Kočkopes Kvído
Miloš Kratochvíl
Mile potřeštěný příběh žákyně druhé třídy Týny Humplíkové vypráví o jejích problémech jedináčka. Nemá si s kým hrát, a proto by ráda měla aspoň nějaké zvířátko: psa, kočku, anebo aspoň papouška. Jenže pořádkumilovná maminka-účetní a úctyhodný tatínek-bankovní úředník o něčem takovém nechtějí ani slyšet. A tak si Týna nepovolené zvířecí kamarády zkusí nakreslit. Moc se jí nepovedou, všechny tři obrázky zmuchlá v jednu papírovou kouli a hodí ji do koše. Jaké je ale její překvapení, když ta koule najednou obživne – narodí se z ní podivný tvor, napůl kočka, napůl pes, fantastický strakatec. A přítulný! Zato rodiče jsou zděšením bez sebe, to zvíře je tak jiné, že budou kvůli němu všem pro smích, hlavně sousedovi s vlčákem Arnoldem a sousedce s kočkou Mícou. S tím se bude muset něco udělat! Navštíví proto psí salon, tam ovšem Kvído vzbudí nepochopitelný obdiv a tatínek tedy rozhodne, že toho strakatce musí vidět ještě zvěrolékař. Pan doktor Zvonek, který si vždy přál být cvrčkem, má ale pro Kvída pochopení. Jediné řešení tedy bude – dát Kvídovi domácí vězení... Veselý příběh s dobrým koncem, ve kterém neschází ani dobrodružství (únos a zatýkání zlodějů), je nabitý spoustou groteskních scének.... celý text
Opět paráda, aspoň pro mou osmiletou dcerku, autora si moc oblíbila, ač píše asi víc pro kluky. Ale chápu ji, já se také pobavila u některých jeho knih, stejně tak partner.
Spousta krásných ilustrací. Neotřelý příběh, který je vtipný nejen pro děti, ale i dospělé.
Za mě osobně kapitola o zásahu policie naprostý top.
Výborná knížka, ve které si každý čtenář či posluchač přijde na své - mě třeba nejvíc bavila závěrečná soutěž v psích dovednostech. Vtipný i nenásilně poučný příběh o tvorovi, který vznikl z obrázků kočky, psa a papouška, skvěle doplňují ilustrace, kterých je vážně hodně, jak to má v knížkách pro děti být.
Je to nejlepší knížka od Miloše Kratochvíla, kterou jsem zatím četla. Líbílo se mi, že je to vtipné a že je kočkopes Kvído kreslený.
Wow! Tohle mne bavilo o chlup vic nez syna, ale myslim, ze ji poridim a prectu jeste pozdeji znovu.
Je znát, když pohádku napíše dobrý spisovatel. Je to vtipný, nápaditý, moc pěkným jazykem psaný příběh o tom, jaké to je být jiný a nikam nepatřit, i když je dotyčný chytřejší, schopnější, prostě po všech stránkách lepší než ti ostatní, co někam patří. Nejvíc jsem se pobavil při čtení kapitolek o zásahu naší policie při krádeži Kvídovy boudy :-).
Naprosto úžasná knížka, mile napsaná a výborně ilustrovaná. Jedna z těch, ke které se budeme vracet a která nezapadne v kvantu jiných přečtených. Pana Kratochvíla i Markétu Vydrovou máme moc rádi a bez jejich ilustrací by kniha nebyla asi úplná. Moc moc doporučuji. :-)
Moc pěkná knížka nejen pro děti, plná vtipu a ponaučení. Připomíná nám, že nemáme vnímat zevnějšek, ale povahu. Pestré obrázky jistě ocení všichni malí čtenáři.
Vydařený příběh- nejen děti přiměje k zamyšlení jaká je doba, jaký důraz klademe na zevnějšek a jak bohužel škatulkujeme sebe i ostatní.
Krásná knížka plná poučení a moc pěkných obrázků.
Pořídili jsme jí sestřičce k narozeninám a moc se jí líbí. Některé pasáže si dokonce čte sama jiné jí já nebo rodiče předčítáme před spaním.
Vřele doporučuji.
Bezvadná knížka jak na předčítání malým dětem, tak na samostatné čtení. Krátké kapitolky neodradí malé čtenáře a vtipný příběh nabízí plno poučení, což ocení i rodiče. Krásné ilustrace ideálně doplňují příběh a skvěle k němu pasují. Mohu jen doporučit
Četla naše devítiletá dcera, knížka se jí líbila, jednu hvězdičku strhává, protože je to prý pro menší děti.