Dolů mezi mrtvé

Dolů mezi mrtvé https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/437827/bmid_dolu-mezi-mrtve-fOi-437827.jpg 4 26 10

Někdo odhalil Spider-Manovu tajnou identitu... a nyní hodlá tyto informace využít, aby zničil všechno, na čem Petru Parkerovi záleží! Síťomilný hrdina se snaží ochránit svou rodinu a přátele před pomstou tajemného šílence a sáhne si na samé dno svých sil, kde leží hranice, kterou přísahal, že nikdy nepřekročí.

Přidat komentář

Norri
07.06.2023 4 z 5

Na tento komiks jsem se hodně těšil. Vždyť ho dělal Mark Millar, Terry Dodson a Frank Cho! To nemůže být špatné! Při čtení však mé nadšení zchladlo. Ukázalo se, že je obyčejná superhrdinská mlátička. Příběh není špatný a dobře odsýpá. Peter Parker se dostává do stále větších sraček a hledá pomoc kde se dá. Jenomže situace je stále horší a horší a Peter Parker nemá nejmenší tušení co se děje a jak z toho ven. Celé je to docela drsné a krvavé. Vystřídají se tam snad všichni Spider-manovi nepřátelé, což je docela otravné. Nejvíce mi ale chyběl nějaký přesah ze superhrdinského žánru. Něco navíc, jako měl třeba Kevin Smith ve Zlu v lidských srdcích (oba příběhy spojuje Terry Dodson jako kreslíř).

Co se týče kresby, tak je pěkná. Vím, strohé konstatování vzhledem k tomu, že mám kresbu Terryho Dodsona i Franka Choa rád. Tady odvedli standardně dobrou práci, ale nějak se to v tom superhrdinském ději ztrácí. Vlastně ani nevím, co kreslil Dodson a co kreslil Cho. Poznal jsem jenom Frankova jezevčíka a Komiksáka že Simpsonových.

mirec88
02.03.2023 4 z 5

Ďalší vynikajúci príbeh, tentoraz len prvá časť dlhého 12-dielneho príbehu v ktorom hrozí, že tajná identita Spidermana bude odhalená a veru niekto aj vie, že to je Peter Parker a siahne mu na veľmi blízku osobu, ale kto to je sa dozvieme až v druhej časti, ktorú ešte dnes večer dám. Plný počet nedávam len preto, že čakám na finále.


Hor89
11.12.2022 3 z 5

Čtrnáctý díl komiksového výběru je trochu dospělejší Spider-manovský komiks s pěknou kresbou. Příběh je docela dobrý, ale čekal jsem dle recenzí větší pecku. A moc nechápu proč je dokončení příběhu až v čísle osmnáct. Na druhou stranu v této edici aspoň příběh vyšel celý - v Ultimátním komiksovém kompletu poslední třetina příběhu chybí.

markinho962
17.05.2022 5 z 5

Nádherná kresba

Ivan Kučera
14.01.2021 3 z 5

Nad Pavúkom sa stemnieva. A aj nad Petrom Parkerom (nie, to nie je to isté!). Marvel Knights Spider-Man: Dolů mezi mrtvé ma po počiatočnom nadšení schladil. Ale úvod je super. Scenárista Mark Millar (Superman: Rudá hvězda, Wolverine: Starej dobrej Logan) v dobrom drzo pracuje so sviežimi nápadmi, ako je potenciálne odhalenie Spajďákovej identity, únos milovanej osoby alebo vystriedanie Kingpina nechutným Owlom. Umiera sa tu a to je mrazivé, pretože na smrť u Spajdyho (napriek strýkovi a Gwen) nie sme zvyknutí. Parádny je pokec Stenoleza so zmláteným mafiánskym bodyguardom, kde Millar DOKONALE vystihol Spajdyho charakter, pre ktorý ho desaťročia zbožňujeme. Lenže, pod zdanlivo bombastickou kresbou driemu zákerné nedostatky ako divne nakreslené nohy (fakt) alebo celé postavy (Dr. Oc vyzerá ako neživá handrová bábika a takisto som si nezvykol na čudný vzhľad tety May, MJ a Normana Osborna, ktorý vôbec nevyzerá ako Norman Osborn). Nepodarilo sa mi zvyknúť si na podobu, akú im vtisol Terry Dodson (Spider-Man: Zlo v lidských srdcích). Electro a Vulture ma ako záporáci nikdy nebavili (aj keď oceňujem Vultureho motiváciu a zaujímalo by ma, aké erotické prianie žiadal Electro). Niektoré scenáristické momenty divné (je komické, ako robí autor všetko možné pre to, aby nášmu milovanému Sieťomilovi nemohli pomôcť slávni kolegovia). Dobrou správou je, že hoci to na štvrtú hviezdu nevidím, k prúseru to má ďaleko. Vašu pozornosť stále ako-tak drží premýšľanie nad tým, kto stojí za únosom (a prečo). Tento nápad však mali tvorcovia riešiť skôr formou gangsterskej detektívky, než opulentného cirkusu, v ktorom sa neustále nájdu zámienky pre rozpútanie veľkolepej, ale pre dej svojím spôsobom zbytočnej akčnej vaty. Na ranu pavučinou je otvorený koniec; Dolů mezi mrtvé bol následne v rámci KVS dokončený knihou Poslední vzdor. Aby to bolo dostatočne komplikované, Millarov run o únose tety May vyšiel aj v rámci UKK (v komiksoch Dolů mezi mrtvé a Jed), ale nikdy nebol (na rozdiel od vydania v KVS) dokončený (!).

