Komentáře knihy Haunting Adeline: Stíny nad Adeline

Devorah
04.06.2026

Tak jo, hlavní postavy Addie a Zade jsou pro sebe stvořeni, ačkoliv to tak ze začátku nevypadá. Ona je kořist, on je její stalker a lovec. Erotických scén je tu více než dost, což se asi dá čekat – vzhledem k zaměření knihy – nicméně postava Zadea je zrovna v této chvíli asi víc uvěřitelná.
Začátek příběhu je poutavý a dokáže strhnout, příběh se střídá z pohledu Adeline a z pohledu Zadea, což na čtivosti více přidává. Nicméně jak jde děj dál, tak nastává mírné vystřízlivění – některé pasáže jsou zbytečně natahovány a postavy se občas tzv. plácají ode zdi ke zdi – nejednají logicky. A tam, kde by čtenář ocenil vysvětlení, tam se mu od autorky nedostane a ta uspěchaně přeskakuje na další kapitolu, kde se bude rochnit v explicitním popisu erotických scén. No budiž.
A pak přijde konec, který je vlastně takovým políčkem do čtenářovy tváře. Ale jelikož jsem ženská zvědavá, a myslím, že cílové skupině má toto čtivo co nabídnout, vrhla jsem se na další díl, o kterém již teď vím, že je snad lepší, než ten první.

Xima-85
02.06.2026

Na knížku jsem narazila už delší dobu zpátky. Četla jsem jak je zvrácená, temná, vraždy, mučení, drsný s*x. ..... Nevěděla jsem, co číst, tak padla volba sem. Asi budu sama zkažená a zvrácená, protože mě to jako zase taková bomba kvůli které nebudu spát a budu rudnout až na p...li nepřipadalo. Každopádně slovo .éro a k..dička už asi slyšet víckrát nepotřebuju.
Nenadchne, ale asi ani neurazí.
Netušila jsem ale, že je to na díly a v průběhu se připravovala na špatný konec, překvapená, že to konec nemá, jdu ze zvědavosti, jak se bude jejich vztah vyvíjet, na další díl.

Annabelle
01.06.2026

Spisovatelka Adeline se stěhuje do domu po své babičce. Při podpisové akci v knihkupectví zaujme jeho. Zade Meadows pomáhá ze světa sprovodit ty nejhorší zločince a neštítí se skutečně ničeho. Jednoho dne uvidí ji. Začíná hra kočky s myší, kdy on ví, že bude jeho, i když ho ona říká, aby ji nechal. Ona ví, že tam někde je, že ji někde z povzdáli sleduje a možná ve skrytu duše touží po tom, aby šel blíž. A do toho je tu ještě starý deník a příběh vraždy, která se odehrála před desítkami let a nedá Adeline spát.

Konečně jsem se dokopala k tomuto dark romance fenoménu, který na mě už od jeho vydání čekal v knihovně. Musím říct, že jsem asi rozmlsaná knihami typu Lights Out, Zvrácení nebo Kavka a Řezník, které úplně do těch dark romance nezapadají, protože Stíny nad Adeline na mě byly asi opravdu moc. Tak nějak si říkám, že zvládnu opravdu hodně (vždyť i to Little Stranger jsem i dala), ale ta podstata vztahu, který mezi sebou Adeline a Zade z počátku měli, zkrátka úplně neodpovídala tomu, co mám v knihách ráda.

Zkrátka mi asi vadilo, že ze začátku tam prostě nebyl od Adeline ten zřetelný souhlas. Vždyť ji Zade přece dělal téměř to samé, jako ti chlapi, které likvidoval. Chápu, je to zkrátka dark romance, nakonec to bylo mezi Zadem a Addie úžasné, došlo ke konsenzu a přenesla jsem se přes to, ale stále tu bylo mé osobní ALE. Nakonec jsem se tím ale nějak pročetla a naladila se na tu správnou vlnu, i když to bylo téměř ve třech čtvrtinách knihy.

Nicméně musím říct, že autorka píše čtivým stylem a knížku jsem měla za dva dny přečtenou, i když tedy některé scény pro mě byly moc. Zápletka s deníkem prababičky Adeline byla zajímavá, ale bohužel poněkud průhledná, protože když se v jejich zápiscích objevila jedna osoba, věděla jsem, že tohle bude zkrátka její vrah. Vývoj vztahu Adeline a Zadea byl také zajímavý, i když jsem si z počátku nemyslela, že se mi bude líbit, nakonec jsem doufala, že najdou svůj šťastný konec, který byl ale na pár stránkách před koncem smeten. Od druhého dílu tak očekávám ještě větší zvěrstva, ale samozřejmě, že si ho přečtu.

