Kočičiny

Kočičiny https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/179527/kociciny-179527.jpg 4 22 8

Kdo nikdy nežil pod jednou střechou s kočkou domácí, nedokáže doopravdy pochopit, proč staří Egypťané tyto malé šelmy uctívali podobně jako opice nebo krokodýly. Kočky jsou úžasná, nicméně prazvláštní stvoření. Žít s nimi je jako sdílet společnou domácnost s inteligentními opicemi i nebezpečnými krokodýly dohromady. Sedmdesát příběhů o kočce Tači zapisovala autorka řadu let, od kotěcích skopičin po pubertální rozvernosti. Prý si nemusela nic vymýšlet, stačilo pozorovat. Pozorovat s nadhledem, humorem a láskou, stejně jako kreslířka Markéta Vydrová, která o kočkách také ví první poslední.... celý text

Žánr:
Povídky , Literatura česká

Vydáno: , Triton
více info...

Přidat komentář

Kexina
29.11.2022 5 z 5

Moc pěkná knížka pro milovníky koček. Četli jsme s 5letým synem jako pohádky před spaním, proto oceňuji krátké a svižné kapitoly.

Booky84
30.08.2020 5 z 5

Nádherné čtení o kočce Tači a jejím poznávání lidského světa a čertovinách, co tropí.


Lucissia
05.03.2020 5 z 5

Začala jsem číst s dětmi, asi by to doposlechly, ale evidentně je to moc nebavilo. Snad jen ta hrající si kočka v dolním rohu. Tak jsem to dočetla sama, oceňuju krátké kapitoly, skvělé ilustrace a vlastně celkové provedení knihy. I když to psané by bylo jen na čtyři hvězdy, za to vše ostatní dávám pět. :-)

sarka8222
11.01.2019 5 z 5

Jedná z mých nejoblíbenějších knih. Vybrala ji dcera v knihovně a už jsme si ji půjčily a společně přečetly několikrát.
Moc jsme se při ní nasmály a rozhodně si ji přečteme znovu.

Inýk
05.11.2014 2 z 5

Kniha je sice vtipná a pravdivá ale jinak celkem nudné čtení. Několikrát jsem se při čtení rozhodovala jestli mám knížku radši vrátit...
Nakonec jsem ji vrátila ;/

Karča H
29.10.2014 5 z 5

Úchvatná knížka založená na pravdě. Doma mám dvě kočiny a obě jsou stejné dračice jako Tači.

Boboking
20.03.2014 4 z 5

Skutečně velmi úsměvná kniha o soužití s kočkou. Vtipné a pravdivé. Sice přiznám, že mám doma kočky, taky jen černé, už přes dvacet let, a tak pak mi to připadal už monotónně stejné a přeskakoval jsme stránky, bo jsme věděl, jak to bude. Jinak pro kočkomily doporučuji i Nefalšovanou kočku od Pratchetta! :-)

Zdenik
22.01.2014 4 z 5

Kniha velmi dobře vystihuje život s kočkou v bytě. U mnohých krátkých příběhů/popisů jsem se smála a říkala si, že přesně vystihují i ty naše kočky. Co mi na knize však mrzelo s narůstajícím počtem přečtených stránek, bylo poměrně časté opakování situací a charakteristik kočky, které již byly na předchozích stránkách dostatečně popsány. V knize bylo také až příliš mnoho zdrobnělin a možných interpretací ze strany kočky, což mi přišlo občas až zvláštní. Kniha i přesto stojí za přečtení, a to zejména pro každého člověka, který žije se svojí kočkou :) Mimochodem - kniha má textilní záložku, což jak jsem mohla poznat, je výborná hračka pro kočky ať už v době, kdy jsme knihu četla nebo když kniha byla položená na poličce :)

Štítky knihy

kočky

Autorovy knížky

2013  87%Kočičiny

Kniha Kočičiny je v

Přečtených26x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených3x
Knihotéce7x
Chystám se číst11x
Chci si koupit4x
dalších seznamech2x