Kocour v klobouku

Kocour v klobouku https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/381390/bmid_kocour-v-klobouku-VKs-381390.jpg 4 61 21

Je deštivý den a děti se nemohou zabavit… dokud se neobjeví Kocour a nezachrání tohle nudné odpoledne. Kniha Dr. Seusse je perfektní pro začátečníky. Obsahuje nadčasové postavy jako je Rybička, Jednička nebo Dvojka, kniha vás zabaví při předčítání, ale přitom je dostatečně lehká na to, aby ji děti četly o samotě. Obsahuje slova, která prvňák nebo druhák zvládne sám přečíst a zná je ze školy. Kniha je oblíbená mezi rodiči, začínajícími čtenáři, učiteli i knihovníky. Kniha byla napsána pro začátečníky, aby je podpořila v samostatném čtení a dodala jim kuráž jednoduchými slovy a ilustracemi, které napovídají jejich význam.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Pro děti a mládež , Pohádky

Vydáno: , Drobek
Originální název:

The Cat in the Hat , 1957


více info...

Přidat komentář

Karcoolka2210
02.02.2024 5 z 5

Čo sa stane, keď dve deti, ktoré sú samé doma navštívi mačka v klobúku? Veľa nečakaných prekvapení :) Čítané v angličtine deťom v škôlke, perfektná kniha s rýmovaným textom, ktorý sa skvele číta nahlas. Kniha má super ilustrácie, jednoducho klasický Dr Seuss a deťom sa tieto knihy velmi rátajú. AJ

86_luca
13.10.2022 5 z 5

Mám ráda obě přeložené knihy (tuto a Grinche), protože se zabývají praktickými ponaučeními pro děti, které se dají dále rozvíjet. V novějších knihách se setkávám se stále opakujícím se tímtéž motivem "zkusme být jiní, být jiný je fajn, tolerujme toho, kdo je jiný" a to nic proti tomu. Líbí se mi, že zde jsou ponaučení více praktická, nebo pro mě možná prostě jen lépe uchopitelná pro 4 letého syna - SPOILER: po hraní si uklidí i ten největší rošťák, cizí lidi do domu nepatří a ten konec je naprosto geniální, nechává prostor pro zajímavou debatu s dítětem. Vše podané s humorem, trochou napětí a nenuceně. U Grinche to vnímám podobně. Oceňuji překlad, určitě bylo těžké se s tím popasovat a nesklouznout k pleskačce abababab. Když člověk nespěchá a dá si na přednesu záležet, je to krása. Pro syna nová zkušenost s poezií.
Ilustrace jsou roztomilé, zvláště rybka nás baví. Mohli bychom číst stále dokola. :-)


Arlienen
04.10.2022 4 z 5

Každý večer před spaním čtu své dceři Grinche a moc se jí líbí. Proto jsem si půjčila v knihovně další knihu z pere Dr. Seusse. Bohužel ji kniha tolik neoslovila. Mně se kniha líbí. Je v ní poučení, že nemáme pouštět cizí lidi do svého domu.

Knihu budu zkoušet číst dceři, protože aspoň ty obrázky se jí líbily, tak toho musím využít.

broskev28
08.08.2022

Dětem tohle určitě vadit nebude, utěšovala jsem sama sebe; veršovánky takové upachtěné a místy to drhlo až běda. Ovšem když mi anglicky zdatně hovořící gymnazista s neskrývaným potěšením a zaujetím odrecitoval část téže knihy v originále, pochopila jsem, oč jsme byli ochuzeni. Alena Snelling se možná snažila, ale Josef Hiršal nebo Ivan Wernisch patří do úplně jiné kategorie.
Děti zcela jistě ocení jednoduché kresbičky, velká písmena a málo textu, ale kouzlo kvalitního rýmovaného příběhu se vytratilo, škoda.

miklis
23.06.2022

Bohužel veršování v češtině se moc nepovedlo, jinak krásná knížka a fantastické ilustrace.

holkazbrooklynu
23.03.2022 5 z 5

Kniha, která změní váš pohled na svět ať jste malý nebo velcí, tlustí či tencí. Hlavní je mít otevřenou mysl pro všelijaké šílenosti a nesmysli. Je to druhé nejznámější dílo Dr. Deusse příčemž první v žebříčku je Grinch a stejně tak jako tato perla má i Kocour v klobouku filmovou adaptaci jménem Kocour z roku 2003.

Ni.kk.i
12.01.2022 4 z 5

Pěkná knížka jen škoda že kraťoučká. S dcerkou nás moc bavila.

