Knihovna nájemných vrahů

Knihovna nájemných vrahů https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/422880/bmid_knihovna-najemnych-vrahu-UtC-422880.jpg 4 41 17

Za každou vraždou stojí anonymní mistr, který pracuje ve stínech. Tito nájemní vrazi řídí nejnebezpečnější činnosti městských zločinců, ale jejich existenci není možné dokázat. Jsou pouhou legendou. Co jsou zač? Co chtějí? Reseng je jedním z vrahů – dělníků. Poslouchá nevrlého vraha jménem Old Racoon, který je členem kriminální skupiny „Knihovna“. Reseng se nikdy na nic neptal. Kam má jít, koho má zabít, nebo proč je jeho domov plný knih, které nikdo nikdy nebude číst. Ale jednoho dne Reseng vystoupí ze stínu své práce a převrátí pečlivě vytvořené plány. A když odhalí mimořádné schéma, které je dílem výstředního tria mladých žen – úřednice, její postižené sestry a knihovnice – Reseng se musí rozhodnout, jestli zůstane pěšcem, nebo se konečně stane členem zápletky.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Vendeta
Originální název:

설계자들 , 2010


více info...

Přidat komentář

Scatnach
17.06.2023 5 z 5

Nejedná se o knihu, kterou bych si přečetla hned za půl roku znovu. Ještě se k ní vrátím, ale až na ni v knihovně prostě narazím. Jedná se o něco trochu jiného než jsme zvyklí. Ač thriller, pojetí je trochu jiné. Rozhodně mohu doporučit. Líbivá a tajemná kasta nájemných zabijáků je téma, které nechytí asi málokoho. Knihu jsem si opravdu užila. Donutí to dost i k zamyšlení..

Parwana
18.02.2023 5 z 5

Obálka nelhala, skutečně to bylo něco mezi Kill Billem, Pulp fiction a Haruki Murakamim. Kaleidoskop příběhů, které na sebe navzájem navazují a v thriller splynou zhruba v polovině knihy, mě neuvěřitelně bavil. Některé až absurdní momenty a překvapivé scény jako z Kill Billa, svérázní hrdinové v čele s Resengem... čekala jsem, jak to dopadne, a s koncem si mohl autor více vyhrát, ale jinak jsem se opravdu výtečně bavila.


klikas
08.11.2022 3 z 5

Chválím hlavně první půli. Potom trochu ztráta dechu.

drakamena
25.07.2022 4 z 5

Tak tohle bylo... jiné. Ne špatné, jenom jiné. Zajímavě napsané. Přiznávám, že nakonec jsem skutečně málem uronila slzu. Asi jsem měla s takovým koncem počítat, protože v tomto příběhu by happy-end působil nepatřičně a oslabil by, čím si hrdina prošel. Přesto mě konec dojal. Ale hlavně, že Reseng nakonec dosáhl svého cíle...

soukroma
24.07.2022 5 z 5

Nemohu jinak než hodnotit úplně nejvýš: zatímco začátek nenechá nikoho na pochybách, že opravdu půjde o nájemné vrahy, byť i ti se setkávají s nejrůznějšími překvapeními ve své práci, v dalším plyne děj v podstatě spíše jako filosofování o věcech obecných, životě, lásce, minulosti, dětství, současnosti, práci, budoucnosti... Ještě pár desítek stran před koncem bych to skoro nazvala zábavnou nadsázkou, ale závěr nenechá nikoho od knihy odejít bez skutečné akce, krve, bitek a bojů, s fatálními konci. Hlavní hrdina Reseng si významu svého jména (příští život) vskutku neužije... Zabiják, ale přesto vzbudí sympatie, není romantický ani neuvěřitelný, ale prostě a jednoduše veskrze reálný a realistický.
Velmi noir, psáno lehkým perem, v zajímavém korejském prostředí. Plánovači, pátrači a nájemní vrazi, knihovna Psí bouda jako jejich prostředník, siamské kočky Skříňka a Lampička, knihy a život.
Čtenář si rozhodně z knihy odnese zážitek a možná dokonce bude trochu rozjímat nad (vlastním) životem a (současnou) společností (konkurence, nekalé praktiky, zrada, korupce, platí nejen v prostředí zločinné šedé ekonomiky), ať se nachází fyzicky i psychicky jakkoli daleko od tohoto příběhu.

