Kobane calling

Kobane calling https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/395986/bmid_kobane-calling-6BA-395986.png 4 7 2

České vydání autobiografického komiksu Kobane Calling, ve kterém jeho autor, italský kreslíř Zerocalcare, líčí své zážitky z cesty do turecko-syrského pohraničí a svá setkání s kurdským emancipačním hnutím. Město Kobane se dostalo do podvědomí především bitvou, ve které se kurdským jednotkám YPG podařilo vyhnat bojovníky tzv. Islámského státu a město tak osvobodit. Komiks vychází ve spolupráci s Iniciativou Ne rasismu!... celý text

Přidat komentář

Kate18
12.09.2019 5 z 5

Skvělá výjimečná kniha. Žádnou podobnou jsem nikdy nečetla ať už tématem, obsahem, tak i zpracováním. Obdivuji každého, kdo se rozhodne pomoct, ještě navíc v ne zcela bezpečné lokalitě. (V Turecku řídí jako šílenci.) ???? Bavili mě vnitřní monology a myšlenkové pochody, které jsou stejné jako ty moje (v případě, že bych se někdy dostala do podobných situací). Doporučuji, kniha rozšiřuje obzory o další pohled z jiného úhlu.

RaggamuffinSVK
28.02.2019 3 z 5

Na môj vkus príliš krátky komiks, ktorý sa snaží moderným a prívetivým spôsobom priblížiť konflikt v Sýrii a primárne v Kobane. Kurdský boj za slobodu som chápal, no stále mi prišli informácie príliš povrchné. Príbehu nepomohlo ani množstvo odkazov na taliansku kultúru. Kresba je však veľmi pekná. Pobavia zamyslenia a vnútorné rozhovory autora. Škoda, že z toho nevznikol plnohodnotný príbeh. Takto ste s komiksom hotoví za pár desiatok minút a najviac informácií vám dá úvodná dvojstránka. Autor si však zaslúži veľký obdiv, že sa do konfliktnej zóny vôbec vydal.


Autorovy knížky

Michele Rech
italská, 1983
2018  83%Kobane calling

Kniha Kobane calling je v

Přečtených8x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce2x
Chystám se číst2x
Chci si koupit1x