3,25/5

Tebby
30.05.2026

Vzhledem k neskutečnému hypu této knihy jsem se na ni opravdu těšila. Naskytla se mi příležitost přečíst si ji díky čtenářské štafetě a musím přiznat, že nebýt vtipných komentářů a postřehů od ostatních štafetářek, tak knihu ani nedočtu. Vadilo mi, že Stín mluvil jako dlaždič a že z něj autorka udělala neporazitelného "hrdinu". Za mě pouhopouhé 1.5* - poloviční za občasné hlody typu otisk zadku v kůře stromu a první za Dayu, která byla prostě neskutečná. Do dalšího dílu se rozhodně pouštět nebudu. Škoda.

Arwen329
27.05.2026

Výborná kniha která se čte opravdu sama. Děj plyne neskutečně rychle a ani na jediné stránce se člověk nenudí. Jen pozor není pro slabé povahy.

CarolkaB
24.05.2026

Přečteno za necelé dva dny a vlastně mě az děsilo, jak mě knížka pohltila. Je to čtivé, brutální, temné, napínavé i místy dost nechutné. Doporučila bych si všem, kteří nad knihou váhájí, si přečíst nějaké varování. Bez spoilerů: rozhodně 18+. Není to ani romantické, je to spíš místy brutální, hlavně jsou tam dost kontroverzní témata a dost explicitní popisy. Na druhou stranu jsem viděla, že existují i daleko náročnější knihy s podobnými tématy. Za některé, za mě dost přes čáru místa, dávám proto 4*. Na druhou stranu, není to šálek kávy pro každého a pokud si v tom dokážete najít to své, tak i doporučuji.

Sati
19.05.2026

Úplně nerozumím velkému množství špatných recenzí a komentářů, kde si čtenáři, kteří četli dark romance knihu aniž by věděli co dark romance vůbec je a co obnáší, stěžují na pokřivené charaktery postav, když je to jako stěžovat si, že je poezie psaná ve verších, takže po vyfiltrování celkem irelevantních komentářů a po přečtení těch hodnotných, jsem se na knihu těšila a nezklamala, četla se jedním dechem, kromě sexu nechyběl ani příběh a u konce nechyběla nutná potřeba dalšího dílu, knihu určitě doporučuji

Barusshe
11.05.2026

Knihu bych hodnotila jako průměrnou dark romance. Musím se přiznat, že v tomto žánru mám přečteno již několik knih a tato kniha mi přišla průměrně dark (nic extra) :). Ráda bych varovala ty, kterým už první díl připadal moc a váhají nad čtením druhého - v tomto případě bych ve čtení nepokračovala. Druhý díl byl i pro mě už za hranou a chvílemi jsem musela odvracet oči od stránek.

Markysek45
09.05.2026

(SPOILER) Co k tomu napsat? Asi dokážu pochopit, že se to někomu může líbit. Ale už nechápu, že tohle může někdo doporučit. A absolutně nechápu ten hype okolo. Nejsem žádná citlivka. Nevadí mi násilí, mučení, vraždy, krev... pokud mají v příběhu svůj smysl a je pro ně důvod. Takže když je organizace, která obchoduje s ženami a dětmi, tak tam to čekám. Ovšem pak je tu týpek, který je mimochodem nejlepší absolutně ve všem, zachraňuje tyto oběti, ale Addie dělá velmi podobné věci, proti kterým bojuje. Proč? Protože její tělo to chce, i když ona jasně říká, že ne, a protože chce, aby se do něj zamilovala. Jo, to zní opravdu logicky. Ukážu ji to nejhorší, aby se do mě zabouchla. Nevím no... Asi nejsem cílová skupina. Jednu hvězdičku dávám jen za to, že se to četlo rychle.

Vendy52
06.05.2026

EDIT: Nedočteno. Strašná blbost.
Já nevím... je to - divné a nechápu, co na tom kdo má.
Addie je cáklá, ale tak nějak normálně a když je tam ona - její pohled, je to fajn. Ale on a jeho komenty v a o akcích co by "hrdina"? To je takový bizár, že se mi fakt chvílemi nechce číst dál. Je směšné, jak si autorka myslí, že takhle přemýšlí a mluví sám k sobě někdo jeho ražení, když jde někoho zachraňovat nebo mučit. OMG :D Zatím tedy jen 1 hvězda a snad to dočtu, ale budu to asi muset brát jako komedii a ne DR.

