Knihkupec

Knihkupec https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/196988/bmid_hugo-marston-knihkupec-lit-196988.jpg 3 150 43

Hugo Marston série

1. díl

Na březích řeky Seiny prodávají staré knihy – říká se jim bukinisté a patří mezi ně i Max. Toho však právě unesli, přímo před očima jeho přítele Huga Marstona, šéfa bezpečnosti na americkém velvyslanectví. Hugo zalarmuje policii, ta má ale zrovna plnou hlavu vraždy místního drogového bosse. A tak se Hugo pouští do pátrání sám. S pomocí bývalého kolegy ze CIA Toma se noří do případu, kde svou roli sehrají antikvariátní poklady nedozírné ceny i nepotrestané zločiny z válečné minulosti, to vše v elegantních kulisách přitažlivé, divoké a nebezpečné Paříže. První vydání.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi

Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

The Bookseller , 2012


více info...

Drnkla
Drnkla
14.05.2023 2 z 5

Paříž je moje srdcovka, téma bukinistů mi bylo taky blízké, ale jinak tedy zklamání...

ydnac
ydnac
21.04.2022 4 z 5

PAŘÍŽ :-)

Unesený bukinista.
Ztracená kniha a kniha za statisíce dolarů.
Jak to všechno souvisí ?
Hugo (šéf bezpečnosti a velvyslanectví), Tom (bývalý zaměstnanec FBI) a krásná novinářka Cladia společně řeší již zmíněné zmizení pouličního prodavače knih - Maxe.
A nejen to...
Tenhle příběh není žádný krvák a není kdovíjak náročný na přemýšlení, ani detailně propracovaný a ani postavy nejsou moc vykreslené, ale četlo se mi to dobře :-) a nelituji.
Na oddech dobrý :-)
Další díl bych si přečetla:-)


michterhel
michterhel
11.06.2020 3 z 5

Dobrý příběh, slabé zpracování. Hlavní hrdina přemoudřelý jako Sherlock Holmes, neprůstřelný jako kapitán Klos (pro mladší ročníky třeba jako Nick Slaughter), Claudia svým chováním antierotická (jen trochu to vylepšil popis husí kůže na holém zadečku). Jediná uvěřitelná postava s obyčejnými lidskými vlastnostmi- kamarád Tom. A nebýt sekretářky Emmy, Hugo by byl v p...eli. Jen obyčejný namachrovaný Američan.

Ennie
Ennie
01.10.2019 3 z 5

Kniha má moc krásný námět, krásnou obálku, ale příběh by chtělo více rozpracovat...zdá se mi, že to jen klouže po povrchu a nejde to nijak do hloubky. Námět by měl fakt potenciál. I hlavní postava a jeho přítel Tom a samozřejmě Max.

Nerevanin
Nerevanin
24.08.2019 2 z 5

Nejedná se o špatnou knihu, ale je to jedna z knih, o kterých po týdnu už nebudete vědět, že jste ji četli. Začíná docela slibně, ale ke komci už mě upřímně řečeno ani nezajímalo, jak to dopadne. Plusem je, že ačkoli se hlavní hrdina ničím nevymyká standardu, tak nepatří mezi ty, kteří po padesáti stranách lezou na nervy tak, že jim přejete, aby na konci knihy umřeli (ale možná jen proto, že je vám ta postava zkrátka ukradená). Jeho vztah s Tomem (a taky sekretářkou Emmou) jsou ovšem mnohem zajímavější než ten s obligátní femme fatale, která se rovněž ničím nevymyká standardu. Velkým mínusem je, že ačkoli jsem knihu dočetla před dvěma dny, nejsem si schopná uvědomit, jestli motiv vražd vůbec nějak souvisel s knihami, kolem nichž se děj opakovaně motal, nebo jestli se jednalo o dvě dějové linky v rámci jedné knihy. Ani u toho motivu vražd si nejsem moc jistá, jaký byl. Ostatně vrcholně dramatické scény typu, kdy hlavní hrdina získá klíčovou stopu, odhalí vraha, odhalí motiv, jde si pro vraha do jeho skrýše a podobně, vyznívají v podání tohoto autora poněkud plytce a nezajímavě. Průměrná kniha, neurazí, ale určitě nenadchne.

JointlieKat94
JointlieKat94
22.04.2019 5 z 5

Super, super, super!
Za prvé musím říct, že jednu hvězdičku navíc tato kniha dostala za překlad.
Takže knihu bych jinak hodnotila za 4 hvězdičky.
Příběh a námět je super, Paříž, bukinisté a skvělá zápletka. Zhltla jsem jí za pár hodin. Moc se mi líbilo to téma, kniha se věnuje knize, to prostě často nečtete. :)
A.. já asi nemám co bych vytkla. Moc pěkné. Rozhodně stojí za přečtení. :)

Schamila
Schamila
21.02.2019 5 z 5

Moc krásný příběh, ale abych četla něco podobného - tak to teda nikdy - hlavní roli hraje kniha - super námět. Určitě stojí za přečtení - mě se líbilo mooooc!!!!

ondras666
ondras666
31.03.2018 3 z 5

Kniha mě zaujala svým obsahem a náznakem děje. Téma bukinistů a Paříže mi přišlo jako hodně dobré téma. Ale ve výsledku mě to docela zklamalo. Děj sám o sobě byl vcelku zajímavý, ale dle mého trochu přitažený za vlasy. A neskutečně mě štvala postava hlavního hrdiny Huga...

