Kniha rozkoší, smíchu a radosti

Kniha rozkoší, smíchu a radosti https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/24420/kniha-rozkosi-smichu-a-radosti-24420.jpg 4 59 7

Román o životním bilancování vypovídá s použitím atraktivních prostředků o věčné touze člověka po harmonii a štěstí. Stárnoucí spisovatel se po smrti manželky rozhodne oženit, aby se ubránil náporu krásek, které útočí na jeho samotu a brání mu v umělecké tvorbě. Střídá řadu milenek a cestuje po světě i domácích luzích. Pocit štvance ho vede k praktické aplikaci jógy, v níž hledá klid a rovnováhu a nakonec i smíření v okamžiku smrti. 1. vydání.... celý text

Přidat komentář

jiri2737
30.11.2022 4 z 5

Vladimír Páral se zničující otevřeností popisuje tragikomedii vlastního mužského přechodu. Takové parodické sebeodhalení svých blízkých nemohly jeho rodinné vztahy přežít. Protože zažívám stejné období velmi jsem si román užíval s pochopením. Jedna hvězda mínus za popis sexuálních scén hraničících s nechutnou pornografií.

Damato
08.03.2018 4 z 5

Taky mi připadá, , že si tady pan Páral trochu zabrousil do vlastních řad, ale určitě to neubírá na , podle mě teda, čtivosti knihy. Když jsem, jako podstatně mladší, četla jeho knihy, občas mě to u čtení nadzvedlo ze židle, ale teď, coby podstatně starší, už mě to nechává naprosto klidnou, protože knihy pana Párala jsou prostě takové kroniky našich životů. Někdy nuda, někdy adrenalin, někdy k vzteku, občas i bez našeho přičinění na zblázněné, ale žít se to dá.


ZÓNA
20.07.2016 4 z 5

Jak nahlížet na tento český bestseller? Přebírám toto označení z anotace knihy, přestože si nejsem jistý, zda se opravdu bestsellerem stal...
Příběh není složitý, i když čínské učení, které spisovatel Ipser miluje není pro každého, ale rozhodně mistrovsky napsaný. Erotické scény jsou popisovány se zaníceností a nadhledem dohromady. Postavy věrohodné a tak skvěle charakterizovány v rozhovorech, až jsem se nestačil divit.
Přesto jakoby oddělené dva světy. Přes dvě poloviny knihy obsedantní spisoval krystalizuje v cosi, co se dá nazvat prozřením a pokáním. Nad první polovinou žasnete, přejete starému spisovateli jeho pohlavní svěžest, obdivujete jeho apetit a výkony, které možná nejsou ani reálné. I když... )
Ale od návštěvy Karlových Var máte pocit, že skutečný život je opravdu někde jinde, že vás nikdo nemůže vlastnit, ani lidé, ani věci, ani samotný svět. Přes jisté berličky dovádí Páral svůj román ke skvělému finále, které s mírnou fantazií vytušíte.
Kromě velkolepě vedeného děje je nutné složit hold spisovatelově sečtělosti, protože nádherně popisuje krásy Číny a ženského těla... :-))
Mně osobně je postava spisovatele Ipsera sympatická hned od začátku pro jeho posedlost lesy. I já je miluji.
Vladimír Páral mě překvapil. Určitě touto knihou s jeho produkcí nekončím...

Pajina68
14.07.2016 3 z 5

Tahle kniha je jedna z těch slabších. Nejlepší byly romány napsané v 70 . letech.

petra257
10.03.2013 4 z 5

Samozřejmě 1 zůstanou Milenci a vrazi...,toto čtení už je na jiné úrovni...

jprst
19.11.2011 4 z 5

Touto knihou jako by autor dělal inventuru i svého života a současně končil s kvalitnější částí své tvorby. Jeho následující knihy Playgirls I a II (1994) a Tam za vodou (1995) to jenom potvrzují.

Pavelpi
26.08.2011 2 z 5

Kniha mne příliš nenadchla.Moc filosofie a skoro žádný děj,takové knihy nemusím