Harry Potter: Cesta dějinami čar a kouzel

Harry Potter: Cesta dějinami čar a kouzel https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/375539/bmid_harry-potter-cesta-dejinami-car-a-k-27a-375539.jpg 4 252 58

OBJEVTE SVĚT ČARODĚJNICKÝCH POKLADŮ... OSLAVTE DVACÁTÉ VÝROČÍ HARRYHO POTTERA a prohlédněte si neobyčejnou sbírku magických artefaktů, které jsou shromážděny na výstavě Harry Potter: A History of Magic v Britské knihovně. Projděte si učební osnovy Bradavické školy čar a kouzel a putujte ticíci let kouzelnické historie. Pod bedlivým dohledem Britské knihovny se vydáváte na úžasnou cestu překypující magickými předměty, mezi nimiž jsou doposud nezveřejněné materiály J.K. Rowlingové, a dozvíte se leccos o dějinách kouzel, kolem nichž se v knihách o Harrym Potterovi všechno točí. U PŘÍLEŽITOSTI DVACÁTÉHO VÝROČÍ původního vydání knihy Harry Potter a Kámen mudrců bereme čtenáře na úchvatnou cestu bradavickými školními osnovami od péče o kouzelné tvory a bylinkářství přes obranu proti černé magii a astronomii až po přeměňování. Za všemi těmito obory jsou tisíce let historie. Na stránkách této knihy objevíte pozoruhodné artefakty ze sbírek Britské knihovny, nikdy nepublikované skici a faksimile rukopisů J.K. Rowlingové a nádherné ilustrace Jima Kaye. Dozvíte se, odkud pochází Kámen mudrců a co skrývají strašliví draci a obtížní trollové. Sami si připravíte lektvar, prohlédnete si skutečné kouzelnické hůlky a zjistíte, proč doopravdy mandragory tak ječí. A pokocháte se stránkami z da Vinciho zápisníku nebo z nejstaršího atlasu noční oblohy.... celý text

Žánr:
Fantasy , Literatura naučná , Pro děti a mládež

Vydáno: , Albatros (ČR)
Originální název:

Harry Potter - A Journey Through a History of Magic , 2017


více info...

Simi
Simi
21.01.2024 5 z 5

Harry Potter a jeho kouzelnický svět je můj milovaný a tolik potřebný azyl. Výstava musela být skvostná. JKR je obdivuhodná, jak dokázala v příbězích využít fakta. Kdysi jsem školu čar a kouzel online studovala a už tehdy jsem si uvědomila jak široký záběr tato dáma má.

Luciluc
Luciluc
21.03.2023 5 z 5

Harry Potter, to je moje dětství a srdeční záležitost. Takže když na mě tahle kniha koukala z police v knihovně, nemohla jsem ji tam nechat jen tak ležet :-) A protože teď není na čtení tolik času kolik bych chtěla, vyhovoval mi i formát a zpracování knihy. Vždy když se našla alespoň chvilka, přečetla jsem si pár stránek zajímavostí. Ilustrace Jima Kaye mě hodně zaujaly a navnadily na sehnání ilustrovaného vydání Harryho Pottera. Líbilo se mi rozdělení hlavní části knihy do kapitol jednotlivých předmětů (Lektvary a alchymie, Bylinkářství, Kouzelné formule, Astronomie, Jasnovidectví, Obrana proti černé magii, Péče o kouzelné tvory). Z Ilustrací musím vyzdvihnout portrét profesorky Prýtové, studii mandragor, obraz dračích vajec, Skoro bezhlavého Nicka, hipogryfa Klofana a Fénixe.
Doporučuji k oddechovému čtení všem fanouškům "malého kluka, který začne chodit do kouzelnické školy."
P.S. nechápu, že rukopis odmítlo osm (!) nakladatelů. Ještě, že jsme díky nakladatelství Bloomsbury nepřišli o celý HP svět :-)


matej0399
matej0399
26.02.2023 5 z 5

Skvělá kniha pro fanoušky Harryho Pottera, která obsahuje například i původní verze části knih a jiné další zajímavé artefakty.

