Případ Cecílie

Případ Cecílie https://www.databazeknih.cz/img/books/62_/62375/bmid_komisar-maigret-prip-62375.jpg 4 37 7

Komisař Maigret série

< 22. díl >

Nové, samostatné vydání detektivního románu s populárním komisařem Maigretem, který řeší v přítomnosti kolegy z amerického kriminologického institutu vraždu staré skoupé ženy a později její neteře Cecílie, zavražděné přímo v budově policejního ředitelství. Z francouzského originálu „Cécile est morte“ vydaného nakladatelstvím Gallimard, Paris, 1964 přeložil Ladislav Jedlička. Vydání 2.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Naše vojsko
Originální název:

Cécile est morte , 1964


více info...

Přidat komentář

MartaPear
19.03.2024 3 z 5

Klasická detektivka s komisařem Maigretem, postupuje se pěkně chronologicky, žádné skoky v místech, dějích ani lidech, bezva čtení třeba do čekárny, MHD apod.

Romcajs
14.11.2023 3 z 5

Komisař Maigret je jasná klasika v žánru detektivky. Dnes se obávám jsou tyto příběhy pro mne nefunkční, ničím nepoutající a možná zvětralé. Je to především Francie té doby, která mě ničím neoslovuje. Ale i styl jakým Simenon psal. Vše je strašně na vážno. Možná je tomu tak dobře, ale já myslím, že by člověku každá knížka měla přinést něco, čím by se obohatil ( vědomosti, radost, zamyšlení...) a to se u těchto příběhů alespoň u mne neděje. Jinak není co vytknout a pro milovníky tohoto spisovatele, to bude dobrý příběh. Snad jen že v mém výtisku knížky, strana číslo 111, byla bez textu, ale snad se zde tak nic zásadního neudálo.


janina66
21.06.2023 3 z 5

Velmi čtivá jednohubka. Ale jedna ze slabších.

Česneksmedem
02.06.2022 4 z 5

Tato klasická detektivka očouzená neustálým hulením Maigreta je příjemnou vzpomínkou na brožované a laciné (10,50 Kčs) knížky, které se četli jak na záchodě, tak v čekárně u zubaře.
Zápletka není nijak složitá a jen dokresluje známé pořekadlo, že život občas vyskočí a kousne tě. Je dobré si i tyto jednohubky přečíst.

sgjoli
05.03.2021 4 z 5

Kdysi před lety jsem tento příběh již jednou četla, ale stihla jsem od té doby kompletně zapomenout, o čem to bylo. Tak jsem si to připomněla - vyposlechla jsem si to v dramatizaci Českého rozhlasu, kde hlavní postavu komisaře Maigreta namluvil skvělý Josef Somr. A musím říct, že mne to dost bavilo a vlastně přemýšlím, proč mne ten Maigret pořád tak míjí.
Zápletka docela fajn - i když by někomu mohla přijít trochu jednodušší v porovnání s tím, co za zvraty a dějové kombinace se píše a používá v současných detektivkách. Nicméně zpracováním za mne skvělé a Maigret je charismatická postava. Dramatizace jako taková za mne hodně povedená a Josef Somr jakožto Maigret prostě výborný. Celkově 4 hvězdy a zaslouženě.
Rozhodně brzy sáhnu po nějakém dalším titulu z pera tohoto autora.

kob
22.02.2021 4 z 5

Měla jsem náladu na klasickou detektivku - a nezklamala.

Joges
20.09.2016 4 z 5

Klasické dílko ze staré školy. Simenon na sto stranách rozvíjí detektivní případ, který nepostrádá deduktivní úsudek a napětí. Všechno to do sebe nakonec zapadá, případ je vyřešen a ve vás zůstane pocit, že jste jen zavzpomínaly na časy dávno minulé.