Kódex Tieňolovcov

Kódex Tieňolovcov https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/250733/bmid_kodex-tienolovcov-jia-250733.jpg 4 186 27

Kódex Tieňolovcov je najstaršia a najznámejšia príručka pre každého nefila. Od prvého vydania v 13. storočí je Kódex najlepším priateľom každého mladého Tieňolovca. Či už potrebuje poradiť s démonským jazykom, alebo si pripomenúť, ako sa správne drží stélé, s Kódexom po ruke sa nemusí ničoho báť. V najnovšom 27. vydaní Kódex opisuje všetky oblasti života nefilov: dejiny aj zákony nášho sveta; návod ako identifikovať jeho mnohých neľudských obyvateľov; ktorým koncom stélé sa kreslí; čo je pyxis; prečo nefili nepoužívajú strelné zbrane; kde majú bosoráci ukryté svoje značky a ako ich objaviť; odkiaľ sa berie všetka svätená voda. Kódex sumarizuje mnohé učebnice geografie, histórie, mágie a zoológie v jednom peknom a prehľadnom zväzku. Všetky starobylé drevoryty a stredoveké kresby sme v najnovšom vydaní nahradili modernými ilustráciami, ktoré oslovia a zaujmú aj najhipsterskejších mladých Tieňolovcov. Toto vydanie bude už čoskoro dostupné v knižniciach Inštitútov po celom svete a v takzvaných kníhkupectvách obyčajných.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Slovart (SK)
Originální název:

The Shadowhunter's Codex , 2013


více info...

Přidat komentář

Kate3003
05.10.2023 3 z 5

Velmi dobře zpracovaná doplňková kniha k sériím o lovcích stínů. Kniha hezky dokresluje celý stínový svět a můžeme díky ní nakouknout více do jejich zvyků a života. Vůbec by mi nevadilo kdyby informací v knize bylo mnohem víc nebo byli detailnější, ale pro zlepšení představy o celém světě stínů je skvělá. Za mě by nemuseli být poznámky od postav z knih, ale nijak mi nepřekáželi. Také bych chtěla ocenit velmi povedené ilustrace. Tahle kniha by neměla chybět u žádného fanouška knih Cassandry Clare.

Ivka14
06.08.2023 4 z 5

Kodex lovce stínů vysvětluje vše Stínovém světě. Podrobně. Všechny otázky, které jsem měl ohledně Stínového světa, byly zodpovězeny.

Ve skutečnosti jsem si Kodex velmi užila. Jak jsem již zmínila, vysvětluje opravdu vše, co potřebujete vědět a kromě toho jsou tu poznámky Clary, Jace a Simona, které jsou docela vtipné.

Co dělá tuto knihu opravdu zajímavou a krásnou, jsou ilustrace. Kodex je plný ilustrací démonů, mečů, ocelí, postav a tak dále. Pomohli mi představit si tento svět mnohem lépe.


mskamila
12.02.2023 3 z 5

Je to hezky napsána kniha s pěknými ilustracemi. Bohužel u spousty témat bylo řečeno ze o tomto tématu toho moc nevědí a skoro všechno se už vysvětlilo v nástrojích smrti. Doufala jsem ze se dozvím mnohem víc informací.

medvídě
04.12.2022 4 z 5

Tato kniha se vyvedla ve všech směrech. Není to jen obyčejná učebnice světa za oponou, známého pro lovce a tvory, kteří jsou našim očím skryty. Velmi vtipné jsou poznámky na okrajích od Simona, Clary a Jace, kteří si tam komentují různé postřehy a mají občas velmi trefné poznámky.
Autorka si vymyslela báječný svět, který čtenářům představuje velmi dopodrobna – všechny obyvatele, zvyky, kouzla a umění.
Navíc je kniha bohatá na ilustrace, které pomohou čtenářově představivosti. Tahle doplňková kniha rozhodně stojí za přečtení a neměla by chybět v knihovnách (nebo alespoň přečtených knihách) milovníkům světa stínů.

Vjeerus
25.06.2021 5 z 5

Jelikož mě svět lovců stínů opravdu pohltil, tuto doplňkovou knihu jsem si nemohla nechat ujít. Je opravdu nádherně provedená - od ilustrací, přes "ručně" psané poznámky známých hrdinů až po celkové uspořádání.
Kdyby mi ve škole dal někdo takto řešenou učebnici, asi bych ji přečetla a ten předmět by byl hned zajímavější. A právě proto, že je to jakási příručka, člověk nemůže očekávat děj, ale fakta. A i já se dověděla několik nových informací. Část o démonech bych klidně udělala delší, ta byla poměrně krátká, když vezmu v úvahu, kolik prostoru dostal Johnatan Lovec Stínů - o kterém kodex stále říká "pravděpodobně, možná, nevíme jistě".
Kodex jsem četla až po celé sérii nástrojů smrti a sérii temných lstí. Myslím ale, že nejlepší by bylo přečíst si knihu už po třetím díle nástrojů smrti (Město ze skla), jelikož nové události z příběhů v kodexu nejsou zahrnuty a působí pak lehce zastarale.
Knihu doporučuji opravdu spíš fanouškům, ostatním by i přes čtivý styl psaní přišla pravděpodobně nudná a nic neříkající.

