Knihkupectví pana Livingstona

Knihkupectví pana Livingstona https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/496081/bmid_knihkupectvi-pana-livingstona-cOZ-496081.jpeg 4 116 37

Agnes doufala, že v najde uplatnění v jednom z britských muzeí. To se jí však ani po několika měsících snahy nedaří a ona přijímá práci v zapadlém knihkupectví nabručeného Edwarda Livingstona. Prvotní zklamání se brzy rozplyne a Agnes propadá kouzlu obchodu i jeho návštěvníků, a zjišťuje, že ani Edward není takový misantrop, za jakého se vydává...... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: ekniha , Metafora
Originální název:

La librería del señor Livingstone , 2017


více info...

mia.com
mia.com
20.11.2023 4 z 5

Jak je receno nize, knihu jde opravdu nejlepe popsat jako utulna. Doporucuji v case pred Vanoci, protoze tady zaciname koncem podzimu a prehoupneme se dale do Vanoc. Je to samozrejme oddechovka, ale ty postavy jsou tak sympaticke a hlavne to prostredi je naprosto dokonale. Navic tu mame drobnou detektivni zapletku, kterou ja jsem klasicky neuhodla :D. Jinak je tu opravdu spoustu jak historickych, tak literarnich vsuvek a citatu. Muzete to tedy i brat jako tipy na knihy.

Katy_vKnihách
Katy_vKnihách
13.10.2023 3 z 5

Tohle je hrozně útulná kniha. Jinak se ani popsat nedá. Je to taková ta kniha, se kterou se chcete zachumlat pode deku, pít horký čaj a pokud by venku pršelo, bylo by to nejideálnější, jelikož příběh se odehrává na podzim. Mám ráda knihy o knihách, a tahle je jednou z nich. Bylo to velice příjemné čtení, ale na můj vkus tam bylo strašně moc historických vsuvek, při kterých upřímně trpím. Nebýt toho, jdu výš, ale ode mě 3,5*. Pokud historii máte rádi, knihu si vyloženě zamilujete.


Simi
Simi
29.09.2023 5 z 5

Anotace ve mně nevzbudila moc velký zájem, ale o to větší překvapení knížka pro mě byla. Hladce plynoucí děj, který jsem v poklidu prožívala spolu s postavami. Vklouzla jsem do milého společenství v knihkupectví Moonlight Books s pyramidovým střešním oknem, popíjela čaj v koutku romantiků, pokukovala pod modrou lampičku, co tvoří spisovatel v podnájmu, čechrala vlásky malého Olivera Twista a poslouchala jeho moudra o astronomii.
Ocenila jsem vtipný styl psaní.
Spousta tipů na zajímavá knihy či autory, že jsem neodolala a založila seznam Tipy E. Livingstona, tak můžete kouknout.
Poklid uvnitř mě, který ve mne kniha zanechala, nedokáži ani popsat.

anej
anej
13.06.2023 4 z 5

Hrozně dlouho jsem čtení této knihy odkládala. Nakonec se z toho vyklubal moc hezký příběh s naprosto geniální kresbou. I když se jednalo o klasickou oddechovou zápletku se šťastným koncem a záchranou přistěhovalé dívky do cizí země, tak v rámci knihkupectví s abstraktními návštěvníky to na mě celé dýchlo takovou až kouzelnou atmosférou. Moc hezké čtení :)

Littlemonday
Littlemonday
09.04.2023 3 z 5

Před čtením si málokdy čtu anotaci, často jsou v ní zbytečné spoilery. U této knihy to nebylo jinak a anotaci jsem si přečetla až teď po dočtení. A musím říct, že je mnohem akčnější než celá kniha.

Jedná se o milý románek z prostředí knihkupectví, všechny postavy jsou hrozně hodné a ty co nejsou, jsou popsány humorně. Britské knižní vtípky knihomola a majitele knihkupectví provází celou knihu a také ji zachraňují. Děj je totiž tragický, táhne se děsivě pomalu a předvídatelně. Kromě toho je kniha PLNÁ popisů - míst, osob, knih, historie, muzeí bohužel nic pro mě.
Jediné, k čemu jsem přilnula jsou postavy, především malý Oliver Twist.

Protože to není úplně můj šálek kávy, snažím se hodnotit knihu objektivně - hvězda za humor, hvězda za milé postavy a nakonec hvězda za délku (250 stran prostě přežijete).

3/5

Budu moc ráda, když mě pro další recenze budete sledovat na IG: little.monday a FB: LittleMonday - Rádi čteme

MarNe
MarNe
03.12.2022 5 z 5

Edice 7lásky téměř nikdy nezklame. A tato knížka není výjimkou. Příjemné pohlazení po knihomolské duši v předvánočním čase. Lépe jsem si vybrat nemohla. Čtivé, prošpikováné citáty klasiků. Kniha plná očekávání, lásky nejen ke knihám, nechybí humor i pasáže k zamyšlení. Vřele doporučuji.

Booky84
Booky84
20.11.2022 5 z 5

Krásná a milá kniha pro všechny milovníky knížek a knihkupectví. Přesně do takového knihkupectví bych chtěla chodit a potkávat jeho pracovníky a zákazníky – nádherná atmosféra. Zajímavé citáty a odkazy na knihy. Ideální čtivo pro pochmurné a studené dny, protože hned máte úsměv na tváři a teplo na duši.

mnohoknih
mnohoknih
22.10.2022 5 z 5

Ráda se procházím v knihkupectví a v knihovnách a tahle kniha byla jedna taková příjemná procházka se spoustou malých štěstíček. Ať už se jedná o odkazy na knihy nebo citace z nich, případně citáty autorů. Příběh kniha v podstatě žádný nemá, jen si tak příjemně plyne a já se chumlám pod deku. A ano, mít u ruky horkou čokoládu je povinnost.

yonda
yonda
03.10.2022 3 z 5

Příjemné čtení při kterém se člověk rád zachumlá pod deku a je spokojený, že nemusí čelit londýnskému počasí.