Laerry
Laerry
25.11.2022 5 z 5

Tato knížka je určena především fanouškům (potterofilům), kteří budou potěšeni ze spousty doposud nikdy neuveřejněných materiálů, které mohli akorát tak vidět návštěvníci britského muzea. Právě množství materiálů v originální podobě (tj. anglický rukopis Rowlingové s ručně psanými poznámkami) docení především dospělí a děti by akorát tak mohli obdivovat úchvatné ilustrace skvělého malíře Jima Kaye. Kromě toho v knížce najdete „skutečné dějiny čar“ – tedy pohled do naší historie středověkého světa, který věřil v kouzla a čáry. Můžete tak pohlédnout na skutečnou inspiraci, ze které Rowlingová čerpala a dozvědět se nějaké nové informace. Jednoduše shrnuto: jedná se o sběratelský kousek, mapující 20 let (!), kdy vyšel první příběh o obrýleném chlapci ze Zobí ulice…

Sybelle
Sybelle
20.10.2022 3 z 5

Pěkná kniha zaměřená na reálie z kouzelnického světa Harryho Pottera a na jejich stručnou historii. Také obsahuje informace okolo vydání knih. Pro ty, kterým nevadí anglické texty jsou tam dvě ukázky kapitol (z 1. a 2. knihy), které byly upraveny a nakonec publikovány v jiné podobě.
Vše je doplněno krásnými kresbami z nichž mnohé patří do ilustrovaných vydání série (do 4. dílu HP a něco z fantastických zvířat). Kniha určitě potěší každého fanouška.

Adel822
Adel822
18.09.2022

Bohužel se mi tato kniha moc nelíbila a vlastně jsem se musela hodně přemlouvat abych ji vůbec dočetla. Mněla jsem problém často oddělit fakta z kouzelnického světa a fakta z našeho, přišlo mi že je to podivně promíchané. Až ke konci jsem se začala lehce orientovat. Ale co se mi naopak na knize líbilo byla její grafické stránka ta se za mně moc povedla a i se to hezky četlo, bohužel obsah to lehce zhoršil. Na závěr jsem ráda že jsem si knihu přečetla ale znovu už po ní asi nesáhnu. Milovníkům tohoto světa, bych jí asi doporučila ale lidem co chtějí vědět jen pár zajímavých faktů bych doporučila třeba knihy filmová magie ty mně zaujali daleko více bohužel.

pavla.ctenarka
pavla.ctenarka
19.01.2022 4 z 5

Velmi milá publikace, která potěší všechny, kteří rádi nostalgicky zavzpomínají na svět Harryho Pottera. Kniha je řazena dle předmětů vyučovaných v Bradavicích, ale ve skutečnosti se jedná spíš o jakousi změť informací, které se snaží propojit knihy JK Rowling se skutečným světem. To má za následek skutečnost, že kniha spíš klouže po povrchu; velcí Potterheadi si tedy asi nic nového neodnesou. Knížka je koncipována pro dětského čtenáře. Oceňuji ale krásné zpracování včetně ilustrací. S přihlédnutím k ceně (ve slevě před Vánoci asi 120 Kč) kniha jednoznačně předčila má očekávání.

Anushka1
Anushka1
11.12.2021 3 z 5

Publikace, která potěší hlavně dětské čtenáře. Obsahuje popisy jednotlivých předmětů, které se v Bradavicích vyučují a jejich učitelů. Zajímavé je určitě propojení se skutečnými historickými fakty. Pár zajímavých (nových) věcí jsem se dozvěděla i já. Ale pokud HP znáte i pozpátku, není asi úplně nutné tuto knihu vlastnit. Nic extra nového vám nepřinese.

