Harry Potter: Panoptikum postav

Harry Potter: Panoptikum postav https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/302617/bmid_harry-potter-panoptikum-postav-HWr-302617.jpg 5 123 15

Třetí ze série knih o světě filmů o Harrym Potterovi, která je jakousi encyklopedií postav Potterovského světa. V knihách a filmech o Harrym Potterovi se vyskytuje množství zajímavých postav - nejen Harry, Ron a Hermiona, Brumbál, Hagrid nebo stoupenci Lorda Voldemorta smrtijedi, ale i řada jiných. Některé jsou milé, jiné nahánějí strach. Kniha Harry Potter: Panoptikum postav podrobně popisuje, jak se hrdinové nejoblíbenější kouzelnické série dostali na filmové plátno. Její součástí jsou plakáty všech členů Fénixova řádu a nejznámějších smrtijedů a brožurka se vzory smrtijedských masek. Je to poslední kniha této sběratelské edice (knihy Bestiář Harryho Pottera a Harry Potter Magická místa z filmů, a proto nesmí chybět ve sbírce žádného pravého fanouška Harryho Pottera.... celý text

Žánr:
Fantasy , Pro děti a mládež , Encyklopedie

Vydáno: , Slovart (ČR)
Originální název:

Harry Potter: Character Valut , 2015


více info...

Přidat komentář

LittleK
05.01.2024 4 z 5

Díl HP Rekvizity a artefakty nastavil laťku opravdu vysoko. U tohoto jsem musela odebrat jednu hvězdičku, protože kniha tak úplně nesplnila má očekávání, byť obsahovala také spoustu zajímavostí a pikošek z natáčení. Doufala jsem ve větší rozvedení historie jednotlivých postav, navzdory tomu jsem se nemohla odtrhnout a formát knihy, na který jsem byla zvyklá již z předchozího dílu, mě nepřestává bavit.

LuckaDea
20.01.2023 5 z 5

Vzhledem k tomu, že mám ráda knihy i filmy ze světa Harryho Pottera, byla i tato kniha na mém seznamu knih, které si k základní sérii musím pořídit. Panoptikum postav je o tom, jak se postavy z knih ztvárnily ve filmové podobě. U každé postavy je povídání o hercích, kteří postavu ztvárnili a nechybí ani pár jejich komentářů k natáčení. Kniha dále obsahuje informace o tom, co bylo potřeba vyrobit, ušít a doplnit ke každé postavě tak, aby co nejvíce odpovídala popisu v knihách. Je to skvělá "encyklopedie postav". Celou knihu doplňuje velké množství fotek a skic.


pakoshka
29.01.2022 5 z 5

Už pár let vždycky po Vánocích doplňuju Harryho. Několikery Vánoce mi zabraly knihy v angličtině a taky mám ráda tyhle bichle plný fotek, obrázků a zajímavostí. Dávkovala jsem si ji a vydržela mi skoro měsíc.

Runkyna
24.02.2021 5 z 5

Jo, pěkná publikace.

Ana72154
26.10.2020 5 z 5

Je zajímavé, jak všechno měli kostymérky a kostyméři vymyšlené do detailů u jednotlivých postav.

Jana K
30.06.2020 4 z 5

Další z nádherně zpracovaných publikací zabývající se kouzelnickým světem Harryho Pottera se tentokrát detailně zaměřuje na jednotlivé postavy z této velkolepé ságy.
Jednotlivé kapitoly se věnují bradavickým studentům, bradavickým zaměstancům, Fénixovu řádu, Smrtijedům, Ministerstvu kouzel i rodinným kouzelnickým klanům jako jsou Weasleyovi, Malfoyovi a další (tady byli ale zcela opomenuti Brumbálovi; v knize se dočteme pouze o Albusovi - Aberforth a Ariana jsou zcela opomenuti).
Kniha je plná fotografií, nákresů a skic a dozvíme se spoustu překvapivých informací o tom, jak vznikaly jednotlivé kostýmy, kolik jich bylo zapotřebí či jak dlouho trvalo namaskovat skřety v Gringottově bance.
Nějaké chyby se v knize nicméně vyskytly, snad se v tomto případě jedná pouze o nesprávný překlad - např. u Rona Weasleyho se dočteme, že se stal novým nebelvírským chytačem, Nymfadora Tonksová je označena jako auror ale pošuk Moody už správně bystrozor nebo profesor Kratiknot je profesor "kouzlení" a nikoli kouzelných formulí.
I přes tyto drobné nesrovnalosti se ale jedná o zdařilou publikaci, která se jistě bude dobře vyjímat v knihovničce každého fanouška této kouzelnické ságy.

Nicolka77
23.09.2019 5 z 5

Další skvělá kniha o kouzelnem světě. Myslím si že každý milovník filmu a knih by si tuto měl přečíst. je to krásné zpracované a ukáže vám to průběh a věci, které byly potřeba k natočení. Moc mě to potěšilo!

helusa2
05.07.2019 4 z 5

Prostě další kniha do sbírky... :-) Krásná!!!

foxi_ii
04.06.2019 4 z 5

Kniha s krásným nápadem, která po otevření roz plesá každé srdíčko milovníka tohoto kouzelného světa.
Pro mě jen veliké neštěstí je vazba, která se rozjíždí už snad hned po prvním otevření. Na to, že kniha není zrovna levná je to opravdu škoda.

monika0356
16.07.2018 5 z 5

Další srdcovka :)

Kekik
11.12.2017 5 z 5

Nestačím se divit jakou pozornost filmaři věnují detailům. Díky těmto knihám pro mě filmové zpracování HP nabírá nové rozměry. Jako bych ty filmy viděla poprvé :)

Dominika_a
25.06.2017 4 z 5

Knihu jsem přečetla během chvilky. Chytla me tak ze jsem od ni proste nemohla odejít. Fotografie byli jedním slovem nádherné. Jen u některých osob chyběli informace , a všimla jsem si i par chyb. Ale knihu si klidne přečtu znova a znova. :)

pavla9879
15.06.2017 2 z 5

Stejně jako u Bestiáře, není to kniha, kterou bych jako fanoušek Harryho Pottera potřebovala mít doma, nijak by mi mou sbírku neobohatila. Navíc obsahovala opravdu nepřehlédnutelné chyby, nevím jestli vinou samotné autorky nebo překladatele, ale opravdu neuvěřím například tomu, že Bellatrix s Narcisou šly za bouřky do domu SIRIUSE Snapea!!!

Mystique899
28.02.2017 3 z 5

Každý Potterhead by si to měl přečíst, i když spousta těch informací je i ve Filmových kouzlech. Fotky jsou tam pěkné, ale je škoda, že tam nebyly některé informace u každé postavy (např. koleje jednotlivých postav nebo jejich patroni). Podle mě knížka byla dost možná napsána z velké části jen kvůli penězům.

MirijamFrankl
23.01.2017 5 z 5

Kniha jako stvořená pro HP fanoušky a fotografie jsou nádherné.