Zločin v lázních Karlsbad

Zločin v lázních Karlsbad https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/271594/mid_zlocin-v-laznich-karlsbad-e7v-271594.jpg 2 9 3

Komisař Pobuda série

< 2. díl >

C .k. policejní komisař Franc Xaver Pobuda, který je komisařem pražského obvodu Holešovice-Bubny, se musí léčit. Musí tedy na čas opustit své komisařství a se svou rodinou přesídlit do Karlsbádu /Karlovy Vary/. Odjíždí s celou rodinou, aby se podrobil léčbě léčivými prameny a koupelemi ve světoznámých a proslavených západočeských lázních. Věří, že v lázních vyléčí své neduhy, ale že si také odpočine. Ovšem skutečnost je jiná, nedlouho po svém příjezdu je sám policejní komisař Pobuda zatčen a obviněn z vraždy. Případ se v jeho prospěch vyřeší, ovšem s nejasným výsledkem. Zdá se, že město Karlsbad, a ani tamnější policejní komisař nemá zájem na odhalení pachatele. Komisař se rozhodl pátrat po zavražděném sám. Nezůstalo však jen u prvého případu. Jeho žena a dcera se seznámily s mladým sympatickým mužem, ze kterého se vyklubal lázeňský sňatkový podvodník, který z nich vylákal značnou částku peněz. A do třetice, aby toho nebylo málo, je jeho známý redaktor českého listu přepaden místními německými Turnery. Takže, jak vidno, komisař se v lázních nenudí.... celý text

Přidat komentář

lábuska1
17.02.2021 1 z 5

Jsem rodilá Varačka a zajímám se o historii mého milovaného města.Tudíž mi nemohla kniha s vyobrazením Císařských lázní uniknout.Ale to zklamání...jediné co mne drželo k dočtení knihy byly popisky Starých Varů a jeho okolí,protože jinak je příběh hooodně rozevlátý,opravdu plný opakujících se slov a pasáží,dokonce i odstavců.

Lenka4
10.04.2016 2 z 5

Vyprávění plyne v tempu vpravdě lázeňském, což ze začátku uspěchanému čtenáři vadí. Postupně se jako správný kurgast zklidní a začne si užívat atmosféru Karlových Varů na konci devatenáctého století. Lázně i dobové reálie jsou líčeny velice detailně, což je často zajímavější, než samotný příběh. Tato popisnost je patrně jediným pozitivem knihy. I když netradiční závěr příběhu lze také ocenit jako nápaditý. Nad těmito klady však převažují negativní dojmy z četby, které přináší časté opakování již řečeného (pohárek zavěšený na krku, typy hostů). Naprosto neskutečné je množství chyb v textu. Zdá se, že šel do tisku přímo z rukopisu, který si ani autor po sobě nepřečetl. Těžko najít stránku, na které by nějaká chyba nebyla - gramatická či stylistická. Spíše je jich na stránce několik. Evidentně jsou to chyby z nepozornosti (např. vila, ve které bydlí Franziska Gutmann se na straně 197 jmenuje Austria, na straně 198 Astorie, na straně 221 Bohemia). Vydavatel sice ušetřil na korektuře, ale nejméně jednoho čtenáře odradil od četby dalších příběhů policejního komisaře Pobudy.


Eliškam
10.03.2016 1 z 5

No, nevím jak si s hodnocením poradit. Asi tak : pokud Vám nevadí, že čtete knihu, kde se autor neustále opakuje a na konci se ani nedozvíte, kdo je vrah a proč přesně ke zločinu došlo, pak Vám mohu knihu doporučit. ..