Bestiář Harryho Pottera

Bestiář Harryho Pottera https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/249026/bmid_bestiar-harryho-pottera-dPV-249026.jpeg 4 196 36

Mozkomorové a domácí skřítci, jezerní lidé a draci čínští ohniváči - to je jen pár příkladů kouzelných tvorů a strašidelných monster, jimiž spisovatelka J. K. Rowlingová zabydlela kouzelný svět Harryho Pottera. Tvorové a zvířata, jimiž se hemží knihy a filmy o Harrym, jsou zábavní, velkolepí, děsiví i láskyplní. Jsou stejně různorodí, jako povahy studentů Školy čar a kouzel v Bradavicích. Kniha Bestiář Harryho Pottera nabízí zasvěcený a komplexní vhled do fascinujícího procesu, během něhož se podařilo přivést tento zvěřinec v rámci veleúspěšné série filmů o Harrym Potterovi k životu. Detailní profily všech tvorů obsahují vzácné výtvarné koncepty, zákulisní fotografie a tajné recepty filmařů z archivu společnosti Warner Bros. Knihu doplňuje samostatný plakát s portréty všech tvorů a interaktivní katalog Velkoprodejny Mžourov. Koupě této nádherné sbírky se prostě stává povinností fanoušků Harryho Pottera bez ohledu na věk.... celý text

Žánr:
Fantasy , Pro děti a mládež

Vydáno: , Slovart (ČR)
Originální název:

Harry Potter: The Creature Vault: The Creatures and Plants of the Harry Potter Films , 2014


více info...

Přidat komentář

Fridrich13
05.03.2024

Jediný nedostatok vidím v tom, že sa to zameriava (aj) na film, inak mám bestiáre rád, a ani tento nie je zlý. Odporúčam.

LittleK
11.01.2024 5 z 5

Tvorové, stvůry, rostliny a mnoho dalšího najdete v této publikaci zaměřující se na filmovou sérii, ostatně jako další díly. Tato kniha obsahuje méně textu a více skic a fotek, což není vyloženě na škodu, ale dle mého nevyužila autorka ani zlomek potenciálu, který mohla. I tak mě ale kniha moc bavila a pro fanoušky HP určitě cenný doplněk do knihovny.


LuckaDea
20.01.2023 5 z 5

Skvělá kniha plná zajímavých informací o tvorbě nejrůznějších tvorů, které bylo nutné přenést z knih na filmové plátno. V knize je i plno fotek, obrázků a skic. Nesmí chybět ve sbírce žádného fanouška Harryho Pottera.

Ivka2
04.02.2022 5 z 5

Nádherně ilustrovaná kniha, která nesmí chybět nadšenci HP.

Maciiik
20.01.2022 4 z 5

Krásná kniha, plná nádherných obrázků z kouzelného světa. Půjčila jsem si ji jako inspiraci pro naši celotáborovou hru (vikingove.junak-tabor.cz) a moc mi pomohla ;)

skippingrope
08.11.2021 5 z 5

nádherně zpracovaná kniha, pro milovníky HP je to absolutní musthave

VeruMalfoy
06.01.2021 3 z 5

Kniha je přehledně rozdělena na kapitoly a tím i na různé magické bytosti a tvory, kteří obývají magický svět Harryho Pottera v různých oblastech - na obyvatele lesa, jezera a nebes. Dále kniha tvory dělí podle jejich povahy a funkci ve světě kouzel – vetřelci, změny podoby, služebné bytosti, temné síly a zvířecí společníci. Zvláštní kapitolu kouzelných bytostí tvoří skleník. Kniha je protkaná skicami, malbami a fotkami tvorů. Díky tomuto všemu materiálu včetně textu máte možnost nahlídnout do zákulisní tvorby všech zvířat, které se dostali nebo se měli dostat do celkové podoby potterovských filmů. Kniha je také doplněna o zajímavé citace z knížek, které tyto tvory charakterizují s pomohou tak čtenáři si lépe připomenout různé situace, při kterých se daná kouzelná stvoření v potterovském příběhu vyskytla.

Luigi1
19.11.2020 5 z 5

Moc dobře zpracovaná kniha s mnoha obrázky a fotografiemi.

Jana K
10.06.2020 4 z 5

(SPOILER) Nádherně vyvedená, velká publikace na křídovém papíře nás postupně seznámí snad se všemi tvory, kteří se během celé potterovské ságy objevili na filmovém plátně.
Přes první skicy a návrhy až po detailnější kresby, makety či animatronické modely se detailně přesvědčíme, jak postupně vznikali kouzelní tvorové i kouzelné rostliny, nebo jaké triky používali cvičitelé na zvířecí herce, kteří ztvárnili Hedviku, Křivonožku, Prašivku a další. Kniha přináší spoustu zajímavostí ze zákulisí natáčení, věděli jste např. že na výrobu maďarského trnoocasého draka do Ohnivého poháru byly použity části baziliška z Tajemné komnaty?
Kniha je plná krásných obrázků, fotografií z filmů i bonusů v podobě vloženého katalogu z Velkoprodejny Mžourov (tady mi ale chybí popis druhů jednotlivých sov) nebo vloženého plakátu s portréty jednotlivých tvorů.
Nějaké chybky se nicméně vloudily, např. v kapitole o paní Norrisové jsou přehozeny popisky k obrázkům, nebo oslovení Pána zla je psáno s malým p. To jsou ale jenom drobné chybky.
Kniha rovněž obsahuje nejrůznější citace z filmů, týkajících se právě představovaných tvorů. V kapitole o Lupinovi je uvedena citace z Vězně z Azkabanu: "O šílenství duše ty přece víš nejvíc, že ano, Remusi?" kterou ve filmu k Lupinovi pronesl Sirius Black a nikoli Severus Snape, jak je chybně uvedeno. Další mylná informace uvedená v knize je v kapitole o Papušíkovi: "Ron dostane v knize Harry Potter a Ohnivý pohár od své rodiny náhradou za krysu Prašivku neobyčejně malou sovičku jménem Papušík." To ale pravda není, Ron dostane sovu na konci Vězně z Azkabanu a pošle mu ji Sirius Black spolu s dopisem Harrymu.
Ale to všechno jsou jen drobné vady na kráse, které nijak neubírají pěknému zážitku z knihy, jež by rozhodně neměla chybět v knihovničce správného potterovského fandy.

Anetka03
09.03.2020 4 z 5

Moc se mi líbilo. Spousta obrázků a fotografií z filmů, postupy vytváření zvířat do filmu.

lucien.94
07.11.2019 5 z 5

Stručně..nádhera!

mia.com
14.09.2018 4 z 5

Krásná knížka, ale asi jsem taky čekala víc, hlavně víc neznámých informací než pořád opakovat základní věci.

MarekJ
06.02.2018 5 z 5

Krásná a detailně zpracovaná. Najdete tam jak se vytvářely různé bytosti a spoustu dalších zajímavostí. Nevýhoda téhle knihy je že je moc drahá, ale z cela doporučuji. 5*/5*

Tess.96
22.01.2018 4 z 5

Pro fanoušky Harryho Pottera jako dělané. Přečetla jsem to na dvakrát a našla jsem tam spoustu věcí, které jsem vůbec nevěděla, hlavně co se výroby různých tvorů týká. Nejvíce mě zaujala kapitola o Aragogovi a Baziliškovi, úplně jsem zírala, že tyto dvě postavy nebyli počítačové, ale vyrobené a já jen tleskám za uměleckou propracovanost všem, kteří se na tom podíleli.

Ricardus
26.08.2017 5 z 5

Do sbírky pro fanoušky HP je to výborná kniha! Dává možnost podívat se do zákulisí natáčení, za oponu. Jak se stavěla motorizovaná kostra Fénixe, baziliška, akromantule či draků? Jak vypadaly návrhy všemožných stvůr ze strany různých umělců, kteří pracovali na filmu? To můžete v knize vidět. Kniha je sice textem krátká, lze ji s trochou snahy přečíst i za 1 večer. Byla by ale chyba to jen rychle přečíst - zážitek této knihy tkví v tom, že se kocháte spoustou nádherných fotek z natáčení a obrazů umělců. To vše je totiž plné nepřeberných detailů.

Dakarianna
22.08.2017 3 z 5

Čekala jsem to, co bych podle názvu měla dostat: Bestiář. Čekala jsem popisy bestií, jejich historii, jak žijí apod. Dostala jsem nádherné skicy a fotografie s informacemi o natáčení. Kolik sov hrálo Hedviku, jak byl vyroben Aragog nebo jak se natáčela koupelnová scéna s trollem... To všechno v knize je, ale to není něco, co by mě tak neskutečně zajímalo. Kniha není zrovna zadarmo a rozhodně bych si ji sama nekoupila.

Ivuska97
02.08.2017 3 z 5

V této knize je vážně mnoho zajímavých informací a doplňujících fotek a obrázků. Trochu mě mrzí, že je to zaměřené víc na film, než na obohacení fantazie čtenáře celé série. Filmy se mi nikdy moc nelíbily, vzhledem k tomu jak moc se nepodobaly knihám. 3*

Pitbullka
16.07.2017 5 z 5

Pro me jako pro fanouska HP to bylo skvele, za me propracovanejsi nez ucebnice Fantastickych zvirat. Nemam co vytknout. Kdo HP neproziva nebude asi ani z Bestiare prilis nadseny.

pavla9879
15.06.2017 2 z 5

Bylo zajímavé podívat se, jak byl vytvořený který fantastický tvor, ale asi jsem čekala trochu víc. Jsem velký fanoušek Harryho Pottera, ale tohle je jedna z knih, které do své sbírky nepotřebuji, nijak zásadně ji neobohatí.

Kekik
22.05.2017 5 z 5

Miluji HP a vše, co k němu patří.
Je zajímavé, jak si filmaři poradili s tím či oním.
A obrázky jako výborný BONUS.
DOPORUČUJI.