Svítá nový den

Svítá nový den https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/453575/bmid_svita-novy-den-h8L-453575.jpg 4 15 4

Svítání přináší úplně nový den, ale to neznamená, že život je kvůli tomu snadnější. Ať už je Petr Parker v převleku nebo v civilním oblečení, musí čelit mnoha problémům počínaje akutním nedostatkem peněz a konče brutálními novými zločinci, jako jsou Overdrive, Mr. Negative nebo zlomyslný Menace. A aby to bylo ještě složitější, na scéně se objevila nová zrzavá superhrdinka - ale kdo je ve skutečnosti tajemná Jackpot? Obsahuje komiksy: Amazing Spider-Man č. 546-551 a Free Comic Book Day 2007: Amazing Spider-Man č. 1. Obsahuje příběhy: Svítá nový den Odpolední směna Neuvěřitelná teta May Harry a Hollisterovi Mezihra v Park Avenue... celý text

Přidat komentář

Terva
29.11.2021 3 z 5

„Co?
Začíná se
ozývat
můj pavoučí
smysl!“

Obsahuje komiksy:
Amazing Spider-Man č. 546-551
Free Comic Book Day 2007: Amazing Spider-Man č.1

Dalo by se napsat, že „Svítá nový den“ je opět začátek. Předcházející tvůrci zahnali Spider-Mana a jeho dobrodružství do moc velkých výšin a pak zjistili, že pavučiny došly a Spíďa spadnul z Vesmíru zase na ulici. Dali tomu trochu jiný háv, nové nápady, ale Spider-Man už je zase jen dobrý soused a stará se o ulici.

Citát: Spider-Man je zpátky, pane! Zpátky v akci!

Už několikrát jsem napsal, že mě to neustálé opakování unavuje a nebaví. A je to tady zase. Naštěstí jsem si od předchozího čísla dal celkem velkou pauzu, a proto jsem se rád ke Spider-Manovi vrátil. Zjistil jsem však, že to opět není nic moc nového a spousty situací už jsem zažil. Musím se však obrnit, protože série není snad ještě ani v polovině. Budu tedy trpělivě čekat na další příběhy.

Citát: Ten Spider-Man je ale zmetek!

Ivan Kučera
20.07.2021 3 z 5

Problém postáv ako Spider-Man (ktoré vychádzajú desaťročia a majú stovky pokračovaní) je o.i. v tom, že sa časom aj najvernejším fanúšikom zunujú. A tak musia vydavateľstvá pristupovať k radikálnym reštartom, ktoré so sebou prinesú niečo nové. Niečo, čo série na pár rokov zase nakopne. J. Michal Straczynski so Spajdym začal koketovať vo fantastickom Návrate a s legendárnym snovačom pavučín sa rozlúčil v (mizernom) Jen o den víc. V ňom Stenolezovo univerzum zásadným spôsobom zmenil, mnohé veci poprel (resp. „zabudol“), pribudli veci nové, so starými postavami začalo byť narábané trochu inak, než sme dovtedy boli zvyknutí a na scéne sa objavili postavy nové, aby to nepôsobilo príliš riedko. Svítá nový den je pokračovanie Jen o den víc, na ktoré bol najatý tím okolo Dana Slotta a musím povedať, že... mňa si si veru nezískal, Dan. Nie je to zlé, ale určite to nie je ani výnimočná udalosť, za ktorú to bolo avizované. Neviem, či už som na takéto veci starý alebo je to proste slabo napísané (nakreslené je to fajn, najmä veľkolepé dvojstrany), ale na 4* to nemá. Gangsterská linka osviežujúca, ale celé to na mňa pôsobilo príliš umelo, také to „jupí, dovolili nám reštartovať jednu z najslávnejších komiksových postáv.... á ku*va, ale čo s tým, nič nám nenapadá“. Vidno to na nedokončených dejových odbočkách a otázkach bez odpovedí, ktoré sú tu len preto, aby si čitateľ kúpil aj ďalšie zošity. Za seba hovorím: nič extra, vážení. Identita Jackpotu? Koho to zaujíma? Daily Bugle už nevlastní JJJ? No a čo, veď pre dej z toho nič extra nevyplýva. JJJ je tu tak či tak, takže iba obyčajná zmena-nezmena (navyše to nie je prvý raz, čo skončil v nemocnici a šéfstvo po ňom prebral niekto iný, viď. Stéla předkú). Teta May pomáha v útulku pre chudobných? A? A nič. Harry Osborn má náušnicu? Wow, revolučná zmena. Po tomto už svet komiksu nikdy nebude rovnaký. No a takýto je celý Svítá nový den. Bonusy: alternatívne obálky, 2-stránkový úvodný „ťahák“ a dlhý (5 strán), ale prázdny rozhovor so Slottom. Na obálke je ukrytý Kingpin, ktorý v príbehu nevystupuje (!).


Delphín
25.10.2020 5 z 5

Výborné pokračování příběhu One more day! Žádné zdržování, jde se rovnou do akce, které tu je opravdu dostatek. Komiks je boží hlavně díky skvělému scénáři Dana Slotta a jeho parťáků, kteří k této sérii přistoupili opravdu zodpovědně. Spidey tu tasí opravdu dost dobrých hlášek.
Dobrou práci odvádí i tým kreslířů, je tu několik celostránkových panelů, které je prostě radost si prohlížet.
Jediné mínus jsou možná až zbytečně uspěchané konce geniálních zápletek a trochu i otevřený konec čerstvě načatého příběhu.
Celkově to byl ale jeden z nejlepších Spider-Manů v tomto kompletu! Na takových příbězích jsem začínal a tak by prostě měl vypadat správný příběh s pavoukem v hlavní roli. Fakt doufám, že zde vyjde více kousků z této série, na 100% bych do toho šel.

hroubek
24.09.2020 4 z 5

Pokračování příběhu Jen o den víc, kde se změnil status quo. Tým scénáristů okolo Dana Slotta přichází s trochu jiným Peterem, než si ho pamatujeme, ale jinak je skoro všechno při starém. Peter nemá práci, peníze, nic nestíhá, nedaří se mu v soukromém životě, má své "štěstí" a do toho se městě objevili nový záporáci, na které nově registrovaný superhrdinové nestačí. Ještě, že má tetu May, kamaráda Harryho a svůj humor. Slott a spol pojali Spider-mana trochu jinak. Berou si to, co fungovalo po celou dobu, oprášili to, dali tomu nový kabátek a přišli s několika změny, které udělaly příběh dynamičtější. Z mé strany spokojenost a moc rád bych si tuto sérii přečetl celou.

Štítky knihy

komiksy superhrdinové superschopnosti Spider-Man Marvel

Autoři knihy

Dan Slott
americká, 1967
Marc Guggenheim
americká, 1970
Zeb Wells
americká
Bob Gale
americká

Kniha Svítá nový den je v

Přečtených17x
Doporučených1x
Knihotéce16x
Chystám se číst3x
Chci si koupit5x