Kolosální Conan

Kolosální Conan https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/245767/bmid_kolosalni-conan-245767.jpg 5 41 10

Kolosální Conan série

1. díl >

Velkoformátová kniha o 1264 stranách, obsahuje celou sérii 51 sešitů velmi úspěšné a překrásně kreslené série Conan. Kolosální Conan vychází přímo z původních povídek tvůrce Conana spisovatele Roberta E. Howarda (Dcera pána mrazu, Bůh v míse, Věž slona, Síň mrtvých, Darebáci v domě, Nergalova paže) a každou si bere za základ vlastního románu. Na Howarda je velmi obtížné navazovat, ale Kurtu Busiekovi, který nad celou sérií držel dohled, se to skvěle podařilo a všichni příznivci slavného barbara budou určitě víc než spokojeni. Knihu přeložil Jan Kantůrek, který Conana pro nás v České republice a na Slovensku objevil. Výjimečnost této knihy podtrhuje obálka legendárního malíře fantaskních světů Franka Frazetty. Svazek obsahuje: - 51 sešitů série Conan - předmluvu Kurta Busieka - doslov Timothyho Trumana - 1264 barevných stran O knize „Mezi okamžikem, kdy oceány pohltily pyšnou Atlantidu, a vzestupem synů Aryových, bylo údobí o němž se dnešním lidem ani nesní. Do něj se zapsal Conan, černovlasý, se zasmušilým pohledem a mečem v pěsti, zloděj, nájezdník a zabiják, plný velkých zármutků i bezuzdného veselí, aby srazil drahokamy zdobené trůny Země pod podrážky svých kožených sandálů.“ Nechte se pohltit příběhy plnými odvážných mužů a krásných žen. Přeneste se do světa ve kterém prastarým říším vládne tajemná magie a krutá božstva. Do světa ve kterém je na každém kroku cítit vzduch dobrodružstvím.... celý text

Žánr:
Komiksy , Povídky , Fantasy

Vydáno: , Comics Centrum
Originální název:

The Colossal Conan , 2013


více info...

Přidat komentář

david.zeman
11.07.2021 5 z 5

Vynikající

Klarenc
07.02.2020 5 z 5

Opravdu kolosální a opět skvělý Cimrman, pardon Cimeřan


Fuckenbrau
10.09.2019 3 z 5

Nejzajímavějšího bylo tohle sehnat. Když jsem viděl inzeráty, že to někdo nabízí za 50 000, orosil mě studný pot.. ale nakonec jsem sehnal za příjemnou cenu (člověk se musí ptát) a byl jsem z toho nadšten. Skvělé čtení na dlouhé zimní večery ke skleničce whiskey.
Kurt Busiek se snaží vzdát hold původnímu legendárnímu scénaristovi Roy Thomasovi a dost se mu to daří.

špulo
03.06.2018 5 z 5

Už tu bolo povedané všetko. Kto nevlastní, nech ľutuje...

RyonMathrin
18.02.2018 5 z 5

Slovo bichle v případě tohoto mazlíka získává nový význam (kniha váží 5 kg).
Ještěže odebírám časopis Pevnost a všiml jsem si upoutávky na toto skvostné dílo, které bylo k dostání pouze na předobjednávku.
Jedná se o jedinečnou věc, o které věřím, že se stane legendou. Takovou knihu hned tak někdo doma nemá a doufám, že mé děti nebo časem vnoučata se budou ke mně vracet i kvůli tomuto pokladu (protože půjčovat tento skvost nehodlám).
Ale jen proto jsem ji neobjednával. Tušil jsem, že obsah bude dobrý, ale svazek předčil očekávání.
Kdo miluje komiksy, přijde si na své. Kdo miluje Conanovy příběhy, bude uchvácen.
Překrásné kresby či spíše umělecká díla přesahující okénka a někdy i stránky, k tomu perfektně vykreslená syrovost, drsnost a zároveň kouzlo Conanova světa...
Je to skutečně kolosální dílo!

