První dobrodružství

První dobrodružství https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/394763/bmid_rytiri-prvni-dobrodruzstvi-UqO-394763.jpg 4 27 9

Rytíři série

1. díl >

Rytíři: První dobrodružství je kniha z řady Komiks, v němž jsi hrdinou, v níž se originálně spojují dva oblíbené prvky: komiks s gamebookem, tedy s knihou, v níž vaše rozhodnutí určují další pokračování děje. V této komiksové knize se stanete jedním ze tří mladých sedláckých bratrů, kteří se rozhodli, že se stanou rytíři. Aby toho dosáhli, musí ale obstát v rytířské zkoušce. Budete s nimi prozkoumávat neznámé končiny, bojovat s lupiči, hledat poklady a získávat zbraně a magické předměty. Je jen na vás, kam se se svým hrdinou vydáte. Jeho osud je zcela ve vašich rukou. Svou obtížností, příběhem i zpracováním je hra obzvláště vhodná pro mladší hráče od desíti let.... celý text

Žánr:
Komiksy , Gamebooky , Pro děti a mládež

Vydáno: , Rexhry , Rexport
Originální název:

The Bands of Bravery


více info...

Přidat komentář

farb
11.02.2024 3 z 5

Náš první gamebook se synem, hezký na rozjezd, i když některé hádanky jsou poměrně těžké na mladší děti a při opakovaných hraních se to dost okouká a omrzí.

tony6464
09.07.2023 3 z 5

Zajímavý a pro mě nový princip, úplně jiný než klasické textové gamebooky. Je to i celkem zábavné, i když hádanek a textu je tam spíše málo, což je trochu na škodu. Celé to stojí a padá na hledání v obrázcích a všímavosti. Některá místa jsou vtipná (sexy pekařka) a některé hádanky jsou dost těžké. Pravidla jsou dost zkratkovitá a spíš se musí vydedukovat v průběhu hraní, což však není nic náročného.


Usire
14.02.2023 4 z 5

Určeno především pro děti, ale i dospělý si užije slušný zážitek. Sám jsem musel zahrát několikrát, abych se vyhnul všemožným nebezpečím (smrti) a zdárně dokončil příběh. Vytkl bych jen rámec 5 nocí, který mě dost svazoval v příběhu.

cziss
26.12.2022 5 z 5

Můj první komiksový GB a musím ho zhodnotit jako vynikající. Tato platforma je zde využita na maximum, ať už pro vznik bonusových sekcí nebo easter eggů. Vizuálně bych to hodnotil pro děti, klidně i ty menší. Jsou tam ale i pěkně těžké hádanky. Hrací doba mě překvapila, GB slibuje opravdu hodně zábavy.

jesterka.as
02.01.2021 3 z 5

Testováno dvěma generacemi :)
Já napřed několikrát umřela než jsem se konečně dostala zpátky do školy rytířů. Bohužel jsem neuspěla. Rytířem jsem se stala až na několikátý pokus a dalo to dost zabrat...
Kniha mě krapet zklamala, čekala jsem, že tam bude víc hádanek a víc bude záležet na tom, kterou postavu si vyberu a na jejích schopnostech se prát nebo na její inteligenci... Hodně jsem se motala v kruhu a přes několik pokusů na některých obrázcích vůbec nebyla a netuším jak k nim...
Knihu jsem předala dceři. Napřed se taky motala pořád v kruhu a vzdala to. U dalšího pokusu se dostala na nová místa a jestli dojde do cíle zatím netuším, luští ;)
Podle toho jak moc bude spokojená po dokončení buď pořídíme nebo nepořídíme další díl...

lagareta
02.01.2021 5 z 5

Knížku si vypůjčil v knihovně syn a nakonec jsme si jí užili oba dva. Spojení gamebooku a komiksu nemá pro menší čtenáře chybu! A líbilo se i mně:)

P.owl
28.11.2020 5 z 5

Můj druhý komiksový gamebook, který se mi dostal do ruky a musím říct, že mě pohltil a vtáhl do děje. Hrál jsem ho 6x, za každou postavu 2x. A to tak, že jsem se napodruhé snažil konkrétní postavu "vytunit" do maxima. Není tajemstvím, že během prosince 2020 má vyjít druhý díl, kam si postavy můžete přenést.
Další výhodou knihy je humor, samotné ztřeštěně kreslené zpracování a hádanky u kterých jsem strávil i desítky minut.
Každý obrázek je také nutno pečlivě prostudovat - často naleznete skrytá místa s ultimátními předměty. Mapu není úplně potřeba kreslit, maximálně pár záchytných bodů pro lepší orientaci.

Takto si představuji zábavný komiksový gamebook, ke kterému se budete vracet do té doby, než ho celý neprošmejdíte a kdy každá výprava je dobrodružství.
Komu přežije koza Róza až do konce je borec :) Čest její památce ;-)
Příběh a atmosféra - 10/10, Obtížnost - 7/10

Dervish
20.04.2020 3 z 5

Nebylo to špatné, docela fuška se některým nástrahám vyhnout. Postupem času, ale hodně repetitivní.

ala.mihalikova
21.03.2019 5 z 5

Úžasné dobrodružství. Moc se mi líbí komiksové ztvárnění. Pobavila jsem se. A dohrát jí není nic snadného. Těším se na další díly.

Štítky knihy

rytíři komiksy komiksy pro děti gamebooky sedláci

Autorovy další knížky

Shuky Médina
francouzská
2018  83%První dobrodružství
2019  89%Zapadákov
2020  86%Osudná zpráva
2023  75%Ztracené město

Kniha První dobrodružství je v

Přečtených33x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených2x
Knihotéce17x
Chystám se číst5x
Chci si koupit3x
dalších seznamech2x