"Je třeba bezpočtu legend, aby vznikl hrdina Achilles, ale stačí jeden přitroublý princ Paris na to, aby ho zabil."

"Na světě není takový bordel proto, že jsou lidi špatní. Je tu proto, že každý má nějakou záminku a výmluvu, proč dělá špatné věci."

P.S. Obálka v rudé se mi nelíbí, snažila jsem se spíš vyhnout pohledu na ni, ale teprve po dočtení jsem si všimla šedé fotografie na vnitřní straně desek - hrozně a přesně vše vystihuje.

martin8550
05.05.2022 5 z 5

Velmi zábavné čtení, spousta skvělých dialogů, potěší příznivce Pulp Fiction. hlavní postava sebevzdělaného, sečtělého a citlivého zabijáka je naprosto neuvěřitelná a nereálná, ale to vůbec nevadí. Romantické prostředí staré knihovny a romantické líčení krutého světa nájemných zabijáků s Medvědem, Starým Mývalem vyvolává stejné dojmy jako při čtení Harryho Pottera.

Criosphinxx
31.01.2022 4 z 5

Knihy, Asie, temnota a samozřejmě nájemní vrazi... No, co víc si přát!:D Kniha byla super. Nejspíše za to mohly ty neustále deprese a lehké projevování lidství, ale s hlavní postavou, jakožto nájemným vrahem, se dalo krásně vžít a hrozně jsem mu fandil! Kniha byla čtivá, sem tam napínavá, občas proložená bizarním humorem a nějakou tou akcí (Nejvíc epic byla scéna s holičem) ale v zásadě tu asi nejspíše šlo o myšlenky a přemýšlení hlavního hrdiny, než o to vše ostatní. Ačkoliv byl ten konec takový rychle uvařený, tak mi to tady ve finále ani nevadilo a užil jsem si to do poslední stránky. Těším se na další autorovu knihu.

x1carbon
24.01.2022 4 z 5

Velmi mě lákalo prostředí nájemných vražd. Četl jsem například fantasy Cesta stínů, na které často vzpomínám. Hlavní postava jedná naopak než by jednal čtenář, nelogicky. To mi připadá jako zvláštní prvek, který i ukončení příběhu divně pokřivuje. Zcela jistě je to záměr.
Knihu jsem si užil, doporučuji pokud rádi čtete příběhy antihrdinů, kteří vnímají realitu chladnokrevně. Určitě se nebude líbit každému.

daniel2393
29.12.2021

Kniha mne mile potěšila, velmi už od začátku. Zase trochu jiný thriller z jiné části světadílu. Jiná kultura a jiné mafiánské způsoby.

Jandýs
21.02.2021 5 z 5

Nečekejte brutální knihu plnou nechutností a temnoty. Naopak.. Byl to zvláštní pohled na sled událostí jednoho ztraceného muže. Vychovaného nájemného vraha. Zdá se, že v určitý okamžik přišel záblesk - možná - svědomí a najednou zajeté úkoly pozměnily směr jeho života.
Celé je to napsáno takovým klidným až uvolněným stylem. Moc hezky se to čte. Místy až poetické a také jsem se zasmála.

