Kočka, která žila na vysoké noze

Kočka, která žila na vysoké noze https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/42110/kocka-ktera-zila-na-vysoke-noze-42110.jpg 4 49 11

Kočičí krimi série

< 11. díl >

Nájemní dům Casablanca má za sebou minulost víc než pestrou, konec však má být tristní. Hrozí demolice, a to nemůže Jim Qwilleran dopustit. Rozhodne se vrátit objektu bývalý lesk a slávu. Nastěhuje se tam i se svou siamskou rodinkou, avšak záhy zjistí, že tamní zdi nejsou prosyceny jen historií, ale i tajemstvím. A pohybuje se tam neznámý nepřítel, co ho tahá za nos a jeho kočky za chlupy! Je tam vůbec bezpečno? Prvotřídní detektiv amatér je v koncích... Ještě že se může spolehnout na odborníka kocoura, který má nejen vlohy, ale i bohaté zkušenosti.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Romány

Vydáno: , MOBA (Moravská bastei) , MOBA (Moravská bastei)
Originální název:

The Cat Who Lived High , 1990


více info...

Česneksmedem
Česneksmedem
13.04.2021 4 z 5

Vzhledem k počtu přečtených dílů jsem byl hned doma. Tento díl byl opět líně plynoucí až letargický. Lehká akce se zrodila až v úplném závěru. Koko byl opět ten, který všechno ví a na kterýho si jen tak někdo nepřijde. Dobré počtení.

Nifredil
Nifredil
04.07.2019 3 z 5

Opět milé čtení. Popis Casablanky a bytu hraběnky je úžasně živý, obojí bych ráda viděla. Detektivní linie je tady trochu okrajová, tak nějak vyplyne mimochodem k tomu příběhu celého domu a jeho obyvatel.


Zebraz
Zebraz
22.11.2017 5 z 5

Opět napínavý příběh a Koko má zas nové kousky.

Romžiry
Romžiry
11.07.2017 5 z 5

Velmi pohodové čtení. Doporučuji.

qwill
qwill
24.01.2016 4 z 5

Jeho soused se skutečně jmenoval Keestra Hedrog, jak mu řekla paní Tuttleová. Jméno mu připadalo jako psané odzadu dopředu, a napadlo ho, že by si také mohl dát na dveře jmenovku se jménem Mij Narelliwq.
Přemítal o tom, co se za poslední léta se jmény stalo. V mateřském jazyce se objevila podivná nová slova a v telefonním seznamu zase nová, podivná jména. Mary, Betty a Ann byly nahrazeny Thedirami a Cherylinami. I ta nejobyčejnější jména se najednou psala komplikovaněji, jako Elizabette a Alyce, což všem způsobilo zbytečné potíže, nemluvě o času, proplýtvaného zbytečným vysvětlováním a opravami. (Jeho vlastní jméno, které se nezvykle psalo s Qw, přivádělo už třicet let vydavatele, sazeče a korektory k zoufalství, ale toho si nevšímal.)

Majdule
Majdule
13.11.2015 3 z 5

Tento příběh zavede Qwilla a Koka zpátky na jih. Autorka použije u ní nezvyklou retrospektivu, která příběh pořádně napne. Celkově je Kočka, která žila na vysoké noze fajn, ale chybí mi jasný zločin a Pickax. Qwill a Koko už prostě patří na sever.

Jindřiška
Jindřiška
16.09.2014 5 z 5

Přečetla jsem 21 knížek od Lilian Jackson Braun. Více jsem jich v naší knihovně nenašla. Je to příjemné oddychové čtení. příběhy Quilla a jeho siamských koček jsou roztomilé a nechybí tam zápletky, ani vraždy. Doporučuji.

anibeni
anibeni
15.01.2014 5 z 5

Další perfektní díl...
Popis Casablancy se mi líbil tak, že jsme tu budovu úplně živě viděla před sebou - kéž bych se do ní mohla podívat..!
Co víc dodat, snad jen to, že bych taky chtěla, abych si mohla se svojí kočkou doma zahrát scrabble..

miliw
miliw
24.10.2013 3 z 5

První knížka, kterou jsem od autorky četla. Mám ráda knihy, které mne vtáhnou do prostředí a popostrčí mou představivost. Takže se určitě podívám na další.

Prcek
Prcek
01.01.2011

Přesně tak. A veliuce mě okouzlila letitá historie Casablancy a také okouzlující hráčka bridže v letech :)

Yves
Yves
30.11.-0001

Jeden z mých nejoblíbenějších dílů. Změna prostředí je dost znát. Vždy, když tento díl čtu, cítím atmosféru velkoměsta i nepřítele, který se skrývá ve zdech Casablancy.