Léčka

Léčka https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/231391/bmid_lecka-231391.jpg 3 27 11

Komisař Winter série

< 9. díl >

Romantické šérové ostrovy jihozápadně od Göteborgu, které kdysi stvořil ustupující ledovec, skrývají dávné kruté tajemství. Píše o něm podivínský spisovatel, který se náhodou dostane do konfliktu se svým sousedem. Další noc po něm někdo střílí. Ale kdo a proč? A jak s tím souvisí opuštěné auto uprostřed silnice, ve kterém také padly výstřely? Trojici vyšetřovatelů vede komisař Erik Winter, jenž se může spolehnout jen na svou intuici. Zpočátku vůbec netuší, jak těžké bude poskládat všechny dílky téhle skládačky. Jejich první spojnicí je první mrtvý... Nový případ komisaře Wintera má napjatou atmosféru a obestírá ho velký otazník z minulosti. Autor nezapomíná ani na to, že jeho postavy nejsou žádnými superhrdiny, nýbrž lidé s každodenními starostmi.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi

Vydáno: , MOBA (Moravská bastei)
Originální název:

Nästan död man , 2007


více info...

Přidat komentář

000nugatovej
17.06.2022

Dobojováno, dočteno. Chvílemi zdlouhavé, nejasné, ke konci se všechny motivy skloubily dohromady. To jo. Chtěl jsem si - jak to dělávám u detektivek a thrillerů - trochu relaxovat. No ... Teď se ale těším na normální literaturu!

HaHa11
26.04.2021

Zkoušela jsem to, dokonce několikrát, ale tahle kniha prostě nebyla napsána pro mne! Nedostala jsem se přes prvních zhruba sto stránek. Hodnotit nebudu, ale jsem ráda, že v tom nejsem sama!


bobo550
21.08.2018 odpad!

od tohoto spisovatele je to moje prvotina ke kterému jsem přišel náhodou .A šeredně jsem se spálil kniha je takřka bez děje, často jse do příběhu motá psychická stránka osob, názvy ulic či obvodových dokonce i osob je tolik že s toho mám galamatiáš(když to pro svou delku vůbec přečtete)

SilvieSisinka
06.06.2018 4 z 5

Guláš v jménech,nevím proč to mají všechno tak podobné.Zamotaná zápletka.Četlo se to skvěle to ano.

PetaZ
12.05.2018 4 z 5

Prvnich 100stran byl boj se jmeny, ale pak jsem knihu precetla skoro naraz... davam o jednu hvezdu min za ty jmena a za podle me nedotahnuty konec, jinak se mi kniha libila :-)

Liana
17.10.2016 4 z 5

Bála som sa do knihy pustiť kvôli slabým hodnoteniam. Nakoniec ma prikváčila choroba k posteli a tak som si túto knihu predsa len prečítala, keď už bola po ruke. A neľutujem. Úprimne nechápem tak zlé recenzie. Príde mi to, akoby tú knihu ani nedočítali, alebo čítali rýchlo a povrchne a tak sa v tom strácali. Zo začiatku je písaná dosť chaoticky, ale keď sa číta pozorne, tak sa to dá. Ale veď fúra kníh má chaotické začiatky, než pohrúžia čitateľa do príbehu. Po cca 120 stranách to už postupne začína naberať na tvare a obrátkach. A potom sa to už len z len graduje. Posledných 200 strán sa nedala kniha pustiť z rúk.
Možno som mala tú správnu náladu, ale mne sa táto kniha veľmi páčila. Za mňa ju odporúčam. Chystám sa prečítať si aj ďalšie knihy od tohto autora.

raffi
17.06.2016 2 z 5

Toto je ale naozaj zvláštna kniha. Kde sa vlastne vzalo tých viac ako 500 strán? Dialógy boli veľmi strohé (neverím, že takto ľudia normálne komunikujú), opisy zvláštne - všetko si musí čitateľ domyslieť sám. Chýba klasický detektívkový koniec, kedy sa všetko spojí a vysvetlí, ešte chvíľu by som musela premýšľať, čo a ako sa udialo. Otázka je, či má zmysel po prečítaní ešte venovať nejaký čas a myšlienky práve tomuto dielu. A myslím, že za to nestojí.
Celkovo by som knihu zhodnotila ako "organizovaný chaos".

dobama
04.06.2016

Snažila jsem se celých 150 stran, ale nejde to. Fakt ne, alespoň nyní v tuto chvíli je kniha pro mou mysl naprosto zmatená, skáče z jednoho na druhé a najednou zjistíte, že jste na páté... Snad jindy a jinde.

jindrusa
27.11.2015 odpad!

To se nedá!!!! Odkládám...

marlowe
16.05.2015 1 z 5

Tak tahle detektivka Ake Edwardsona (na rozdíl např. od románu Nebe na zemi) mě naprosto neoslovila: zmatený příběh plný vykonstruovaných vztahů, nepravděpodobných náhod, schválností a uměle vytvářeného napětí, který se – řekl bych – autorovi zcela vymkl z rukou.
Nebavilo mě a dočetl jsem jen silou vůle.

20%.

Pivísek
27.03.2015 2 z 5

2* dávám pouze za to, že jsem knihu dočetla do konce. Nicméně styl psaní a střídání postav mě nijak neoslovilo. Zhruba do půlky jsem nevěděla, co se vlastně řeší, u dialogů jsem často nevěděla, kdo co říká, a nakonec jsem ani nepochopila, v čem měla být ta léčka. Zdánlivě několik případů se postupně spojilo v jeden, ale to už bylo pozdě na to, aby mě začalo zajímat, jak to nakonec dopadne... Velice slabý kousek...