Pomsta Sinister Six

Pomsta Sinister Six https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/433450/bmid_pomsta-sinister-six-VDM-433450.jpg 3 19 4

Doctor Octopus a Sinister Six se vracejí s mazaným plánem na ovládnutí světa. S plánem, který jim umožní svět buď řídit, nebo zničit! Dokonce i se Spider-Manovými spolehlivými pavoučími schopnostmi, bystrým vtipem a novými pavučinovými kanóny je tohle příliš těžká práce jen pro jednoho hrdinu. Nejmocnější ochránci Země stanou společně po Spideyho boku připravení ukončit chapadlovitou hrůzovládu doktora Ocka dřív, než stihne začít! Obsahuje komiksy Spider-Man č. 18-23.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Dobrodružné , Komiksy

Vydáno: , Hachette
Originální název:

Revenge of the Sinister Six


více info...

Přidat komentář
Delphín
Delphín
14.03.2021 2 z 5

Tým Sinister six je bezesporu super tým záporáků, na který jsem se těšil, vždyť s tímto týmem se dá vymyslet tolik věcí! A první dva sešity byly i docela slušný. Ale pro boha, co se pak stalo, to bylo naprosto strašný. Dějová přeplácanost plná hloupých a naivních momentů, tuna zdlouhavého a mnohdy i zbytečného okecávání. Mimo supráky tu máme i linku Petera s MJ ovšem ti dva na mě tady působí, jak dva třináctiletí haranti pod jednou střechou, ani tuhle příběhovou linii jsem si tudíž neužil. Celý komiks provází kresba, která se mi moc nelíbila, přišla mi občas taková zmatená nebo nepřehledná.
Celkově je tohle pro mě z tohoto jinak super kompletu druhý nejhorší kousek hned po McFarlaneho Utrpení. Výměna na postu scénáristy Erik Larsen za Todda McFarlena by se tak dala popsat klasickým rčením: z bláta do louže..

Terva
Terva
07.06.2020 2 z 5

K tomuhle jsem byl předurčen.
Být všemocný! Tohle je můj sen a můj osud.
Být navěky tím nejmocnějším mužem,
který kdy kráčel po Zemi.
Doctor Octopus.

Obsahuje šest sešitů ze série Spider-Man #18 - #23
a samostatné dva sešity s názvem Čertovina, na jejichž tvorbě pracovali
Scénář: Terry Kavanah Kresba: Scott McDaniel Barvy: Renée Witterstaetterová

Citát: Archeologické památky rozhodně nemají co samy růst bez patřičné zálivky...o tom není sporu. (Čertovina)

Hned, jak jsem knihu otevřel, pochopil jsem, proč má tak nízké hodnocení. Kresba. Je strašně přeplácaná a tím se stává totálně nepřehlednou. Prostředí je rozkostičkované, zmatečné a souboje jsou díky tomu totálně nepřehledné. Hlavním problémem je pokus dávat do pozadí podivně barevné tvary a útvary u kterých ve velké většině ani nechápu k čemu slouží, nebo co znamenají. Snad krom výbuchů. Příběh Čertovina už je kreslený někým jiným a grafika není zas tak špatná.

Malá ochutnávka:
SPIDER-MAN: Hups. Vypadá to, že jsme vzbudili sousedy......
GHOSTRIDER: Co to?
HULK: Ťuk,ťuk.
ELECTRO: Kristepane, to je Hulk!
HULK: Ne, ne, ne. Máš říct: „Kdo tam?“ Drž se scénáře.

Scénáristicky to taky není žádná sláva. Už jen ten podivný příchod Hulka. Zajímavé, jak jej scénárista násilně a nesmyslně vsadil do tohoto příběhu. A díky roztříštěnosti příběhů se tu najde i pár odkazů na jiné sešity. Například ten se Sandmanem. Zde pokračuje příběh z komiksů Amazing Spider-man #334 - #339, které jsem zde v Hachette ještě neměli možnost si přečíst. Dějově je to zmatené, protože neznáme souvislosti a pro spoustu odkazů na jiné příběhy to možná i někoho na**re. A že těch odkazů tady je, nepočítaně. I v Čertovině je pár odkazů, ale nejsou tak důležité. Scénářem je to o něco lepší, než Pomsta Sinister Six. O hvězdu.

Citát: Omluv mě na okamžik, než vyhodím odpadky. Nechci tady celou noc zakopávat o tuhle mrtvolu.

Ještě jeden takový zvláštní postřeh. Mary Jane. Tady je příšerná. Když jsem se zadíval na její obrázek v sešitě #21, nejdříve jsem nechápal, co mi její zhatěná kresba připomíná. Jenže pak mi to došlo a já se válel smíchy po zemi. Mary Jane je tu nakreslená jako nafukovací sexy pana. Ten ksicht a vlasy – skupina Belzebubové by vám to potvrdila. To je ta pana, co jim dělala bubeníka. A když už jsme u hudby, tak věřte, že při čtení tohoto nepovedeného svazku jsem poslouchal Maďarskou gotickou skupinu Tales of Evening. Gotikou je to jen ovíjené, anglický název skupiny je zavádějící, ale si piště, že zpívají maďarsky.

Citát: No jasně, předstírej bezvědomí jen proto, že nevíš jak odpovědět.

Komentář k povídce Čertovina a hodnocení najdete v sekci „povídky“ u této knihy:

https://www.databazeknih.cz/povidky/certovina-68369


martinstefko
martinstefko
09.03.2020 2 z 5

Komiks "Komiksový výběr Spider-Man 11: Pomsta Sinister Six" má jeden velký problém. Erik Larsen chtěl, aby to bylo tak strašně cool, že se z toho nakonec stala slátanina, která možná mohla být vtipná v době, kdy to vyšlo, možná to přijde vtipné někomu, kdo od příběhu se Spideym moc nečeká, ale mě se na McFarlaneovi líbilo, že dokázal dojít trochu dál, byl hlubší, ať už třeba v psychologii, takže to bylo trochu náročnější čtení, trochu jiné. Erik Larsen nic takového nemá. Chtěl svoje čtenáře bavit, ale tak moc tlačil na pilu, že to není ani moc zábavné. Jen takový podivně splácaný příběh, kde nefungují motivace postav, kde sami postavy nefungují a prostě jde jen o to, aby Spidey sám nebo v týmu někoho zrubal, respektive našel způsob, jak někoho zrubat, tak aby byl zase chvíli klid. Z tohohle příběhu mi prostě v hlavě nic nezůstane, byl celkem zbytečný a skvadra postav, jež se zde objevuje, se mi nezamlouvala. Po docela dobrých příbězích v rámci série "Komiksový výběr Spider-Man" je tohle jeden z hodně slabších kousků.

hroubek
hroubek
16.02.2020 2 z 5

Když dva dělají totéž, nikdo to není totéž. Erik Larsen není Todd McFarlane. Larsen má hodně překombinované vyprávění, je tu moc postav, hodně bordelu, dialogů co fungují, tak na půl, a kresba není úplně špatná, ale nějaké výrazné přehlednosti nemůže být řeč. Bohužel nefunguje ani hlavní příběh, ani zapojení vedlejších postav. Nejvíce z celého komiksu funguje vztah Petera a MJ. Ve výsledku je to těžce průměrný až podprůměrný komiks. Zklamání.

Štítky knihy

komiksy superhrdinové superschopnosti Spider-Man Marvel

Část díla

Autoři knihy

Erik Larsen
americká, 1962

Kniha Pomsta Sinister Six je v

Přečtených21x
Knihotéce26x
Chystám se číst4x
Chci si koupit5x