Velké hledání 1

Velké hledání 1 https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/30246/kolo-casu-velke-hledani-30246.jpg 4 61 5

Kolo času série

< 2. díl >

Celá staletí potulní kejklíři vyprávěli příběhy o ztraceném Valerském rohu, bájném rohu, který přivolá mrtvé hrdiny všech věků. Roh byl objeven – jen aby byl vzápětí ukraden spolu s dýkou z Shandar Logotu, na níž závisí život Mata, přítele Randa al´Thora. Nesmírně těžký úkol získat věci zpět teď mladého Randa tíží, protože tím, že bude pokračovat v hledání, se zároveň přiblíží naplnění osudu, kterému se chce zoufale vyhnout. Ale hledání Valerského rohu je jen začátkem Randovy dlouhé cesty k odhalení…... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Návrat
Originální název:

The Great Hunt , 1990


více info...

Přidat komentář

Taťka Hraboš
12.08.2022 5 z 5

Je škoda, že se mi nepodařilo dostat k ucelenému druhému dílu, to rozdělení každého dílu na dvě části je nešikovné a špatně se pak píší komentáře ;-) . Takže snad jen tohle – už v prologu vytvořil autor základ pro velmi bohatý, akční a tajemstvím prostoupený příběh (pořád se např. snažíte odhadovat, kdo z postav patří mezi Temné druhy). Jestli jsem moc nechápal stesky některých čtenářů ohledně zdlouhavosti vyprávění u prvního dílu série, tak v tomhle díle už k tomu snad opravdu nikdo důvod mít nemůže.

Luigi1
08.01.2021 4 z 5

Byl objeven Valerský roh,který má moc přivolat zpět mrtvé hrdiny s tímto rohem byla ulopena i dýka.Na této dýce zavisí život Mata a jeho nerozlučného kamaráda Randa al´Thora


Gordonlord
06.04.2020 2 z 5

Brutální přepis Pána Prstenů je i tady více než zřetelný. Avšak na rozdíl od Tolkiena, Jordanův svět dýchá, žije, má logiku a někdy i napětí. Příběh se zde sice pořád ještě rozjíždí pomalu jako tejden zdechlá krysa, ale v okamžiku kdy do děje vstoupí Seléna, o které člověk neví co si myslet a pořád čeká, jak se to s ní vyvine, to všechno najednou získá šmrnc. Navíc oproti Tolkienově díle už je zde cítit potenciál skutečně velkých věcí příštích a rozměrů, které tomu všemu dříve nebo později dají smysl, hloubku a využijí potenciál propracovanosti světa i příběhu jako celku.

Btw - všiml si někdo, že prvky, které Jordan neokopčil od Tolkiena, ale které sám vymyslel, od něj později více či méně okopíroval Brandon Sanderson ve svém Archivu Bouřné Záře ? :-) tomu říkám "Kolo inspirace" :-)

Covenant
24.06.2015 4 z 5

Asi tak třetinu knihy se nehneme z místa a i když to není nuda, říkal jsem si, jak ještě dlouho. Nakonec vše nabralo dostatečné tempo - trocha krve, neshody mezi přáteli, rozdělení skupin, putování jiným světem, používání síly.....dobrý rozjezd pro následující díl, který nyní čtu a zdá se mi prozatím nejlepší.

petrulka
07.02.2014 4 z 5

V dalším pokračování se děj hezky košatí a rozvíjí, až je třeba si hlídat některé postavy, aby se v nich člověk neztratil. Super popsané paralelní světy, spousta Aes Sedai, poměrně nečekaná posilující pozice jednoho Temného druha..super, čtu dál.

Štítky knihy

fantasy hrdinská fantasy

Autorovy další knížky

Robert Jordan (p)
americká, 1948 - 2007
2012  79%Oko světa
1998  75%Oko světa 1
2019  85%Kolo času 0–14 (komplet)
2016  93%Bouře přichází
2017  94%Vzpomínka na světlo

Kniha Velké hledání 1 je v

Přečtených112x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených4x
Knihotéce51x
Chystám se číst9x
Chci si koupit4x