Osudná zpráva

Osudná zpráva https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/462016/bmid_rytiri-osudna-zprava-Vqb-462016.jpg 4 13 6

Komiks, v němž jsi hrdinou série


Rytíři série

2. díl

Osudná zpráva je pokračování prvního dílu komiksového gamebooku Rytíři z edice Komiks, v němž jsi hrdinou. I tento druhý díl je primárně určen spíše mladším čtenářům, tentokráte budou mít za úkol předat zprávu od krále hraběti z Nakašu. Po cestě ale budou muset čelit mnoha nástrahám a zažijí spoustu dobrodružství. Série Komiks, v němž jsi hrdinou v sobě spojuje komiksové zpracování s gamebookem, je tedy na jen na hráčích, kterou cestou se v příběhu vydají a příběh je tak košatý a s mnoha konci.... celý text

farb
farb
11.02.2024 4 z 5

Velký posun oproti prvnímu dílu - jak v systému hraní a hratelnosti, tak ve využití a objevování světa, stejně jako v možnostech hrdinů - tedy, na rozdíl od první části, i při mnoha opakováních neomrzí.

RanMori
RanMori
18.08.2023 3 z 5

Přišla jsem si nějaká pitomá, ale vidím, že nejsem jediná, komu se z těch hádanek přehřívaly závity :) Nicméně styl soubojů mi přišel hrozně nevyvážený, buď dáte příšeru na jednu ránu vy nebo ona vás, podle toho, za koho hrajete. Takový lukostřelec s 0 defensem je slušně v pr. Přitom jinak v GB mám souboje ráda, ale toto by potřebovalo ještě poladit.


tony6464
tony6464
09.07.2023 4 z 5

Propracovanější, než první díl, ale některé hádanky byly teda peklo i pro inteligentního dospělého. Tedy alespoň jsem se za inteligentního považoval, ale tohle mi trochu srazilo sebevědomí. :-D :-D :-D

cziss
cziss
27.12.2022 5 z 5

Druhý díl jen nepatrně kratší, ale i tak poskytuje hodně dlouhou hrací dobu. Klady z prvního dílu zůstávají. Jen tedy mohl být lépe promyšlen přenos postavy do druhého dílu, hlavně vybavení - chybí statistiky. Pravidla, hlavně boje, se mi zdají zbytečně překombinovaná a to hodně. Taky mě štval mechanismus úderů, zdálo se mi, že se víc netrefuji, než zasahuji. Doufám, že v dalším díle toto autor trošku víc promyslí. Líbilo se mi množství hádanek, i to, že sem tam dostanete nápovědu. Ovšem obtížnost některých hádanek je brutální i pro dospělého.

P.owl
P.owl
22.10.2021 5 z 5

Další komiksový gamebook je tu! Hrál jsem za všechny postavy, které jsem si přenesl z předchozí knihy. Jen škoda, že nám zmizelo charisma, ale zase na druhou stranu přibylo sbírání zkušenosti a levelování, plus některé předvolené schopnosti.
Knihu jsem prošel celkem 3x za každou postavu a pak jsem porovnával s jakými čísly vlastností jsem skončil. U některých hádanek jsem se opravdu zapotil a pochybuji, že by je zvládlo vyřešit dítě...muselo by být asi jedině geniální :D Oceňuji i vedlejší úkoly, s pěknou odměnou!
Souboje mají originální mechanismus a zhruba od půlky knížky, když posbíráte dobré vybavení, jste takřka nesmrtelní.
Moc se těším na další díl, tak snad brzy! ;-)
Příběh a atmosféra - 8/10, Obtížnost - 8/10

ocena
ocena
23.01.2021 5 z 5

Víc úkolů, bojů a hlavolamů, tedy náročnější. Každopádně lepší než první díl.

Autorovy další knížky

2018  83%První dobrodružství
2019  88%Zapadákov
2020  86%Osudná zpráva
2023  75%Ztracené město

Kniha Osudná zpráva je v

Přečtených15x
Doporučených1x
Knihotéce11x
Chystám se číst3x
dalších seznamech2x