Komnata hrůzy

Komnata hrůzy https://www.databazeknih.cz/img/books/72_/72692/bmid_komnata-hruzy-q8o-72692.jpg 3 30 10

Celkem třináct povídek v horrorovém duchu světových autorů. Zlo v domě (Celia Fremlinová) Přebytečný prst (Jaques Futrelle) Odborník na paměť (Henry Slesar) V jako vražda (Lawrence Treat) Tělo ve sklepě (Ernest F. Miller) Příliš mnoho náhod (Paul Eiden) Emílie zmizela (Jack Ritchie) Zelený šátek (A. M. Burrage) Camfordův domek (Michael Gilbert) Bolí to moc? (Cornell Woorlich) Mrtvá minulost (Al Nussbaum) Vina je na svědkovi (Morris Hershman) Nebe může počkat (C. B. Gilford)... celý text

Přidat komentář

LenkaWal
29.08.2023 4 z 5

Je to výborné. Hororová snad nebyla ani jedna, ale krimi povídky měly pěkné zvraty a to mám ráda. Takže za mě palec nahoru.

Terror
30.01.2023 4 z 5

Sbírka, která sice do hororu příliš nezasahuje, přesto svou řemeslnou kvalitou překvapila. Jde o krátké příběhy jako vystřižené z Ellery Queen Mystery Magazine a jemu podobných. Nejvíce mne zaujaly věci od mně známých autorů. Slesar a Ritchie jsou povídková špička. Paradoxně nejméně zaujaly duchařiny, které měly k označení horor nejblíže.


Meda77
04.03.2022 3 z 5

Průměrně, ale dobře sestavený soubor hororových krimi povídek, více krimi než horor, ale vcelku čtivé. Ničím neohromí, ale pobaví a ztráta času kniha rozhodně není. Malinko lepší průměr.

niki-chan
25.05.2021 4 z 5

Dobré a zajímavé příběhy, ty strašidelné i ty detektivní. Dobře se četly.

kamila5406
23.12.2020 3 z 5

Čtivá detektivka oddychovka

666Jitka
05.10.2019 4 z 5

Neřekla bych, že jsou to přímo horory, ale i tak se kniha dobře četla ...

Janadvorackova
31.08.2018 4 z 5

Spíš detektivky s náznakem hororu, než vyloženě strašidelné kousky. Ale i tak dobré.

Eicherik
10.09.2017 3 z 5

Tenhle soubor je takovým mixem detektivních a hororových příběhů. Jako nejlepší povídky z tohoto výběru bych označil Zelený šátek, Camfordův domek a Mrtvou minulost.

eraserhead
11.05.2017 3 z 5

Antologie povídek z doby, kdy knihy ještě vydávali podniky, respektive obchodní společnosti a v docela velkých nákladech. Antologie, která se honosí žánrovým zařazením horror, ale po přečtení čtenář zjistí, že to zase až tak horké nebude. Spousta (řekl bych že i větší půlka) operuje hlavně spíše s mysteriózním thrillerem či přesněji řečeno detektivkou. Např. povídka PŘEBYTEČNÝ PRST se sice rozjíždí poměrně dobře, již brzy se z ní však vyklube klasická detektivka s povinným důkladným polopatickým vysvětlením v závěru pro ty, kterým to všechno nedocvaklo již v půlce. Zařazení povídky do "horrorové" antologie je takřka (detektivní) záhadou. Ostatní povídky sice stojí na podobném krimi principu, ale alespoň se tu a tam snaží po horroru alespoň zašilhat, ať již ironicky škodolibým závěrem (ODBORNÍK NA PAMĚŤ, EMÍLIE ZMIZELA) či mrazivým nádechem thrilleru (BOLÍ TO MOC?). Naštěstí jsou zde i výtečně zpracované povídky (PŘÍLIŠ MNOHO NÁHOD nebo poměrně zábavná VINA JE NA SVĚDKOVI). Přes všechny možné žánrové výtky (ano, občas jsem zklamaný, když mi pod něčím servírují něco jiného), jde o dobře napsané povídky, tu slabší pointou, tu zbytečně brzy předvídatelné a prohlédnutelné, přesto však nemohu říci, že by mě čtení netěšilo.

evickakyticka
23.05.2012 4 z 5

Ne každá povídka mě bavila, ale u ostatních jsem musela dát palec nahoru. Nejlepší byl Odborník na paměť.