Kočka a její řeč

Kočka a její řeč https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/349334/mid_kocka-a-jeji-rec-DVv-349334.jpg 4 23 6

Všechno o tom, jak porozumět chování kočky V knize Kočka a její řeč najdete odpovědi na mnoho otázek a lépe porozumíte chování své kočky. Pochopíte, co vám sděluje řečí těla a co od vás očekává. Snadno pak rozpoznáte její náladu a pocity.

Žánr:
Literatura naučná , Příroda, zvířata

Vydáno: , J. Otto - Ottovo nakladatelství
Originální název:

What is my cat thinking , 2002


více info...

vlkodlaq
vlkodlaq
22.06.2021 3 z 5

V knize je cca 65% konstatování základních faktů, některá se dokonce několikrát opakují. Mnoho nového jsem se vskutku nedozvěděl. Je zde mnoho vysvětlení, proč kočka to či ono dělá, ale bez rady, jak to řešit. V podstatě nám kniha říká, že se s tím máme smířit a plně respektovat náturu kočky. Ze zkušenosti ale vím, že kočka není úplně blbý tvor a s trochou snahy se může leccos naučit. Pokud máte hodně času a trpělivosti, dá se dokonce vycvičit podobně jako pes (nějaké hloupější plemeno, třeba čivava).
Pro začátečníky pro pochopení základů je kniha dobrá, nicméně i tak mohla být rozsáhlejší. Co bych vyloženě zkritizoval, je několik lží. Autor tvrdí, že některé vlastnosti a chování kočky jsou stále nevysvětlené a vědci o tom stále bádají, což není vždy pravda. Výzkum chování kočkovitých šelem a zvláště koček domácích sleduji a věda toho o kočkách ví mnohem více, než autor přiznává, nebo o tom zkrátka neví. Nakolik jsou takové informace pro chovatele kočky užitečné, je věc druhá, ale tvrdit v takovéto knize něco, co není pravda, je velmi odvážné, nebo hloupé.

Vendula39
Vendula39
15.04.2019 3 z 5

Krásná knížka, úplně stvořená pro mě, milovníka koček.Dobře se četla, i když v ní byly většinou informace, které znám.


Nibiru
Nibiru
04.08.2018 5 z 5

Výborná knížečka na křídovém papíru pro milovníky a majitele malých tygříků. Dobře se čte, texty nejsou dlouhé a jsou doplněny pěknými fotečkami. Je zde mnoho postřehů a užitečných rad z kočičí říše, otázka je, jestli jim lze věřit. Podle mě kočka má svoji duši, inteligenci a žádná není stejná. Jsou to osobnosti a jako takové jsou značně individuální. Ale knihu pro pobavení a rozšíření si vědomostí o kočičím světě rozhodně doporučuji!

vterinka
vterinka
25.07.2018 5 z 5

Doplňková kniha o kočkách s pěknými fotkami, vysvětlivkami a sem tam s novými informacemi, které jsem ještě nevěděla.

doubravka
doubravka
22.01.2014

Celkem zbytečná knížka, ale dětem se líbila :-)

Bytost na cestě
Bytost na cestě
19.01.2012 5 z 5

Zajímavá kniha, díky ní se naučíte rozpoznávat, co vám kočka říká pohybem těla a neverbální komunikací :-)