Komorník v podezření

Komorník v podezření https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/161932/mid_komornik-v-podezreni-fAn-161932.jpg 4 34 6

Neposkvrněná pověst, zaoblená postava a prořídlý vlas jsou nejvzácnější statky komorníka, s nímž se čtenář často setkává v díle P . G. Wodehouse. Díky těmto vlastnostem se Horace A ppleby stával komorníkem bez obtíží, byť jen příležitostně, neboť jeho hlavním povoláním bylo vedení lupičské bandy. K upodivu bez obtíží získal i místo v srdci sekretářky prezidenta soukromé banky na malém městě, kterou mylně považoval za zlatý důl. Leckoho to překvapilo, že by se komorník mohl pokusit o vyloupení banky. Do jeho snažení zasáhlo několik překážek, zejména nečekaná konkurence dvou odhodlaných žen, americký pistolník a ovšem i místní policejní náčelník a s ním jeho švagr, ctižádostivý mladý seržant Scotland Yardu na dovolené. Situace se nebezpečně vyhrotila, ale konec byl šťastný jako vždy, pokud ovšem vaše sympatie nejsou na straně ctižádostivého seržanta.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Humor

Vydáno: , Vyšehrad
Originální název:

Do Butlers Burgle Banks? , 1968


více info...

Přidat komentář

ComposeAdela
05.08.2020 5 z 5

Milá, oddechová knížka, kterou nelze brát moc vážně.

Kerolka_P.
17.06.2020 3 z 5

Někdy se řešením zapeklitých potíží může jevit vyloupení banky :)
Takové letní čtení, úplná oddychovka. Osobně jsem dle recenzí čekala vyšší dávku humoru, která se nekonala. Ale roztomilé to bylo.


bruntal
02.12.2019 3 z 5

Klasický Wodehouse.

SalomeH
06.01.2015 4 z 5

Očekávejte vyrozumění od firmy Bodger, Bodger, Bodger & Bodger. Dvojité.
Jako obvykle knížka zdravě kypící humorem, rozkošným slovníkem (zejména v postavě komorníka) a absurdními situacemi. Jenom mě trošku mrzelo, že celá zápletka se po všech těch komplikacích a plánech vyřešila tak nějak... zkratkou. Ale o tu vlastně ani tak nejde :)

Merlinit
18.03.2014 5 z 5

Laskavé a milé.

mayinka
05.03.2014

Cetla, precetla ale doporucuji si zajistit tu spravnou naladu :)