Bosambo

Bosambo https://www.databazeknih.cz/img/books/65_/65051/komisar-sanders-bosa-65051.jpg 3 15 7

Komisař Sanders série

< 4. díl >

Dobrodružné příhody černošského náčelníka Bosamby, mazaného chlapíka, který se postavil na stranu zákona. Pro slavného autora detektivek je toto dílo, situované do Afriky, netypické svou formou i obsahem. Kmenové půtky a boje, obchod s otroky aj. jsou zde vylíčeny s velkým citem pro myšlení primitivních domorodců a se suchým, místy až černým humorem. Je to spíše soubor volně navazujících příběhů, jejichž hrdinou se většinou stává někdejší zloděj, nyní ctěný náčelník Bosambo.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Dobrodružné , Romány

Vydáno: , Karel Voleský
Originální název:

Bosambo of the River , 1914


více info...

Přidat komentář

Luigi1
11.09.2022 4 z 5

Náčelník Bosambo je všemi mastmi mazaný.

soukroma
18.05.2021 2 z 5

Možná by se to dneska dalo chápat jako středoafrická (koloniální) satira, ale autor to tak asi ve své době nemyslel. Nezaujalo, odloženo.


mariva
21.02.2021 2 z 5

Autorovy detektivky mám ráda, ale prostředí afrických domorodých kmenů mi nesedělo, i když mě některé Bosambovy kousky pobavily.

Sabina335
07.04.2020 2 z 5

Příběh náčelníka Bosamby, boje a obchodování s otroky. Od autora jsem četla více knížek a musím říct, že tato kniha mi k němu nějak nesedí.

CharlesWard
15.06.2017 2 z 5

Čekal jsem něco jako je Gauner, jen v africkém prostředí. Dostal jsem cosi, co není ani detektivka, ani dobrodružný příběh.

Finn123
10.05.2016 5 z 5

Do knihy se mi moc nechtělo,divný název,černoušci,co to bude?Pak jsem Bosamba přečetl na jeden zátah a místy se hlasitě smál,což není nad knížkou mým zvykem.Povídky jsou vtipné a přitom napínavé,místy i drsné.Všechny prvky jsou ale vyvážené a dílo není o nic horší než pozdější slavné detektivky.Myslel jsem si,že autora dobře znám,ale opět mne překvapil.Lišácký král Bosambo a hlavně britský koloniální správce Sanders znají své svěřence dokonale a nedají se přelstít,i když to někteří zkouší i násilím.Kniha mě opravdu příjemně překvapila a pobavila.
Jedině je dlužno podotknout,že styl a téma asi více osloví mužskou část čtenářů.

rose
22.03.2015 1 z 5

Velmi málo kdy odkládám knížku nedočtenou. Tentokrát jsem to opravdu nezvládla. Nějak jsme si s autorem nepadli do oka. Tématika bojů mezi černošskými náčelníky a čekání, kdo komu zase ukradne kozu a kdy ji upeče a sní mi není nijak blízká. Podle anotace u titulu jsem čekala něco jako příběhy První dámské detektivní kanceláře nebo Písařská škola v Kalahari od Alex. McCall Smith, které se mi moc líbily. Tohle mi fakt nesedlo.