eiramka
eiramka
02.12.2017 1 z 5

Tak jsem se těšila - příběh odehrávající se v Paříži, a ještě k tomu o knihách a bukinistech. A začátek mi dával naději, že to fakt bude dobrá knížka....nebyla, někde po první třetině to začalo dost drhnout, a mě začaly jít na nervy i takové deitaily jako - pracovník americké ambasády v kovbojských botách?!. Konec mi připadal, jako by si spisovatel přivodil myšlenku, že tato detektivka bude zfilmována a tak tam vyšijeme pěknou hollywodskou stíhačku . Zklamání.

evickakyticka
evickakyticka
03.10.2017 2 z 5

Začátek mě docela bavil - pro mě zajímavý termín "bukinisti" v prostředí Francie, do toho sem tam nějaké to francouzské slovo, které i pro naprostého laika bylo pochopitelné. Zhruba v půlce jsem ztratila původní nadšení, které ke konci vyprchalo úplně. Nelíbila se mi postava Claudie a nakonec celý ten příběh mi přišel průměrný. A to ještě o hvězdu méně za ten konec se závěrečnou "honičkou", která byla tak amatérská, že už více být ani nemohla.

Reader-Hel
Reader-Hel
20.07.2017 1 z 5

Bohužel, tato kniha ukončila mojí zálibu v detektivních příbězích. Zaujal mě obal, výtažek textu, ale to bylo asi tak vše. Hodně jsem se přemlouvala knihu dočíst.

susan0834
susan0834
07.04.2017 3 z 5

Celkem příjemné čtení.

durinka
durinka
28.03.2017 3 z 5

I já jsem si vybrala knihu podle její obálky. Nerada odkládám rozečtené knihy, což bylo její jediné štěstí. Kniha mne začala bavit až v druhé půli.

Noctua8
Noctua8
13.03.2017 3 z 5

Stejně, jako asi vícero jiných čtenářů, mě na prvním místě zaujal obal knihy, který je opravdu nádherný. Kdo miluje Paříž a knihy nemůže takové kombinaci názvu, obrazu a anotaci odolat. Bohužel očekávání se tak úplně nesplnilo a celkový dojem z knihy je pro mě vlastně hodně rozpačitý. Kniha je sice čtivá, o tom žádná. Počáteční směr příběhu slibuje něco neobvyklého, co se týká starých tisků, ale postupem se z toho stává taková překombinovaná slátanina všeho možného. Příliš mnoho Texasu a málo Paříže. Postava Huga je sympatická a uvěřitelná, což je fajn. Ale "záhadu" jsem odhalila o mnoho stránek dřív, než hrdinové, což není v pořádku.

Princezna22
Princezna22
20.02.2017 3 z 5

Obálka knihy je naprosto boží!!! Ale obsah je už horší,ale poměrně mě to bavilo.. Bylo to poměrně čtivé,ale musím se přiznat něco málo jsem v knize musela přeskočit. Ale knihu směle doporučuju.

HYPNOS88
HYPNOS88
04.12.2016 2 z 5

Ruku na srdce, kdo po knize sáhl kvůli překrásném obalu? Ano, já taky. Ale říkám si, kdyby byl obsah tak dobrý jako obal. Bohužel.

Disease
Disease
30.11.2016 4 z 5

Příjemná atmosféra Paříže a celkem průhledná zápletka (tak od cca třetiny je jasné, o co jde), nicméně po různých skandinávských twistech na poslední chvíli příjemná změna. Skoro škoda, že to skončilo v Levných knihách.

Pampalini
Pampalini
14.11.2016 3 z 5

Príbehu niečo chýba a nie je to atraktivita prostredia… hlavne hlavné postavy. Koľkokrát sú hlavnými postavami agent a/alebo novinárka? A preto príbeh zapadá, záblesky čohosi nového, čo by autor mohol rozviezť miznú a stále sa drží overených (už nudných) postupov. Číta sa dobre, ale veľa toho v mysli neostane.

laepus
laepus
28.10.2016 3 z 5

Detektivka, která se na první pohled tváří víc, než ve skutečnosti je. Krásné na tom ale je to prostředí Paříže, zápletka točící se okolo starých knih a bukinistů, přesah ke druhé světové válce, zajímavé (někdy očekávatelné) zvraty - zkrátka konzumní literatura se všemi svými duhy i neduhy.

Půca4
Půca4
08.09.2016 4 z 5

Nádherné prostředí zimní Paříže. Napínavé čtení, příjemná hlavní postava a vedlejší role.
Na konci jsem byla mile překvapena, jak úžasně se vše spojilo. A plus je u mě i to, že milenka hlavní postavy do toho nebyla namočená, páč je to tak skoro v každé detektivce :)
Krásné 4* !

Štítky knihy

Paříž bukinisté

Autorovy knížky

Mark Pryor
britská, 1967
2014  67%Knihkupec

Kniha Knihkupec je v

Právě čtených1x
Přečtených191x
Čtenářské výzvě23x
Doporučených12x
Knihotéce131x
Chystám se číst60x
Chci si koupit7x
dalších seznamech2x