wullcann38
09.01.2021 5 z 5

Tenhle komiks rozhodně není pro malé děti.I když je to spider-man tak je to přece jen temnější příběh

Delphín
28.07.2020 4 z 5

Největší kravina je, že pokračování příběhu si můžeme přečíst až v č. 18. Mezí mě, jak se na to nakladatelství vykašlalo, v jakém pořadí to tu bude vycházet. Ale čert to vem, já se k tomuhle komiksu budu rád vracet. Na můj vkus se tu Spider-man místy choval opravdu nelogicky, ale zase nebyl v nijak lehké situaci. Nejedná se o bůh ví jak grandiózní příběh se Spider-manem, ale za přečtení to rozhodně stojí.

Terva
09.07.2020 4 z 5

Sražený autem,
nadopovaný oblbováky
a ještě postřelený?
Ne, nemáš dneska dobrý den,
Spider-Mane.

Obsahuje komiksy Marvel Knights: Spider-Man #1 - #6

Po rozbalení jsem skoro zaplesal. Kresba je parádní. Manželská dvojice Terry & Rachel Dodsonovi to mají zmáklé. Tohle vypadá na temnější příběh než jak naznačuje obálka. Celý příběh na černém podkladě, tak se mi to líbí. Tak tedy vzhůru Dolů mezi mrtvé. Další příběh Spider-Mana alias Petra Parkera, a opět tak nějak z jiné reality a jiného úhlu pohledu. Zde například teta May ví, že je Parker Spider-Man.

Citát: Všiml sis, že v našich kruzích mají lidé ve zvyku vstávat z mrtvých?

Scénáristicky to však nebylo tak dobré. Už jen ta snaha vložit do příběhu známé Avengers, jako je Iron Man, Kapitán Amerika nebo Nick Furi. Ono, totiž, místo toho, aby Spider-man hledal svou unesenou tetičku, tak místo toho škemrá u všech superhrdinů, aby mu pomohli. Faktem je, že na něj serou, ale i tak měl scénárista nutkání tam všechny ty postavy propasovat (propašovat). Má je tam, ale bylo to zbytečné.

Malá ochutnávka:
Na vteřinu mě napadlo, co asi takhle v neděli ráno dělají normální lidé.
Rozespale zíraj na své budíky? Tulí se ke svým ženám? Láme jim žebra starý rodinný přítel navlečený do gumového kostýmu?
Nebo to mám takhle jenom já?

Vybral jsem sedm citátů a už je má Mark Millar na svém profilu. Při čtení jsem poslouchal skupinu Mötley Crüre a jejich dvě první studiová alba 1982-Too Fast For Love a 1983-Shout At The Devil. Sečteno a podtrženo: Perfektní až noirová kresba, část velmi povedených akcí, pár dobrých záběrů, ale jinak pokulhávající scénář. Například ta anabáze u X-Menů – no nebylo to trapné? Bylo!

Citát: Jsem superhrdina. Nikdy to není tak špatné, jak to vypadá.

martinstefko
09.04.2020 4 z 5

Kniha "Komiksový výběr Spider-Man 14: Dolů mezi mrtvé" rozhodně nedá odpovědi na všechny otázky, al tak si počkáme na pokračování, které bude následovat v čísle 18. V konečném důsledku je kniha "Komiksový výběr Spider-Man 14: Dolů mezi mrtvé" docela napínavý thriller, který je odlehčený, ale přitom je ukázkou toho, že když se Spider-Man dostane skutečně do tuhého, ztrácí půdu pod nohama a už není tak jistý, už to není ten hláškující frajer, už si uvědomuje, že může jít všechno do háje. A přestává jednat racionálně a smysluplně. Docela to k jeho psychologickému profilu sedí. Mark Millar ukazuje, že je silný i v dramatické rovině, což zdobí většinu jeho komiksů. "Komiksový výběr Spider-Man 14: Dolů mezi mrtvé" není výjimkou a umí i překvapit v tom, kam až je schopen svého hrdinu dostat. Jeden z těch komiksů, kde jsem vážně zvědavý na to, jak to vlastně dopadne.

hroubek
26.03.2020 4 z 5

Už jsem to četl, když to vyšlo před pár lety v UKK. Moc mi to nesedlo, hlavně kvůli tomu hloupému rozdělení na dvě knihy, a nedokončení příběhu. Teď po pár letech je to mnohem lepší, a více mě to baví. Je vidět, že tento příběh funguje mnohem lépe, když si ho můžete přečíst vkuse. Mark Millar se s tím nepáře a je to správně akční a i zběsilý. Čte se to dobře a má to moc hezkou kresbu. Takže jsem teď spokojenější, než na poprvé.