Příběh falešného copu

Příběh falešného copu https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/424582/bmid_pripad-falesneho-copu-DSa-424582.jpg 4 27 10

Všechno to začalo nálezem rozlámané bedny s rukavičkami, ke které se nikdo nehlásil. A protože se jednalo o zboží zahraniční, předali četníci nález komisariátu finanční stráže v Králíkách… Podivného případu se tedy ujímá komisař Eduard Plischek, který svěří vyšetřování novému vrchnímu dohlížiteli. Jenže pak zmizí oblíbená pouliční zpěvačka, která se přes týden živila jako hadrnice. A aby toho nebylo málo, komplikují Plischkovi život spory, které vyvolává manželka nového vrchního dohlížitele. Dokonce i kolegialita, kterou až dosud považoval za samozřejmou, se ukáže jako nanejvýš problematická…... celý text

Přidat komentář

Fidibus
14.07.2022 3 z 5

(SPOILER) Plischka jsem si oblíbila, stejně jako další postavy. Bohužel toto je zatím nejslabší díl, dost se to vleklo a ten závěr... Autorka se potřebovala Rosy zbavit? A chyběl mi trafikant. Příběh celkově nereálný, na takovém malém městě během chvíle tři vraždy?!

Bubo19
08.07.2022 5 z 5

Další povedený díl, který popisuje vyšetřování finanční stráže v Králíkách v druhé polovině 19. století. Kniha je opět výborně napsaná, napínavá a zase jsem měla pocit, jako bych chodila po městečku s hlavními postavami. Bohužel to podle konce vypadá, že se autorka nechystá napsat pokračování.


Madelisi
07.08.2021 4 z 5

Pocitově horší než předchozí dva případy, Plischek se až moc definitivně rozloučil s Králíky. Nicméně na možnost přesunu nás autorka upozorňovala už v předešlém díle, když se řešili manželské trable členů finanční stráže.

Příběh byl opět bravurně seskládán, bohužel mně nesympatický nový obyvatel (tak jsem to pochopila) mi byl nesympatický oprávněně. Bohužel si nikdo nešel kupovat tabák k mému milému trafikantu Mourkovi.

S vykreslením všech postav jsem jako vždy spokojená, v žádném jiném románu jsem se nesetkala s pocitem, že se s nimi nacházím v místě děje jako v této sérii.

pollyanna
19.10.2020 5 z 5

Paní Macková, napište prosím pokračování! Vaše knihy jsou skvostné a čtou se samy. Promyšlený příběh, postavy, styl... všechno sedí. Je tedy pravda, že s komisařem Plischkem se život nemazlí, ale na druhou stranu je to tak blíž k reálu. Jedinou výtku mám k jazykové stránce, ta se moc nepovedla.

tittanie
17.07.2020

Krásný příběh, který je zasazen do pro mě zajímavého období. Konec jsem nečekala. Ale kniha se mi moc líbila.

Galadwen
27.05.2020 5 z 5

Proti "šperkovnici", která moc detektivkou nebyla, se tento třetí příběh více posouvá ke klasickému detektivnímu žánru. Akce i pátrání je dost, finále dramatické, ale přesto se neztrácí atmosféra budovaná autorkou od prvního dílu, zůstávají různé svérázné postavičky z pohraničního města i jejich vzájemné vztahy, které jsou pro vyznění příběhu i jeho věrohodnost klíčové. Za mne nejlepší díl série, a doufám, že není poslední, i když se toho trochu obávám vzhledem k tomu, jak kniha končí.

Boby17
26.05.2020 5 z 5

Třetí příběh financů z Králík z roku 1865 byl řádně zamotaný a konec setsakramentsky akční a bohužel i tragický. Ach jo. K předešlému příběhu Příběh staré šperkovnice některý z kolegů čtenářů připojil štítek "červená knihovna" a to se tedy zcela a hodně zmýlil. Nostalgie staré c.k. monarchie dostala v samém závěru na frak. Darebáci žili a žijí v každé době, opravdu jsem na konci čtení cítil velký smutek. Jinak dámské ústní souboje v kasárnách byly výživné a úsměvné. A série má i potenciál k dalšímu pokračování, i když možná s jiným hlavním hrdinou v terénu. Uvidíme, necháme se překvapit. Dávám 4,7, takže zaokrouhluji na pět hvězd.

babystar
10.05.2020 4 z 5

Toto jsme si, paní spisovatelko, opravdu nezasloužili! Podle komentáře níže jsem čekala nějakou tragédii, ale tohle!?!
I když jsem vraha odhadla tak v polovině knihy, nevadilo to. Usvědčení stálo za to. Zajímavá také byla atmosféra maloměsta, kde žila honorace s nosem navrch (rozmazlené slečny velkoobchodníka) i "plebs", který jí nestál za pohled (hadrnice Zuzana, služky Zefi, Barborka, Otylka). Adrenalinový byl nakonec i život v kasárnách, když se tam s manželem přistěhovala panička z velkoměsta. Jsem zvědavá, zda budou příběhy komisaře Plischka pokračovat, i když povýšil a má být přeložen jinam. Uvidíme!

kolacky
02.02.2020 4 z 5

Paní Macková! Jste ke komisaři stejně hnusná jako Nesbo k Harrymu! To se hrdinům nedělá!!! Ach jo.

Kerberos
23.01.2020 4 z 5

Tento díl je pro komisaře Eduarda Plischeka osudový o hodně přijde.Občas se nepříliš orientuji v pravomocích financů a četnictva.Jsem zvědavá kam bude směřovat další pokračování,protože v životě komisaře má dojít ke změnám.