Maciiik
Maciiik
11.08.2021 5 z 5

Krásná kniha, plná nádherných obrázků z kouzelného světa. Půjčila jsem si ji jako inspiraci pro naši celotáborovou hru (vikingove.junak-tabor.cz) a moc mi pomohla ;)

Knihomedvěd
Knihomedvěd
05.05.2021

Tato kniha byla úžasná. Je plná zajímavostí, které krásně doplňují obrázky Jima Kaye. Nejvíce se mi líbily první návrhy HP od J. K. Rowlingové. Všem fanouškům můžu tuto knihu jen doporučit.

Štěpinambura
Štěpinambura
02.05.2021 5 z 5

Nádhernéspracování, tolik informací. Tady ta kniha je dar z nebes. Je prostě nejvíc nejlepší,

todilka
todilka
24.04.2021 4 z 5

Nádherné ilustrace od Jima Kaye a zajímavé "propojení" našeho světa se světem Harryho Pottera...fanoušci musejí mít v knihovničce :-)
*čtenářská výzva 2021: Kniha, která obsahuje ilustrace

Šebestová3
Šebestová3
19.04.2021 3 z 5

Úžasné ilustrace Jima Kaye i původní náčrtky obrázků autorky nebo náhled do rozpracovaných textů mě moc bavily! Jen z toho zbytku...povrchní náhled do tvorby herbářů, věštění z ruky, z karet, mytologie...mám takový pocit zbytečné vaty.

Marfulka007
Marfulka007
14.02.2021 2 z 5

Za mě tedy design knihy převyšuje její obsah. Líbily se mi jak ilustrace Jima Kaye (žádné z ilustrovaných vydání HP nevlastním), tak samotné J. K. Rowling. Co do obsahu mi ale kniha přišla jako taková změť různých informací, ne vždy nezajímavých, ale jako celek mi moc smysl nedávaly. Asi jsem čekala něco trochu jiného.

Radkas87
Radkas87
07.02.2021 5 z 5

Krasny pruvodce svetem HP. Nezbytny pro skalni fanousky :-)

vlkove
vlkove
22.01.2021 4 z 5

Musím říci, že se mi kniha ve výsledku líbila. Představte si to tak, že jdete na výstavučtete do muzea. Procházíte stojany, fotografie a doprovodné texty. Přesně takhle jsem se cítila u čtení této knihy. Jsem moc ráda, že jsem měla šanci se na tuto výstavu, alespoň zpětně, podívat.
Přiznám se, že bych chtěla aby doprovodné texty v knize byly přeloženy do češtiny. Pro lidi neovládající angličtinu nebo pro lidi s nízkým stupněm znalosti angličtiny, je toto docela velké omezení.

Nicolka77
Nicolka77
20.01.2021 5 z 5

Miluju všechny knihy o HP, a tohle bylo něco hodně navíc.. Moc mě knížka potěšila, bylo v ní tolik nových informací, že jsem to ani nečekala! A budu si muset knížku určitě přečíst znovu, abych nezapomněla ani jeden malý detail.
Jediné co mě mrzelo, že nebyly přeloženy stránky, které napsala JKR

karimatka1
karimatka1
15.01.2021 3 z 5

Knihu jsem si koupila hned po vyjití, ale nějak se mi do ní nechtělo. Teď se hodila, ilustrací tam je víc než dost. Některé jsou opravdu nádherné. Také mě mrzelo, že tam byly zajímavé upravené nebo nepoužité texty, ale jen angličtině. Osmileté děti asi ještě nečtou knihy v originále.

Ronnieve
Ronnieve
12.01.2021 5 z 5

Výborná kniha pro všechny milovníky HP, dozvíte se zde spoustu zajímavých informací :)

Janinkniznisvet
Janinkniznisvet
10.01.2021 5 z 5

Skvělá,užsná knížka plná informací a krásných ilustrací. Hodně jsem se toho dozvěděla. Jen se mi nelíbila ilustrace profesora Snapa