Ella_85
01.11.2020 4 z 5

Prvni kniha tohoto autora. Celkem povedene vypraveni o tom jak praktikuje mafie i jinde ve svete

miSSSh
17.10.2020 3 z 5

Vcelku čtivé. Po Murakamim 2.asijsky autor co zkousim a oni pisou proste jinak. Hezky jinak. Na Murakamiho Onsu zdaleka nema, ale knizka ujde.

jprst
02.07.2020 1 z 5

Pro mne neznámý autor, poměrně lákavá anotace a tak jsem to zkusil. Knihu jsem sice dočetl, ale dost jsem se při tom nudil. Pro mě ztráta času a další varování před přílišnou důvěrou v anotace, především ty vydavatelské.

hynopes
17.06.2020 1 z 5

(SPOILER) Ne, ne a ještě jednou ne.
Občas jsem se ztrácela v čase ve kterém se příběh odehrával. Nikdo z postav v knize mi nebyl sympatický a všichni mi přišli apatičtí a otrávení životem. Pokaždé při dočtení strany jsem se k další musela nutit.
Kniha by mohla mít zajímavý děj, ale je to psáno opravdu povrchně, bez emocí a i akční scény působí nudně. Rozumím tomu, že chtěl autor popsat opravdové pocity hrdiny, ale takto to bylo opravdu nijaké.
Mám stejný názor jako marlowe, měli se všichni pozabíjet už na začátku a zkrátit nám utrpení při četbě.

marlowe
13.01.2020 2 z 5

Na rozdíl od Gustika5, který knihu hodnotil přede mnou, mě čtení vůbec nebavilo a v příběhu jsem nenašel jediný motiv, který by mě nějak oslovil. Partička nájemných vrahů, jejichž osudy mi byly naprosto lhostejné. Z mého pohledu se mohli povraždit klidně všichni navzájem.
Knihu jsem dostal jako dárek, takže o to smutnější ten příběh je – protože budu muset darujícímu přiznat barvu, že se výběr tentokrát nepovedl…

Gustik5
09.01.2020 4 z 5

Knihovna nájemných vrahů přináší neotřelý, celkem originální příběh zabijáka, jenž nakonec za pomoci hrstky lidí „z oboru“ zásadně naruší status quo. Čtení o světě bezskrupulózních, apatických vrahů, zkorumpovaných politiků a plánovačů (a ještě pár dalších šarží), operujících v nedotknutelné šedé zóně mě bavilo a nebránil bych se, kdyby měla kniha o pár set stran navíc, třeba i s trochu lépe vygradovaným závěrem. Tak či tak se jednalo o slušné čtení, které má ovšem s Tarantinem (k němuž je titul přirovnáván a vlastně mě to k recenznímu výtisku i nejvíc nalákalo) společnou snad jen silnou orientaci na barvité charaktery a dialogy mezi nimi. Právě ty totiž krom hrdinových vzpomínek a vnitřních monologů slouží knize nejvíce k posouvání děje. Toto dílo rozhodně stojí za přečtení, byť jen jako méně akční jednohubka z nezvyklého prostředí…

vla.sta
19.12.2019 5 z 5

Perličky ze zákulisí: Byla jsem na besedě s autorem, který vykládal třeba o tom, jak když studoval v Soulu, přemýšlel, jestli jsou to vůbec podmínky k žití. A říkal, že píše, aby mohl prožívat jiné příběhy, ještě další život. Na dotaz, jak dlouho promýšlel scénu u holiče, že je tak skvostně "vizuální", mě velmi milým způsobem trochu setřel ve smyslu, že zkrátka píše, prožívá při tom jiný život a nekalkuluje tolik. Kniha se mi líbila, takový poetický thriller, když bych se to měla pokusit shrnout. (Ačkoliv autora prý dost překvapilo, že knihu označili touhle žánrovou nálepkou.)

Štítky knihy

korejská literatura nájemní vrazi

Autorovy další knížky

Kim Onsu (p)
jihokorejská, 1972
2019  73%Knihovna nájemných vrahů
2020  83%Skříň #13

Kniha Knihovna nájemných vrahů je v

Právě čtených3x
Přečtených58x
Čtenářské výzvě16x
Doporučených1x
Knihotéce73x
Chystám se číst43x
Chci si koupit9x