Dcery hříchu

Dcery hříchu https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/182956/bmid_dcery-hrichu-gdy-182956.jpg 4 35 13

Kočovná nevěstka série

< 5. díl >

Příběh kočovné nevěstky pokračuje... Horkokrevný, uličnický a neschopný odolat žádné půvabné ženě - takový je Falko, syn kočovné nevěstky Marie, která se usadila na hradě Kibitzsteinu. Když při jednom rytířském turnaji rozhněvá své protivníky, biskup, kníže z Würzburgu, nevidí jiné východisko než poslat mladého muže na nějaký čas do Říma. Nebezpečné poslání - nejen proto, že do věčného města má doprovázet sličnou biskupovu neteř... Závěrečný díl pentalogie.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Historické romány

Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Tochter der Sunde , 2011


více info...

Paulika419
Paulika419
17.09.2023 5 z 5

Krásné počtení paní Lorentzová to dotáhla do zdárného konce.Řada hrdinů,intrik,lásky,nenávisti podlých vražd a dokonce atentát na Fridricha III.Vše co dobrá kniha potřebuje aby zaujala čtenáře.Dcery hříchu abatyše Alžběta a Římanka Franceska natolik okouzlily rytíře Falka,že neměl zábrany aby miloval obě.V knize je dost podstatná zmínka o našem králi Ladislavu Pohrobkovi a samozřejmě i o Jiřím z Poděbrad.Na straně 161 je taky chyba.Koloseum za císaře Nerona postaveno nebylo.Stavba začala až za císaře Vespasiána a ukončena byla jeho synem Titem

Szilvia1
Szilvia1
27.12.2022 4 z 5

Dcery hříchu nebyl díl tak poutavý jako první tři o Marií,ale dalo se to číst a byla jsem zvědavá jak to dopadne s císařem a Falkem.Přečtu si i další díly.Je to pěkná série.


Kerberos
Kerberos
14.09.2022 4 z 5

První tři díly byly skvělé, říkala jsem si mohlo by být pokračování, pak se to rozrostlo na pět knih a tím to nekončí. Tento díl byl trochu delší než měl být, ,ale dalo se to. Uvidíme co přinesou další díly.

jane eyrová
jane eyrová
15.02.2021 4 z 5

další dil Kočovné nevěsty, velmi vydařená historická série.

Aaloha
Aaloha
11.09.2016 4 z 5

Kniha měla končit třetím dílem, další dvě pokračování už nejsou tak dobrá. Tento díl mě strhl až posledních 100 stran. Nedovedu si představit o kom bude šestý díl, který by měl vyjít letos.

zuzi.kovar
zuzi.kovar
30.03.2016 3 z 5

Oproti předchozím dílům jsem se celkem nudila. Celou dobu skrz naskrz kladný hrdina smilní s abatyší a římskou šlechtičnou zároveň a obě přivede do jiného stavu. Samotný námět mě přijde hrozný.

Lestate
Lestate
17.03.2014 4 z 5

Popravdě jsem od závěru pentalogie očekávala víc. Dokonalé vypravěčské umění autorky bohužel nenahradí nedostatek akce, čili jsou v knize pasáže, které jsem přeskakovala či četla velmi zrychleně, neboť nudily. Snad kromě posledních dvou kapitol mi přišla kniha oproti předchozím dílů slabší, daleko více jsem čekala rozvinutí vztahu mezi Falkem a Markétou, ale číst se dala - kdo chce vědět, jak to dopadne, vždy to nějak přelouská. Z toho důvodu pouze 4 hvězdičky.

Lestate
Lestate
13.03.2014 4 z 5

Henriette - a můžete mi napsat město, kde je třetí díl (Křesťanská otrokyně) k sehnání v kamenných obchodech? V Plzni jsem oběhala všechna knihkupectví, dokonce většinu internetových, ale k dostání není, je rozebraná a poslední dotisk byl roku 2007.

Henriette
Henriette
08.02.2014 5 z 5

Četla jsem všechny díly a musím říci, že poslední všechny předčil. Sice je úplně jiný, než ty předchozí, ale nejkrásnější. Alespoň mě se líbil nejvíc. A musím říct, že je to po dlouhé době kniha, kterou jsem dočetla v noci a od které jsem se nebyla schopna odtrhnout. Kdybych mohla, dám šest hvězdiček!

Mon12
Mon12
24.01.2014 3 z 5

Mám tuto autorku ráda, píše čtivě, její první tři díly této série se mi moc líbily a napjatě jsem osud Marie sledovala. Tento díl mě ale zklamal, je to možná tím, že jsem nečetla předchozí díl, ale spíš mi kniha nesedla. Sice jsem ji dočetla ze zvědavosti, jak to nakonec s Falkem dopadne, ale některé stránky jsem přeskakovala.

Henriette
Henriette
04.01.2014 5 z 5

Já jsem knihy kupovala všechny v průběhu loňského roku. Na pultech kamenných knihkupectví se stále dají sehnat všechny. :)

Lestate
Lestate
17.12.2013 4 z 5

jad2310 - ahoj, knihy jdou za sebou Kočovná nevěstka, Markytánka, Křesťanská otrokyně, Dcera kočovné nevěstky a teď Dcery hříchu. Přečetla jsem všechny (krom poslední) a vřele doporučuji - první tři díly vypráví o osudech Marie, Dcera kočovné nevěstky pak o její dceři Trudi. Co se týká dostupnosti knih, tak Kočovná nevěstka a Markytánka vyšly před pár lety v novém vydání, takže jsou bez problémů k dostání, Dceru kočovné nevěstky taky ještě vídám na pultech knihkupectví, akorát s Křesťanskou otrokyní bude trochu problém - je k dostání jen v knihovnách, případně od někoho z bazaru, ta zatím v novém (bohužel) nevyšla

jad2310
jad2310
07.12.2013

Toto je závěrečný díl pentalogie, může mi prosím někdo napsat jaké jsou předchozí díly a jak jdou za sebou? Nějak to nemůžu dohledat. Děkuji.