Evina16
Evina16
03.09.2022 5 z 5

Knihkupectví pana Livingstona je povinná četba pro milovníky knih a čtení. Užívala jsem si poklidný příběh, kouzelnou atmosféru knihkupectví, citáty klasiků - Ovidia, Shakespeara nebo cestovatele Richarda Francise Burtona: "Domov je místo, kde máme uložené knihy." A také jsem opět dostala chuť přečíst si knihy, na které odkazují zmínky na jejich hrdiny, třeba Geralta z Rivie (Zaklínač - A. Sapkowski), Phryne Fisherovou (Kokain Blues - K. Greenwoodová) nebo Ebenezera Scrooge (moje oblíbená Dickensova Vánoční koleda). Co nemělo chybu, byl Štědrý večer u rodičů Johna Lockwooda. A věta knihkupce Livingstona mi mluví z duše: "Chovám se divně od té doby, co jsem se naučil číst."

Ciarra
Ciarra
18.07.2022 5 z 5

Geralt z Rivie a čaj? To ne :D
Oddechovka s mnoha doporučeními na další knihy (někdy velmi neobvyklými).
Doporučuju :)

ivzu77
ivzu77
01.07.2022 4 z 5

Milé romantické čtení bez přemýšlení, příběh plyne v krásném prostředí anglického knihkupectví ... měla jsme chuť na Earl Grey a potěšily mne citáty a hlášky z knih velkých autorů.
Aby člověk mohl snít, nemusí zavírat oči, stačí, když bude číst.
Michel Foucault

TheMelorry
TheMelorry
28.06.2022 4 z 5

Tato kniha by se dala popsat jako milá a kouzelná, z níž přímo dýchá atmosféra klidu, pohody, čajových dýchánků a spousty spousty knih. Nic zásadního se v ní nestane, a přesto obsahuje tolik. Mimo jiné, že každý z nás má na světě své místo a dříve nebo později se k němo dopracuje.
Vše skvěle doplňují citáty ze všech možných děl klasiků.

aNGie5
aNGie5
25.06.2022 5 z 5

Tuto knihu jsem si užila od první do poslední věty. Je plná humoru a lásky k životu a lidem. "...klíč ke štěstí spočívá ve svobodě a klíč ke svobodě v odvaze"...

astroweb
astroweb
14.06.2022 5 z 5

Super pohodové čtení, "povinná" četba pro každého knihkupce.

Medvědářka
Medvědářka
14.06.2022 5 z 5

Knihkupectví pana Livingstona je útočiště, které by si přál mít každý z nás.
Nakladatelství METAFORA a jejich 7 lásky jsou dvojka, která je zárukou toho, že si u knihy odpočinete.
Tentokrát se vydáváme na jejich stránkách vydáváme do Londýna, které je deštivé a zdánlivě nevlídné díky svému počasí. Možná i proto padají na Agnes chmury o životě, který si představovala, že povede zde v tomhle městě, a který se nakonec nesplnil. Už to pomalu vzdává, když jí osud přihraje do cesty knihkupectví s poetickým názvem Moonlight books. V něm objeví něco, co nehledala, ale ono to pravděpodobně hledalo ji.
Seznamuje se postupně se všemi postavičkami z knihkupectví - ať už jde o podivínského majitele, spisovatele, co rád píše u modré lampičky nebo malého chlapce, který zde rád zkoumá hvězdy. Když se pak ztratí ceněný rukopis, bojí se, že vina padne na ní. To by se do toho ale nesměl zaplést jeden fešný vyšetřovatel, aby tomu nakonec nepřišel na kloub.
Tahle kniha mi několikrát vykouzlila něžný úsměv na tváři a dodala potřebný klid, který jsem při jejím čtení potřebovala a hlavně ve svém životě. Všechny postavy jsem si zamilovala. Bylo těžké nemít je ráda, protože jsou všichni tak báječní.
Není to kniha pro uspěchané čtení. Je to kniha pro dny a večery, kdy se stočíte do klubíčka, vezmete ji do ruky a jen v klidu čtete a čtete.

bookcase
bookcase
08.06.2022 5 z 5

Jééé, to bylo milé! Přesně to jsem potřebovala číst. :) A že se nic nedělo? Jejda, tam toho bylo! S čím souhlasím, je to, že víly a vílího všeho je tam víc, než dost, to bych si odpustila. Jinak skvělé.

Aghatte
Aghatte
03.06.2022 2 z 5

Všichni jsou kladní, krásní, laskaví a vílí... (Víla mi už začala lézt krkem ).
A nikomu se nic nestalo. Všichni se mají rádi, jsou chytří a mají štěstí na lidi kolem sebe. Všechen svět je v jednom knihkupectví, které je moc krásné, a chodí tam i děti, psi, spisovatelé a všichni tam spolu žijí.
O ničem, ale na plovárnu v létě dobré.
Nic, co by si člověk měl kupovat, stačí půjčit a vrátit.

Stanislava27
Stanislava27
29.05.2022 5 z 5

Krásny príbeh, ktorý vás povedie literárnymi dielami. Popretkavany dávkou humoru :)

Knižnítoulky
Knižnítoulky
25.05.2022 4 z 5

Báječný anglický humor, spousty klasické literatury, hvězdy, přátelství a lehké milostné pletky, jsou velkým lákadlem na skvěle strávený večer nad knihou. Moc jsem si ji užila.