Kniha z Askalonu

Kniha z Askalonu https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/184086/bmid_kniha-z-askalonu-kid-184086.jpg 5 40 12

1096. Mladému zloději Connovi se zhroutil svět, protože byla brutálně zavražděna jeho životní láska Nia. Sotva se vydá po stopách vraha, dozvídá se o smrtícím spiknutí proti anglickému trůnu a stává se štvancem. Na útěku se Conn připojí ke křižáckému vojsku, jež táhne na Jeruzalém. V tutéž dobu se vydává na cestu do země zaslíbené židovský kupec Jicchak a jeho dcera Chaja. Zachraňují starý spis nezměrné hodnoty, který ukazuje cestu k největšímu tajemství křesťanstva : KNIHU Z ASKALONU. Netuší, že osudy všech se propojí, neboť na knihu má zálusk i Guillaume de Rein, Niin vrah…... celý text

Literatura světová Historické romány
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Das Buch von Ascalon , 2012


více info...

Přidat komentář

Jap
23.03.2020 5 z 5

Příjemná dobrodružná oddychovka na pozadí střetu tří náboženství.

Alizon
05.09.2019 5 z 5

Opet bod pro ctenarskou vyzvu - jinak by mi tato kniha unikla.
Napinavy historicky pribeh, se spetkou romantiky, tajemstvi a dobrodruzstvi, plny intrik, nadeje a lasky na jedne strane, zloby a malosti na strane druhe. Michael Peinkofer na pozadi krizovych vyprav vypravi pribeh mladeho zlodejicka Connana, ktery se vypravi na cestu pomsty a nakonec najde neco uplne jineho. Vse se odehrava na pozadi atraktivnich kulis a stretu ruznych nabozenstvi (jak jinak). Neni to Ranhojic nebo Zidovka z Toleda (me oblibene knihy, ve kterych se take stretavaji tri nabozenstvi), za par let si na knihu uz mozna nevzpomenu, ale jeji cteni jsem si opravdu uzila.


ludek.n
07.01.2019 5 z 5

Svatý kříž, tento nejvyšší symbol křesťanské víry a současně symbol krve, nenávisti, hrabivosti a zabíjení ve jménu jediného Boha a jeho syna Ježíše Krista, zdobí pláště bojovníků za svatou věc, za osvobození kolébky křesťanstva, města Jeruzaléma z rukou nevěřících pohanů. A právě na tuto krvavou cestu po stopách první křižácké výpravy do země zaslíbené nás zve Michael Peinkofer v Knize z Askalonu. Jeho epos má všechny atributy vzbudit zájem široké čtenářské obce: na pozadí skutečných historických událostí vypráví zajímavý dobrodružný příběh, plný intrik, zrady a lidské věrolomnosti, ale současně také prostého a opravdového hrdinství, lásky a touhy po spravedlnosti. Postavy, které se prodírají k odhalení a naplnění onoho strašlivého tajemství, ukrytého v knize z Askalonu, nejsou žádné šablony ani stíny, ale živé a skutečné bytosti. Jedněmi můžete opovrhovat, jiné nenávidět, další obdivovat a najdou se i ty, které si zamilujete a jimž držíte palce, až vás bolí ruce. Jejich osudy jsou zasazeny do atraktivních kulis Orientu a nasvíceny ostrým sluncem, které svými paprsky bičuje tyto vyprahlé končiny. Vše je zkušenou rukou autora sevřené v linii, která nepřipouští žádné velké dějové odbočky, a tak příběh zdárně plyne svým pozvolným tempem k závěrečnému vyvrcholení. Dlouhé, ale příjemné a obohacující čtení.

babicka_amalka
30.07.2018 5 z 5

694 stran (!) ...plných napětí i informací, historických skutečností a osob i fikcí; četlo se skvěle a rychle, a byť se v mnohém shoduje s jinými knihami ze stejného období a přestože byla zase jiným ztvárněním téhož, přinesla mi čtenářský zážitek i poučení;

cukrovka
23.05.2018 5 z 5

Zajímavý a velice čtivý příběh. Dobrodružství, tajemství a romantika na pozadí skutečných historických událostí. Za mě skvělé a můžu jen doporučit.

Venezia
06.02.2018 3 z 5

Polovica strán by stačila. Mohla mať Európanka bavlnené šaty v 11. storočí? Ťažko.

RiverSong
08.09.2016 5 z 5

Byla jsem nadšená. Vážně super, historické události se dají dobře zapamatovat, takže vám i něco dá, zároveň okořenění trochou fantazie. Příběh je poutavý a má všechny prvky, které by dobrá kniha mít měla.

Kalina
27.05.2015 5 z 5

Knížka se čte velice dobře. Doba, lidé i příběh jsou jou autorem skvěle propracovaní. Doporučuji.

kryspin66
30.03.2015 5 z 5

Kniha super. Četl jsem jí jedním dechem. Zajímavá záhada a vcelku zajímavé rozuzlení. Doporučuji.

orinka3
01.02.2015 5 z 5

Úžasná četba! Křížová výprava do Jeruzaléma, záhadný tajemný svitek, který má být doručen do jediných správných rukou. Dobrodružství, putování. Středověk v pravém slova smyslu. Postavy jako živé, boj dobra se zlem, láska, muži jak mají být i zákeřní hnusní padouši, se kterými byste se sami nejradši pustili do boje - do poslední stránky vás kniha udrží v napětí a neodtrhnete se od ní. Není to ale bezduchá akční zábava, kniha klade spoustu otázek a v závěru nese poselství. Plný počet hvězdiček knize právem náleží.

fraste
31.07.2014 4 z 5

zajímavá a čtivá knížka, zvláštní bylo, že jsem ji četl vždy v delších intervalech, když jsem ji četl,zajímala mě,ale dlouho jsme se nebyl schopen k ní propracovat, takže jsem mezi tím četl časopisy,divadelní programy,dlouhé intervaly,kdy jsem se jí vyhýbal, nejsem zklamaný,ale jsem rád, že tuto knížku mám za sebou....

Massy
18.03.2014

Velmi zajímavý příběh. Čte se to samo.

Autorovy další knížky

Michael Peinkofer
německá, 1969
2008  81%Plamen z Faru
2008  75%Návrat orků
2018  74%Vítr a pravda
2014  91%Kniha z Askalonu
2009  75%Přísaha orků

Kniha Kniha z Askalonu je v

Právě čtených2x
Přečtených54x
Čtenářské výzvě9x
Doporučených7x
Knihotéce63x
Chystám se číst37x
Chci si koupit3x
dalších seznamech1x