Kokain - Temná pouť do vlastní minulosti

Kokain - Temná pouť do vlastní minulosti https://www.databazeknih.cz/img/books/61_/61968/bmid_kokain-659bb5c949e76.png 4 29 9

Novinář David Carr se vrací do osmdesátých let a rekonstruuje jeden z nejtemnějších příběhů, se kterým se kdy setkal příběh své vlastní závislosti na drogách. Zpovídá množství známých, kteří se stali svědkem jeho pádu: bývalé milenky, drogové dealery, policisty, spolupracovníky i kamarády. Tráví tři roky probíráním policejních protokolů, lékařských zpráv, zatykačů a dalších dokumentů. Kniha je šokujícím záznamem kokainového pekla, ale i příslibem lepší budoucnosti muže, který svou závislost překonal.... celý text

Literatura naučná Biografie a memoáry
Vydáno: , XYZ (ČR)
Originální název:

The Night of the Gun , 2007


více info...

Přidat komentář

Riša1
06.04.2019 2 z 5

Bohužel jsem nedočetl. Zdlouhavé a neskutečně nudné popisování drogových večírků. Nic víc.

miss_nothing
04.02.2019 4 z 5

O jednom životě, o závislosti, o novinařině... A především: o ošemetném ověřování vzpomínek.


ClaireW
07.09.2014 2 z 5

První kniha u které jsem odpočítávala kolik stránek mi zbývá . Kdyby měla do 100 stránek asi by byla víc čtivá . Nudně napsaná , znova bych jí nečetla .

smilly
16.08.2014 5 z 5

Drogy. To nejlepší a nejhorší, co vás může potkat. Je to jako rozbalit čokoládu, už nedokážete přestat. Dáte si první lajnu poránu v klubu. Jdete ze záchoda s bílým nosem a jste někdo jiný. Dneska spát určitě nepůjdete. Vaše zorničky tančí lambádu. Tohle není o halucinacích a vizích, tohle se zdá skutečné. Dneska napíšete knihu nominovanou na Nobelovu cenu literatury, natočíte film, co dostane Oskara nebo vylezete na Annapurnu, prostě tak, že můžete. Je to one way ticket jízda, víte to, ale je to tak boží, že si nedokážete pomoct. Bůh fetu a jeho družka delírium vás doprovází domů. Radši za sebou pečlivě zamkněte, ať se k vám nemůžou vrátit, yeah.

drprdik
18.05.2014

pohodové čtení

Ivy
28.11.2013 4 z 5

Při čtení jsem se občas měla chuť knihu odložit, prostě mi na ní něco nesedlo, ale nakonec se mi jí povedlo zdárně dočíst. Jako příběh je to opravdu zajímavé. Zaujalo mě to jeho pátrání po tom jak to všechno doopravdy v jeho minulosti bylo. V jednu chvíli když do posledního detailu popisoval výrobu a používání jeho nejoblíbenějších drog jsem si ironicky říkala hmm... díky za poučení fakt se bude hodit. Nejzajímavější částí byly z doby jeho léčení, když mu svěřili do péče jeho dcerky.

luciefeix
21.07.2013

Není to klasická drogová knížka.Vyprávění a pátrání novináře o jeho životě.Scén typu jehla kolovala tak jsem si pichnul taky . Se nedočkáte.

Radka Padka
29.12.2011

přečetla jsem polovinu a musela jsem jí odložit...vůbec se mi nelíbila...

Polly
26.03.2011 5 z 5

Na začátku jsem se trochu nemohla s touhle knihou popasovat, ale když jsem pronikla do myšlení Davida a do stylu kterým je napsaná, hodně mně do sebe vtáhla a bylo těžké se odtrhnout.Drogová tématika mně zajímá něco o ní taky sama vím a tohle je perfektně popsaná cesta feťákova uzdravení.Kniha je hodně pravdivá a může hodně dát i lidem závislým na drogách ne jen tvrdých, ale i na alkoholu.Moc se mi líbila a doporučuji všem ať si ji přečtou, protože si myslím, že může každému něco dát.

Štítky knihy

drogy závislost, narkomanie osudy lidí kokain podle skutečných událostí drogově závislí

Autorovy další knížky

David Carr
1956 - 2015
2009  72%Kokain - Temná pouť do vlastní minulosti
2002  0%Jak malovat lidské tělo

Kniha Kokain - Temná pouť do vlastní minulosti je v

Právě čtených1x
Přečtených49x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených2x
Knihotéce23x
Chystám se číst29x
Chci si koupit10x
dalších seznamech1x