Miri294
13.02.2021 5 z 5

Nádherná kniha. Možná kdybych si ji přečetla dřív než Nástroje smrti, byly by informace o něco zajímavější. Přesto jsem si čtení užila. Krásné ilustrace a bavily mě i ty připsané komentáře.

Peťula96
25.10.2020 4 z 5

Přečtení Kodexu mi dalo mnoho nových vědomostí o světě stínů a zodpovědělo mi to i pár otázek, které jsem měla. Některé části mě bavily méně a některé více. Nejvíce mě zajímala kapitola o démonech, podsvěťanech a o runách. Výčet démonů, který zde najdeme, je podle mě ale hrozně krátký. Vyjmenovala bych jich taky klidně více a více se o nich rozepsala. O podsvěťanech, tedy o vlkodlacích, vílách, upírech a o čarodějích, se zde toho dozvíme mnoho nového, co v knihách nebylo řečeno, takže to mi udělalo velkou radost. Tu jsem měla také z ukázky run, kterou jsem zde našla, v té vidím největší plus této knihy.
Celkově knihu hodnotím kladně a rozhodně si ji ještě několikrát přečtu. Jestli jsi světem stínů tak pohlcen/a jako já, nebo jen se o něm chceš dozvědět více, tak je tato kniha ta správná volba. Jen takové malé doporučení - než se do něj pustíš, tak si nejprve přečti sérii Nástrojů smrti, Kodex by mi mohl pár věcí vyspoilerovat.

luculi
15.08.2020 4 z 5

Pěkně pojatý způsob jak čtenářům osvětlit základy ohledně světa lovců stínů. Kniha je vedená jako učebnice, kterou její předchozí majitelé popsali poznámkami a pokreslili obrázky a nyní se dostala vám do ruky. Obsahuje opravdu hodně informací a je krásně přehledná.

Lea_41
11.07.2020 5 z 5

Boží. Krásná kniha pro fanoušky lovci stínů..

MystoganW
13.06.2020 5 z 5

Nečetla jsem úplně všechen text, to je asi zbytečné. Báječně jsem se ovšem zasmála u přidaných popisků a to v téhle knize jde. Povedlo se.

Luigi1
11.06.2020 5 z 5

Kdo je fanoušek Světa stínů tak by si měl tuto knihu přečíst a mít uloženou nejen doma ale i v paměti.Moc pěkné čtení.Doporučuji

kacaaba
30.04.2020 3 z 5

Slibovala jsem si od toho trochu víc. Jak píše kindlova42, kdybych to četla dříve, možná by mě to nadchlo víc. I když ty připsané komentáře mě bavily.

kindlova42
27.04.2020 3 z 5

Byla by zajímavější kdybych ji četla jako první knihu, ale po tom co jsem přečetla skoro všechny série, pro mě byly některé pasáže nudné, jelikož jsem to vše měla již načtené z příběhu. Oceňuji hezky provedené ilustrace.

Barbuší
13.03.2020 5 z 5

Skvělá kniha, která v knihovně správného lovce stínů nesmí chybět.

Danielle22
08.11.2019 4 z 5

Příjemné zpestření k sérii.

andrejci
16.08.2019 4 z 5

Taková odpočinková kniha. Pro fanoušky Cassandry Clare super. Vlastně všechno z té knížky jsem věděla. Kdyby tam nebyly ty spoilery od Clary, Jace a Simona doporučila bych si ji přečíst před Nástroji smrti. Plus dávám za ty obrázky zvlášť těch run, ty se hodí.

Purple7
01.08.2019 3 z 5

Neurazí - nenadchne. Něco mě nudilo, něco bavilo. Pro fanouška Lovců stínů fajn věc, pro normální čtenáře zbytečnost.

Annkag
05.03.2019 3 z 5

Miestami to bolí nudné,miestami som sa pobavila....samozřejmě Najviac má bavil Beštiar(klasika)

Magiclucy
23.02.2019 5 z 5

Pro fanoušky spisovatelky ideální kousek :)

ladaol
09.02.2019 4 z 5

Jo, bavilo mně to, bylo to vtipné.

Štítky knihy

lovci stínů

Autoři knihy

Cassandra Clare (p)
americká, 1973
Joshua Lewis
americká

Kniha Kódex Tieňolovcov je v

Právě čtených11x
Přečtených279x
Čtenářské výzvě31x
Doporučených23x
Knihotéce262x
Chystám se číst188x
Chci si koupit103x
dalších seznamech5x