Kočkopes Kvído

Kočkopes Kvído https://www.databazeknih.cz/img/books/75_/75487/bmid_kockopes-kvido-lVW-75487.jpg 5 45 12

Mile potřeštěný příběh žákyně druhé třídy Týny Humplíkové vypráví o jejích problémech jedináčka. Nemá si s kým hrát, a proto by ráda měla aspoň nějaké zvířátko: psa, kočku, anebo aspoň papouška. Jenže pořádkumilovná maminka-účetní a úctyhodný tatínek-bankovní úředník o něčem takovém nechtějí ani slyšet. A tak si Týna nepovolené zvířecí kamarády zkusí nakreslit. Moc se jí nepovedou, všechny tři obrázky zmuchlá v jednu papírovou kouli a hodí ji do koše. Jaké je ale její překvapení, když ta koule najednou obživne – narodí se z ní podivný tvor, napůl kočka, napůl pes, fantastický strakatec. A přítulný! Zato rodiče jsou zděšením bez sebe, to zvíře je tak jiné, že budou kvůli němu všem pro smích, hlavně sousedovi s vlčákem Arnoldem a sousedce s kočkou Mícou. S tím se bude muset něco udělat! Navštíví proto psí salon, tam ovšem Kvído vzbudí nepochopitelný obdiv a tatínek tedy rozhodne, že toho strakatce musí vidět ještě zvěrolékař. Pan doktor Zvonek, který si vždy přál být cvrčkem, má ale pro Kvída pochopení. Jediné řešení tedy bude – dát Kvídovi domácí vězení... Veselý příběh s dobrým koncem, ve kterém neschází ani dobrodružství (únos a zatýkání zlodějů), je nabitý spoustou groteskních scének.... celý text

jasmína
jasmína
11.04.2023 5 z 5

Opět paráda, aspoň pro mou osmiletou dcerku, autora si moc oblíbila, ač píše asi víc pro kluky. Ale chápu ji, já se také pobavila u některých jeho knih, stejně tak partner.

Venda32
Venda32
27.09.2022 5 z 5

Spousta krásných ilustrací. Neotřelý příběh, který je vtipný nejen pro děti, ale i dospělé.
Za mě osobně kapitola o zásahu policie naprostý top.


Aknel26
Aknel26
20.10.2021 5 z 5

Výborná knížka, ve které si každý čtenář či posluchač přijde na své - mě třeba nejvíc bavila závěrečná soutěž v psích dovednostech. Vtipný i nenásilně poučný příběh o tvorovi, který vznikl z obrázků kočky, psa a papouška, skvěle doplňují ilustrace, kterých je vážně hodně, jak to má v knížkách pro děti být.

anna.zahy
anna.zahy
17.10.2021 5 z 5

Je to nejlepší knížka od Miloše Kratochvíla, kterou jsem zatím četla. Líbílo se mi, že je to vtipné a že je kočkopes Kvído kreslený.

Pišta2010
Pišta2010
08.12.2019 5 z 5

Knížka se mi líbila, protože Týna má ráda zvířátka - stejně jako já.

poetree
poetree
20.09.2019 5 z 5

Wow! Tohle mne bavilo o chlup vic nez syna, ale myslim, ze ji poridim a prectu jeste pozdeji znovu.

Taťka Hraboš
Taťka Hraboš
13.08.2017 5 z 5

Je znát, když pohádku napíše dobrý spisovatel. Je to vtipný, nápaditý, moc pěkným jazykem psaný příběh o tom, jaké to je být jiný a nikam nepatřit, i když je dotyčný chytřejší, schopnější, prostě po všech stránkách lepší než ti ostatní, co někam patří. Nejvíc jsem se pobavil při čtení kapitolek o zásahu naší policie při krádeži Kvídovy boudy :-).

Lucissia
Lucissia
31.05.2017 5 z 5

Naprosto úžasná knížka, mile napsaná a výborně ilustrovaná. Jedna z těch, ke které se budeme vracet a která nezapadne v kvantu jiných přečtených. Pana Kratochvíla i Markétu Vydrovou máme moc rádi a bez jejich ilustrací by kniha nebyla asi úplná. Moc moc doporučuji. :-)

DARKeccentric
DARKeccentric
27.11.2016 5 z 5

Moc pěkná knížka nejen pro děti, plná vtipu a ponaučení. Připomíná nám, že nemáme vnímat zevnějšek, ale povahu. Pestré obrázky jistě ocení všichni malí čtenáři.

Weweuka
Weweuka
01.04.2014 5 z 5

Vydařený příběh- nejen děti přiměje k zamyšlení jaká je doba, jaký důraz klademe na zevnějšek a jak bohužel škatulkujeme sebe i ostatní.

TessVond
TessVond
10.07.2013

Krásná knížka plná poučení a moc pěkných obrázků.
Pořídili jsme jí sestřičce k narozeninám a moc se jí líbí. Některé pasáže si dokonce čte sama jiné jí já nebo rodiče předčítáme před spaním.
Vřele doporučuji.

Ypeta
Ypeta
29.01.2013 5 z 5

Bezvadná knížka jak na předčítání malým dětem, tak na samostatné čtení. Krátké kapitolky neodradí malé čtenáře a vtipný příběh nabízí plno poučení, což ocení i rodiče. Krásné ilustrace ideálně doplňují příběh a skvěle k němu pasují. Mohu jen doporučit