Kate18
29.03.2021 4 z 5

Hezká knížka pro děti, která se bohužel v češtině nerýmuje tolik, jako třeba Grinch. Ale hravost a ilustrace jsou bezva a děti kniha určitě na nějakou chvíli zabaví.

evacerna18
02.12.2020 3 z 5

Čteno v angličtině, českou verzi tedy nemohu úplně ohodnotit.
Kniha v originále se hodí například pro děti, které se již nějakou dobu učí angličtinu a chtějí se zábavnou formou procvičit a dále se v jazyce rozvíjet. Verše jsou jednoduché, mnohá slovíčka se opakují a nechybí ani krásné ilustrace. Výhodou je, že na ilustracích je zachyceno přesně to, o čem se na dané stránce píše. Pokud dítě nějakému slovíčku nerozumí, může se podívat na obrázek a význam si domyslet.
Český překlad pak bude jistě vhodný pro děti, které teprve začínají číst a chtějí se procvičit na zábavných a jednoduchých veršících.
Kniha patří ve spoustě zemí mezi tradiční četbu pro děti a je škoda, že autor zatím není v Česku příliš známý.
Nakonec nutno podotknout, že kniha dokáže zaujmout a potěšit i dospělého čtenáře :)

rarášek
13.08.2020 5 z 5

Moje první kniha od Dr. Seusse. Matně si pamatuji z dětství, že jsem dokonce viděla tu filmovou verzi a samozřejmě také tu parodii v Simpsonových. Když vezmu, že to byla první přečtená kniha od tohoto autora, tak si myslím, že to nebylo vůbec špatné a doprovodné ilustrace k celému příběhu byly skvělým doplňkem. :)

LilKure
03.07.2020 3 z 5

Pěkné graficky, ale Dr Seuss se těžko překládá. Originál si hraje s jazykem a to v překladu prostě moc nefunguje. Na druhou stranu myšlenka tam zůstává a to je pro děti důležité.

Romžiry
25.05.2020 5 z 5

Nádherné. Na tuto knihu jsem s dětmi dlouho čekala. Pořád dokola se k ní vracíme.

blackoutzuzi
19.05.2020 4 z 5

Tohle byla vyloženě knižní jednohubka, ideální pro mladší věkovou kategorii. Bláznivá rychlovka, kterou si užijí jak dospělí, tak hlavně děti :) Děti ocení spoustu kreseb, rýmovaný text a především větší písmo, takže si ji zvládnou číst i samy :) Nicméně roli vypravěče doporučuji i dospělákům - sama jsem ji zkoušela předčítat nahlas a byla to vážně sranda.

andy_nejedla
23.04.2020 4 z 5

Hezké :) na to, že jde o překlad, jsou verše dobré a je to hezká pohádka.

MamaKnihomolka
01.04.2020 4 z 5

Suprově vymyšlený příběh, ve kterém s Kocourem v klobouku přichází i nepořádek a průšvihy.
Pro děti myslím, že naprostá bomba z hlediska velkých, překrásných a vystihujících ilustrací, které se mimochodem musí líbit i dospělým, tak i veršům, které se dobře čtou a příběh díky nim rychle plyne a pěkně se poslouchá.
Ano některé verše jsou krkolomné, ale myslím, že jinak překlad dost povedený.
Rozhodně si před Vánoci pořídím i Grinche. Víc knih v češtině není?

Pitbullka
21.03.2020 3 z 5

Tohle mě příliš nenadchlo, Grinche od autora byl mnohem lepší. I ten překlad zde mi nepřišel příliš povedený.

martina5069
12.03.2020 5 z 5

Krátká vtipná kniha o kocourovy s nádhernými ilustracemi. Jediné co mě mrzí je dražší cena za vlastně měkkou vazbu.

zuzik1981
11.02.2020 4 z 5

Měkké desky mi docela mrzí, pevná vazba by jí pozvedla mezi top.Jinak trochu krkolomné díky překladu jak tu již zmiňují ostatní, ale náš syn byl spokojený, pěkné vtipné obrázky

bublinka13
28.01.2020 4 z 5

Díky formátu A4 skvěle vyniknou ilustrace, bez kterých by to nešlo. Jsou skvělé. Bohužel je v měkké vazbě (to není chyba knihy, jen mám raději pevnou vazbu). Samotný text mě bavil, i když místy bylo poznat, že překlad do českých veršů nebyl jen tak. Ideální kniha pro rychlé zlepšení nálady během pošmourného dne.

Tyrkysová
20.12.2019 4 z 5

Český překlad veršů byl jistě složitým oříškem, což jde bohužel na několika místech vidět, občas je rým trochu "na sílu". Krásné a vtipné ilustrace to ale vyváží. Jako celek tak knížka dětem jistě udělá radost :)

Autorovy další knížky

Dr. Seuss (p)
americká, 1904 - 1991
2018  88%Jak Grinch ukradl Vánoce!
2019  81%Kocour v klobouku

Kniha Kocour v klobouku je v

Přečtených84x
Čtenářské výzvě24x
Doporučených2x
Knihotéce38x
Chystám se číst17x
Chci si koupit11x
dalších seznamech1x