Colony
25.04.2026

Tohle není kniha, kterou si přečtete před spaním, abyste měli krásné sny. Tohle je noční můra v hedvábném obalu, co vás přitahuje jako zakázané ovoce a vy se do něj stejně zakousnete, přestože víte, že chutná po jedu. Kniha Haunting Adeline: Stíny nad Adeline vás vtáhne do temnoty, kde je posedlost stalkera jen špičkou ledovce. Pod hladinou se totiž nachází zvrácený svět mocných, kde se lidské životy směňují jako zboží. Některé příběhy vás zahřejí u srdce… avšak tento ho doslova spálí na uhel.

knihashudbou
17.04.2026

Neskutečně zvrácené a neskutečně úžasné. Neměla jsem žádná očekávání a jednalo se o mojí třetí dark romace knihu a předpokládala jsem, že tam jde hlavně o drsný a nechtěnný sex ,ale že půjde i o zabíjení jsem netušila. (srovnání mám zatím je s Kavka a řezník, Skřivan a řemen).
Bylo tam nakonec od každého trochu. Strach i neuvěřitelná odvaha hlavní hrdinky. Pak nepřítel, který mě chvílemi dost štval, svým přehnaným chování - řekněme si že jeho výstupy, byli častokrát hodně za hranou snesitelnosti a chvíle mi přišli, už silně přetažené za vlasy, nicméně, k celému příběhu to sedlo a tak jsem jen občas zkřivila obličej nad nechutností a pokračovala jsem dál. Nedokázala bych to odložit úplně.
Pokud někdo ještě nemá zkušenost s tímto žánrem, mohlo by to pro něj být příliš. Detektivní zápletka není nijak podstatná až do chvíle, kde se začne přiostřovat a dojdete k ¾ knihy, kde jde do tuhého. Do té doby jsem především vnímala rozvíjející vztah mezi hlavními postavami. Přiznám se, že bych si dokázala představit, kdyby to mezi nimi časem hezky a romanticky zajiskřilo, ale evidentně tady se na jemné a hladké doteky i polibky nehraje.
Zkrátka je to drsné, tvrdé, zvrácení i nechutné, ale v dobrém slova smyslu. Já si tuhle knihu moc užila a její konec, mě donutil sehnat si druhý díl.

Eva_Kalina
11.04.2026

(SPOILER) Moc se mi líbí, že je to po dlouhé době dark romance s hodnotným příběhem a přidanou hodnotou. Není to samoúčelové, i když mnohdy velmi čtivé, por*no v textové podobě.
Maličko mě mrzí, že stopování kolem Gigi nebylo napnutější a mohlo tam být snad o něco víc zakomponované, ale na druhou stranu se tam toho dělo tolik, že to vlastně ani zase tak moc nevadí.

Já nejsem úplně žrout těchto protichůdných jednání ženských postav, jako je Adeline. Ani přesto, že jsem docela otrlá, ale baví mě to číst v bezpečí křesla. Na to člověk musí být skutečně trochu víc cáknutý, aby dovedl zabřednout do tak patologického vztahu...
Postava Zadea je na jednu stranu opravdu velmi sympatická, ochranitelská a milující, na druhou stranu bych se od takového chlapa hleděla dostat všemi dostupnými prostředky, protože je zatraceně vyšinutý a mnoho z jeho počinů si nedovedu v hlavě při nejlepší vůli romantizovat.

Tahle knížka není pro slabé povahy, já nejsem, ale v některých místech jsem měla co dělat. V některých se mi dokonce zvedal žaludek, což se mi jen tak nestane. (Jen dodám, že to mohlo být mým momentálním rozpoložením, ale i tak :D )

Abych to shrnula, tak jsem, přestože je to místy dost zvrhlé, nezdravé a zvrácené, nepřestala a ani nemohla přestat číst... tolik k tomu...
Určitě kniha stojí za to, jenom si, moc prosím, dobře rozmyslete, co od knihy čekáte, než ji budete kritizovat - romantizovat některé věci v pořádku není, ale tohle je literatura. A je to dobrá literatura, která si našla své místo a čtenáře. :)

Ticiana
09.04.2026

Nekdy mam pocit, ze snad to autori delaji schvalne s temahle "dark" romance, aby jejich prumerny pribeh "okorenili" a lip se to prodavalo. LIbilo se mi vysetrovani vrazdy prababicky, taky vlastne to, jak Zade resil svou spolecnost a obchod s bilym masem. Vse ostatni... nevim, proste vsuvka na vyplneni. A to, jak se Zade choval? No myslim, ze k tomu se hodi tahle veta: "Kdo dlouho hledi do propasti, toho propast pohlti."