CONAN78
26.06.2017 5 z 5

Kdo zbožnuje fantazy, bude nadšen, kdo zbožnuje Conana bude nadšen. Naprosto dech beroucí zpracování Conanovských příběhů a že už jsem jich pár přečetl. Nádherné kresby nebo spíše malby v podání ústřední dvojice Nord&Yeates, skvěle doplnují ostatní kreslíři, v čele s Gregem Ruthem. Rozhodně zde ale nehledejte klasickou mainstreamovou superhrdinskou kresbu. Ano není pro každého ovšem je originální a je svá a dokonale komiksu sedí. Jinak ComicsCentrum odvedlo parádní práci, a názory typu že je komiks příliš velký, nedá se s ním cestovat a kdo ví co ještě, mi přijdou naprosto dementní, na druhou stranu ukazuje v jak krásné komiksové době u nás dnes žijeme, před X lety jsme si mohli o takovýchto knihách nechat jenom zdát. Tohle je sběratelská věc, kde máte kompletní příběh od Kurta Busieka pohromadě v luxusním podání a ten kdo viděl původní svazek v malém formátu mi dá jistě za pravdu jak tenhle kolosální formát, umožnil kresbám a příběhu rozkvést do krásy.

Hadati
03.03.2017 4 z 5

Jedná se téměř o 1300 stránek příběhů o barbaru Conanovi, které jsou propojeny tím, že tyto příběhy předčítá vezír svému princi ze zápisků, které posháněl, kde se dalo. Příběhy tak nejsou poskládány chronologicky, ale různě se přeskakuje v životě Conana. Většina z příběhů je o zloději Conanovi, na druhém místě pak jsou příběhy vyprávějící o dětství Conana, než se vydal ze své rodné Cimerie do světa. Pár příběhů je pak o králi Conanovi.
Promísení všech těchto příběhů této komiksové sbírce více než prospělo, protože čtenář nemusí čekat až přeskočí jednu z kapitol života o Conanovi na druhou, ale jednou si přečte něco o zloději, jindy o králi, jindy o dítěti... A přestože se jedná o ten nejobsáhlejší komiks, jaký jsem měl možnost kdy číst, tak je zřejmé, že se bude toto kompendium pokračovat. Nedočkáte se totiž dokončení příběhů prince, který poslouchá příběhy o Conanovi, a přestože se zde objeví pár příběhů o králi Conanovi, cesta k trůnu Aquilonie je zde jen lehce načrtnuta.

Příběhy jako takové byly skvělé, i když bych uvítal o něco méně magie a více meče. Jen na několika místech jsem se nudil, ale v tom množství stránek nuda snadno zapadla. Také zde nelze očekávat nějaké úžasné zvraty. Conan, jak je pro jeho postavu přirozené, používá častěji svůj meč a pěsti, než mozek, a nijak se neohlíží na důsledky svého jednání. Pro někoho to musí být osvěžující změna po těch mnoha moralistických hrdinech poslední doby, pro jiné to může být nedostatečné. Tu druhou skupinu však nechápu, protože pokud někdo od Conana očekává nějaké vychytralosti, tak pak tuto postavu vůbec nezná, a tedy ani nechápu, jak se k tomuhle dílu vůbec dostal.

Kromě toho, že jsem toho názoru, že komiksy by měly být takového formátu, aby se daly číst na cestách, mám však jednu závažnou výtku. Nevadí mi, že se jedná o kresby, které nejsou kresleny pomocí počítačové techniky nebo počítačově kolorovány, i když pro mladší generaci, která nevyrostla na komiksech z časopisů ABC nebo Kometa, by to problém být mohl. Problém ale mám s první pětinou tohoto komiksu, kterou měli na starosti kreslíři Nord a Yeates. Jejich kresby jsou totiž dost často odfláknuté. Nejčastěji se jedná o obličeje postav, kdy když se kreslíři nepovedl obličej, prostě to tak nechal a nesnažil se obrázek lépe překreslit. Postavy tak na některých kresbách vypadaly jako retardi, přestože tak vypadat neměly. Možná to byl jejich kreslířský styl nebo umělecký záměr, ale každopádně se mi to nelíbilo a jen to zkazilo celý dojem z komiksu. A to tak moc, že to nakonec rozhodlo o hodnocení 4/5.

t_gon
26.04.2016 5 z 5

Viděl jsem předobjednávku na webu, prolistoval ukázku a s opatrností objednal (přeci jen vysolit 3 tisíce za komiks je v dnešních časech často ekonomická sebevražda, ale kdo by to pro dnešek při pohledu na obálku Frazetty řešil, že?). Čekal jsem robustní a nádhernou knihu s geniálním obsahem, ale ten KOLOS, který dorazil, mě přejel a srazil k zemi lépe, než hyrkánská jízda. S touhle tvárnicí ve fantastické vazbě by Conan jednou ranou odpálil Thoth-Amona daleko za sloní věž. O tom, že v balení chyběl návod, jak s tímhle klenotem jemně zacházet, aby se dal pročíst a zůstal bez úhony, se zmiňovat nebudeme. Ať si každý Cimmeřan poradí, jak mu to Crom radí.

Tolik k samotnému fyzickému provedení. Samotný obsah je pak teprve ten pravý poklad, za který by riskoval život nejeden zlodějíček ze Zamory. Obával jsem se, jak se zvládne kouzlo a duch původních Howardovek přenést do komiksové podoby, ale již po pár stranách byly všechny obavy rozprášeny v divočině. Ta atmosféra pradávné Hyborie a drsnost nejznámějšího barbara co kdy žil tam je hned po pár oknech. Je to drsné, brutální a vtahující. Navíc minimální prostor komiksového formátu Conanovu postavu ještě více umocňuje. Zde není prostor pro sáhodlouhé popisy prostředí a čas na dlouhé kecy. Tady se špalky kutálí z krku a končetiny oddělují rychleji, než by jeden řekl „Ty asi nejsi zdejší.“ Opravdu úžasné a pro milovníky Conana je to nevídané.

To co se pak děje na stránkách knihy, jen umocňují jednotlivý autoři svým jedinečným vizuálem. Tam kde je Nord pěkně barevný (jeden by až řekl „manga-rozverný“), detailní a epický, je zase Ruth neuvěřitelně syrový, drsný a často až mrazivý. Tak, jak mi zpočátku Ruthova kresba nesedla, se postupem času s Conanovým dětstvím můj názor změnil a nechtěl bych tohle znovu číst pod vedením nikoho jiného. Ruth dodal celému dětství neuvěřitelnou hloubku a syrovou atmosféru, která zážitek ze čtení jen umocnila. A některé dvojstrany (např. válečné masakry, inferna, démoni, nebo má oblíbená s Conanem na koni, kdy odjíždí do tmy a řve na „parťáka“, že jednou bude mít své vlastní království a na druhé straně je v obří kresbě portrét Howarda) by zasloužily ihned tisk a fofrem do galerie. Fenomenální.

Jsme rád, že mě Crom osvětlil a dokopal do koupě, pač za tohle bych si rval vlasy a proklínal Seta až do skonání věků, kdybych koupi minul. Ať už je tu Comics Centrum s oznámením dalšího kolosu z časů, kdy oceány pohltily pyšnou Atlantidu…

trudoš
31.07.2015 5 z 5

Komiksy, pod jejichž scénáři jsou z převážné většiny podepsáni Kurt Busiek a Timothy Truman, mají přesně ten dobrodružný náboj, jakým mě kdysi oslovily povídky Roberta E. Howarda. To umocňuje jednoduchá a přitom dynamická kresba Caryho Norda, která nejde pro explicitní násilí daleko. Výtvarným protipólem je pak práce Grega Rutha, jež dokonalým způsobem zachycuje drsný charakter hrdinovy rodné Cimmerie.
Tenhle Conan je jednoduše přesně tím, čím pro mě vždycky byl. Žádné velké debaty o hrdosti, cti a morálce, ale stará dobrá hrubá síla. Přitom nechybí kouzlo fantasy eposu, aniž by to však působilo nějak kýčovitě. Příběhy neztrácejí dech ani v tom množství, jaké kniha obsahuje (51 sešitů řady Conan the Cimmerian z let 2003-08). Stavba zápletek je různorodá a motivy se neopakují, takže i při souhrnném čtení jednotlivé epizody nesplývají. Pravdou ovšem je, že jako celek album nefunguje úplně bezchybně. Pár vedlejších linií zůstalo nedořešeno, což v rámci kolosálního souhrnu drobet zamrzí.

Zlord Antiježíš
20.07.2015 5 z 5

Strhující, pohlcující, záda ničící! Jedinečný zážitek u kterého se teď, po dočtení jen tetelím blahem, že jsem si to nenechal uniknout. Tři věci v jedné - krásně provedená kniha (a odolná, při troše slušného zacházení i po přečtení jako nová), nádherná kresba, úžasný scénář. Nejvíc jsem si užíval kapitoly ilustrované Gregem Ruthem = skvostná kresba, úchvatná atmosféra, emotivní kolorování.

Štítky knihy

Conan meč a magie Dark Horse Comics fantasy

Autoři knihy

Timothy Truman
americká, 1956
Kurt Busiek
americká, 1960
Mike Mignola
americká, 1960

Kniha Kolosální Conan je v

Právě čtených1x
Přečtených42x
Doporučených9x
Knihotéce42x
Chystám se číst13x
Chci si koupit28x
dalších seznamech2x