Kočka, která shodila bombu

Kočka, která shodila bombu https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/21927/kocka-ktera-shodila-bombu-21927.jpg 4 33 6

Kočičí krimi série

< 28. díl >

Obyvatelé Pickaxu dychtivě očekávají začátek festivalu k oslavě 150. výročí založení města. Uprostřed příprav na přehlídku a představení Qwillerana navštíví ctižádostivý architekt Harvey Ledfield. Koko se však v jeho přítomnosti chová velice podivně a není to jen kvůli starostem v Pickaxu. Pletař s okultními schopnostmi předpoví vraždu a jistá žena si udělá víkendový výlet do Pickaxu až z Kalifornie, aby zanechala Qwillovi vzkaz. Teprve Koko pomůže dát Qwillovi stopy dohromady. Lilian Jackson Braun vítá čtenáře zpátky do světa Qwilla, Koko a Yum Yum v osmadvacáté kočičí záhadě.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Romány

Vydáno: , MOBA (Moravská bastei)
Originální název:

The Cat Who Dropped A Bombshell , 2006


více info...

Přidat komentář

Jara.v
25.07.2023 5 z 5

Milý příběh, ale bez velkého napětí. Je znát, že se už série blíží do konce. Přes to všechno mě nejvíc baví Koko a Yum Yum. Qwill je zase vtipnější a uvolněnější než jindy. Poslední díly už celkově moc neřeší vraždy. Ale i tak se to čte dobře.

Nifredil
27.09.2019 3 z 5

Jako povídání o Pikaxu je to skvělé. Staré známé postavy, spousta děje kolem oslav. Jako detektivka to ale až tolik neobstojí. A trochu už je ten Pikax jako slavný Midsommer. Sice jsme autorkou pořád ujišťováni, že vraždí ti z jihu, ale už je to prostě na jedno miniměstečko moc. Snad by to obstálo jako feel good detektivka. Takový žánr ale neexistuje. Tak osobně nevím, co s tím. Já si to užila, protže jsem nic až tak nečekala. A protože jsem ani nedostala nic jiného, dávám 3 hvězdičky, což je tak 50/50


jindra3953
17.07.2018 3 z 5

Miluju tyto kočičí detektivky, ale z téhle jsem trochu na rozpacích. Asi zatím nejslabší ze všech, které jsem četla.

Romžiry
11.07.2017 5 z 5

Velmi pohodové čtení. Doporučuji.

qwill
24.01.2016 odpad!

jeden z mála světlých okamžiků knížky: (mohu totiž potvrdit)
Qwilleran vzal z držáku na tužky tlustou žlutou tužku se zlatým nápisem "Qwillovo pero".
"Dejte to ode mne manželce s přáním všeho nejlepšího k narozeninám, Barte."
"To jí udělá velikou radost. Vyhrála už tři stejné tužky ve vašich čtenářských soutěžích a vystavila si je jako stříbrné trofeje."
"Vzal jste si blížence, vy šťastlivče!" řekl mu Qwilleran. "To znamená, že má nejen ostříží oči, ale že je silná, laskavá nadaná, chytrá, přitažlivá . . ."
"Odkud znáte všechny tyhle esoterické řečičky?"
S předstíranou skromností mu Qwilleran odpověděl: "Já sám jsem blíženec."

Jíťa
30.11.-0001 2 z 5

Největší zklamání tohoto léta a určitě nejhorší díl série Kočka, která... Nedozvěděla jsem se nic nového, postavy, které již dobře znám, se chovaly absolutně nesmyslně, celá kniha byla psána jako jeden velký popis něčeho (čeho, to jsem nepochopila). Jen tak mimochodem zemře Homer Tibbit a nikdo se nad tím nepozastaví, pak zemře Liz Hart, to taky nikdo neřeší, lidé jsou vražděni jako by se nechumelilo a celá pointa je suše vysvětlena cca na dvou odstavcích. Při přečtení této knihy jsem se nemohla ubránit dojmu, že autorem je někdo docela jiný než LJB a docela by mě zajímalo, zda mám pravdu. Nedoporučuji!