Kokodarja
08.04.2026

Co jsem to četla proboha. Abych knize nekřivdila tak jsem si jí vybrala naslepo v knihovně, nevěděla jsem do čeho jdu ale zaujala mě obálka knihy. Zjistila jsem že jde o dark romance až doma. Jde o mou první dark romance takže jsem nováček. Kniha byla pro mě čtivá a mělo to super nápad s deníkem. Co ovšem nepochopím je to jednání postav. Zade a Adeline. Ok pochopím že je to fikce a je v pohodě to přitáhnout za vlasy ale tady byla ta Adeline totalně tupá nebo co? Ještě se zamiluje do svého stalkera jen proto že jí jakoby ochraňuje ale zároveň jí zneužije. Zade je taky divný. Ochraňuje ženy a děti před zneužíváním, obchodem s bílým masem a ostatním. To by bylo v pohodě kdyby se choval ke své myšce normálně. Narušuje její soukromí, zneužije jí, straší jí, přivlastňuje si jí a další. Neměl by být proti sám sobě? Má to otevřený konec a já jsem zvědavá jak to bude pokračovat, je to tak absurdní že si to chci přečíst ale doufám že jiné dark romance knížky jsou lepší.

Edithell
03.04.2026

Haunting Adeline: Stíny nad Adeline je asi nejhorší knížka, jakou jsem kdy četla. Hlavní postava Adeline na mě působila jako dost psychicky narušená osoba a celá zápletka mi přišla opravdu příšerná. Postava Zadea je těžký stalker a celkově dost odpudivý charakter, na jednu stranu se snaží zachraňovat lidi, ale na druhou dělá velmi podobné věci, které odsuzuje. Nebudu tady všechno spoilovat, kdo knihu četl, asi ví, o čem mluvím. Zhruba od poloviny knihy je to hlavně o intimních scénách, které mi přišly spíš trapné než zajímavé. Autorka pak ke konci přihodí několik zápletek, které mi nedávaly moc smysl. Upřímně, čtení téhle knihy pro mě bylo spíš nucené a jen jsem čekala, až už konečně skončí. Druhý díl určitě číst nebudu, protože mám pocit, že by to bylo zase o tom samém. Za mě je to spíš trapná knížka než něco, co bych mohla doporučit.

dzules
30.03.2026

kde 50 odstínů šedi končí, tohle začíná..myslím, že hlavním smyslem knihy bylo ještě víc přitlačit na pilu. Za mě možná neotřelá zápletka, ale je to napsaná tak špatně, že si autorka musí pomáhat větama typu: "v moři je plno žraloků, ale jsem zasranej megalodon" abychom náhodou nezapomněli, kdo je tu nejlepší. Je plné klišé...přitom za kriminální zápletka s obchodem s bílým masem, by mohla být i zajímavá..

Lalina3
27.03.2026

Pro všechny, co si knihu chtějí přečíst: prosím, NEPODCEŇTE úvodní varování. Kdyby si někteří recenzenti varování pořádně přečetli, nemuseli by negativně hodnotit něco, na co jsou předem upozorněni. Protože tato kniha opravdu není pro všechny. Dokonce bych řekla, že není pro většinu čtenářů a je nutné s tím počítat.
Já si knihu mega užila. Zvrácená, šílená, erotická, po kapitole 16 nebudete stejný člověk :D
Rychlostí blesku pokračuju na druhý díl, od kterého v oblasti příběhu očekávám ještě něco trochu víc, protože v tomto díle bylo sexu lehce více než děje, což byla škoda.

Tertia
27.03.2026

(SPOILER) Tuhle knížku všichni vynášeli do nebe a popravdě nevím proč. Dark romance asi nebude můj žánr. Jako linka s vraždou prababičky měla ze začátku potenciál i strašidelná atmosféra ale potom se to nějak vytratilo. Stalo se z toho p*rno a tyhle stránky se staly víc důležitý než samotný děj... zklamání a díky bohu že je konec posledních 50 stránek bylo pro mě utrpení...

Vedulkaa
25.03.2026

Tato kniha rozhodně není pro každého...Ale mě si rozhodně získala! Má velmi temnou, napínavou atmosféru kde je hodně pronásledování a sexuálních scén. Je vážně zvrácená ale já jsem si ji zamilovala!!!

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi