Hry stínů

Hry stínů https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/22368/hry-stinu-22368.jpg 4 25 3

Knihy Jihu série

1. díl

Knihy Jihu: kronika první. Fantasy román jehož příběh začíná na bojišti u Krásy, kde se Černá legie definitivně rozpadá a jejích zbývajících sedm členů pod vedením Felčara zamíří na jih, aby nalezli ztracené kroniky popisující historii Černé legie.

Žánr:
Literatura světová , Romány , Fantasy

Vydáno: , Brokilon
Originální název:

Shadow games , 1989


více info...

Přidat komentář

phm
02.05.2021 3 z 5

Knihy Jihu mi moc nesedli, ani se nedivim, ze po Hrach stinu nebyly dalsi prelozeny do cestiny (cetl jsem i ty). Zmena do (rekneme) Arabsko-Indickeho prostredi serii spise uskodila, dej je kostrbaty, neplynuly, bez naboje, spis jen nasilne spojovani checkpointu v pribehu.

Rudla333
08.11.2019 4 z 5

Hm... jsem zklamán.

Černá legie patří k mým nejoblíbenějším sériím, konkrétně tedy mluvím o "Knihách Severu", ale tohle volné pokračování bohužel zdaleka nenaplnilo mé očekávání.

Na Černé legii se mi nejvíce líbilo to, že příběh byl velice originální. Ať už to bylo tím, že "hrdinové" vlastně stáli na straně zla, nebo i velice stručným způsobem vyprávění, který zařídil to, že knihy byly doslova napěchované dějem.

Tady bohužel nic takového není. Černá legie po většinu knihy nepracuje pro nikoho, pouze putují a mně se tak zdá, že skoro polovinu knihy chybí děj, je to spíše jako soubor téměř nesouvisejících povídek.

To je ale ke kritice asi všechno, knížka pořád byla dost dobrá, jen zdaleka nedosahuje úrovně původní série. Abych tedy přidal i nějakou chválu:

Postavy jsou pořád hodně drsné a ve fantasy světě originální a ve stejném duchu se nese skvělý, vojácký humor.

Bylo tam opět několik zajímavých fantasy prvků a samotné finále jako obvykle stojí za to. Několik věcí mě překvapilo, krásně se mi to představovala a nechyběla realističnost, krásně kombinovaná s epičností.

Jen mě zkrátka tak trochu mrzí, že hrdinné bojování a umírání za zoufalý utlačovaný národ bojující proti temným Pánům stínu zkrátka není to, co čekám od Černé legie. Chápu, že autor nemohl psát to samé zase od začátku, ale možná bych spíš preferoval, aby tedy žádné pokračování nevzniklo - protože jak říkám, i když knížka sama o sobě vůbec není špatná, série Černé legie kvůli ní podle mě trošku ztrácí svou tvář, která se mi předtím tak líbila.

PS: Toto hodnocení vesměs platí i pro další díly série, které bohužel nejsou vydány v češtině.


Ocas
07.09.2013 5 z 5

Zatím sem četl pouze tento díl volného pokračování Černé legie a nezklamal mé očekávání. Už se těším až se dostanu k dalším.

Štítky knihy

hrdinská fantasy

Autorovy další knížky

Glen Cook
americká, 1944
2000  82%Černá legie
2008  75%Tyranie noci
2000  86%Tyranův stín
2000  86%Bílá růže
2006  86%Hry stínů

Kniha Hry stínů je v

Přečtených45x
Doporučených1x
Knihotéce45x
Chystám se číst11x
Chci si koupit3x
dalších seznamech1x