Tanec s andělem

Tanec s andělem https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/15005/tanec-s-andelem-15005.jpg 3 15 6

Komisař Winter série

1. díl >

Švédský detektivní román se silným psychologickým a sociálním podtextem řeší dva souběžné případy brutálních vražd a odehrává se střídavě v Londýně a ve Švédsku. Složitý a časově náročný případ začíná v Londýně brutální vraždou švédského chlapce a jen o několik dní později dojde ve švédském Goteborgu ke stejně surové a zdánlivě nesmyslné vraždě anglického turisty. Případ vyšetřuje ve Švédsku komisař Erik Winter, později se k němu připojí londýnský kolega Macdonald. První podezření rozkrývá podivné prostředí i okolnosti - vraždy byly filmovány a byly nalezeny stopy podivného večírku, pro Wintera je však skutečným šokem zjištění, že do případu je zapleten člověk, s nímž ho spojuje společná minulost. Složitá cesta za skutečným pachatelem vede komisaře hluboko do vlastní minulosti a při snaze pochopit podstatu zrůdného motivu tvrdě naráží na bolestné vzpomínky na jedno dávné přátelství. Přeloženo z německé verze švédského originálu.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi

Vydáno: , MOBA (Moravská bastei)
Originální název:

Dans med en ängel , 1997


více info...

Přidat komentář

konicekbily
03.07.2020 3 z 5

Nemastné, neslané. Domnívám se, že si toho na bedra autor naložil trochu moc. Přeskakování v ději ze Skandinávie do Británie se mi moc nelíbilo, stejně tak z přítomnosti do minulosti. Na to, se v knize děje mi připadá, že "kniha má moc stran", -tedy je tam "vata".

SilvieSisinka
01.10.2018 3 z 5

Trochu více nejasne napsané..... Kdo proč kdy atd. Nemohla jsem se do knihy začít.


haki34
24.05.2018 4 z 5

Akeho knihy se mi líbí. Styl, jakým jsou psané, jazyk, úvahy..parta kolem Erika Wintera taky...dříve jsem četla knížky, odehrávající se v pozdější době, takže jsem ocenila, že jsem mohla blíže spoznat Hanne, taky jak Lars k úrazu přišel a v přímém přenosu se seznámit s komisařem McDonaldem :) za mě hezké 4..námět napínavý, pozadí vražd i samotný průběh a provedení otřesné...
nejlepší byla moje dcera - nejdříve dotaz, o čem kniha je, jakýže to anděl a pak pozitivně ohodnotila obálku - že to dobře vystihli a břitva je tam hezká...(má 8let...vysvětlit jí obsah bylo obtížnější, přeci jen, toto téma pro děti...)
a těším se na další...

MOu598
30.08.2017 3 z 5

Četla jsem v listopadu 2011. Podle mých poznámek:
Detektivka, živá, čtivá, čte se jedním dechem.
Na konci jsem ale nějak ztratila nit. Nevím, kdo a proč to udělal a jaký měl vztah ke kriminalistům. Nějak nejasně napsané, nebo jsem to zaspala.

trudoš
23.01.2017 3 z 5

Tanec s andělem zaujme jazykem, kterým je vyprávěn. Přestože se jedná o klasickou kriminálku, Åke Edwardson se rozhodl pro více než vzletný způsob vyjadřování, aniž by si vědomě chtěl hrát na Williama Shakespeara. Díky tomu tak tuctový příběh získává svébytný punc, jenž sice z knihy nedělá literární zázrak, přesto je příjemnou změnou v prozaickém stereotypu. V některých případech je samozřejmě tahle poetika na škodu, obzvlášť když se popisuje dění z pohledu vraha - to už je pak těch metafor tolik, že jsem se v nich popravdě ztrácel.
Slabší je to se zápletkou. I když se autor drží ve vyšlapaných šlépějích dua Maj Sjöwallová a Per Wahlöö, vývoj událostí mu nefunguje tak jako v jejich románech. Jistě, je tu uvěřitelné týmové pátrání, přechody na výslechové záznamy, lidští hrdinové i typicky melancholický skandinávský cynismus, ale přesto je těch tři sta padesát stran vyplněno vatou. Závěr to jen potvrdí, protože vše podstatné se vlastně odehraje až na posledních padesáti stranách.

ivoiro
09.01.2016 1 z 5

Kniha mě ničím nezaujala. Strašné množství postav a chaos. Vzhledem k tomu, že to nebyla první kniha od tohoto autora, tak jsem nabyl přesvědčení, že tento autor už nikdy více.

Štítky knihy

švédská literatura severská krimi švédské detektivky

Autorovy další knížky

Åke Edwardson
švédská, 1953
2015  50%Léčka
2005  80%Až na věky věků
2005  59%Tanec s andělem
2015  56%Poslední případ
2008  65%Nebe na zemi

Kniha Tanec s andělem je v

Přečtených34x
Knihotéce51x
Chystám se číst9x
Chci si koupit2x
dalších seznamech1x