Kolotoč v Africe

Kolotoč v Africe https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/141964/bmid_kolotoc-v-africe-Yd7-141964.jpg 4 15 5

Pohádkový příběh Václava Čtvrtka o kolotoči pana Půlkrábka, který byl tak slavný, že se bez nej neobešla žádná pouť. O tomto kolotoči se doslechl i jeden náčelník afrického kmene Bambamů, jménem Bambambam. A protože se mu právě narodil syn a náčelník chtěl, aby měl světově proslulé jméno, pojmenoval ho Ko-lo-toč. A samozřejmě pozval pana půlkrábka a jeho kolotoč na křtiny...... celý text

Přidat komentář

Janizoun
12.08.2022 4 z 5

Krásná knížka pro děti i pro mě :-) Měla by patřit do knihovny, každého malého čtenáře.
Doporučuji.

Aninka36
12.10.2021 5 z 5

(SPOILER) Super knížka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nejlepší byl rozinkový nákyp. XD
DOPORUČUJI!!!!!


haki34
03.09.2018 5 z 5

Pěkných a poctivých 4,5* bych dala :) zrovna má rozečteno dcera, tak jsem rychle přelouskala...příběh o kolotoči a dvou "světských" manželích Pulkrábkových a výletě do Afriiky :)) psáno milou formou, krátké kapitoly, příběh odsýpá, a je plný dramatických zážitků... Není nouze o piráty, vzpoury, naštvané kouzelníky a rozinky v nákypu..
Líbila se mi výuka bambamštiny, myslím že studíjní podmínky (šup pod ledový vodopád) by nás všechny rychle naučili šprechtit jejich řeší :D
jediné mínus za platbu v Africe ve sloních klech, které se tam válely prý všude na hromadách...to je v dnešní době v časech ochrany přírody zejména před pytláky v Africe trochu blbé....a také za to, že kolotoč - zvířátka byly dřevěné, zašité v pravých kůžích...taky nahrává nelegálímu obchodu a pytlačení... i když, musíme brát v potaz rok 1948, kdy knížka vznikla - to ten pohled na věc byl jiný...a kolotoč byl na tu dobu jistě nádherný a něco extra :)
malým i velkým doporučuji - jako čtení před spaním, nebo druhé čtení... Sekorovy obrázky potěší oko a výstižně doprovází text knížky.

Pajina68
27.09.2016 5 z 5

Krásná dětská knížka. Mám ji doma po svých rodičích v prvním vydání, ale chyběly mi listy, proto jsem zajásala, když jsem objevila, že ji znovu vydali. Tak jsem ji pak přečetla svým dětem a zároveň se sama dozvěděla, jak vše dopadlo.

bibi.r
01.12.2013 4 z 5

Krásná knížka pro všechny malé čtenáře. Krátké kapitoly, které udrží pozornost dětí. Rozmanitá fantazie i humor.