Kniha o pivu

Kniha o pivu https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/347330/bmid_kniha-o-pivu-BfH-347330.jpg 4 12 2

Pivo můžete objevovat a ochutnávat stejně jako víno či kávu. Tato kniha otvírá nečekaně různorodý svět výrazných vůní a chutí. Získáte klíč k rozlišování více než stovky jednotlivých stylů, pochopíte základy hodnocení kvality piva i pravidla jeho optimálního servírování. Proniknete do párování piva a jídla. Pokud chcete blíže odhalit chuťový charakter řady ale, porterů nebo variant typu weizen, výrazně vám pomůže, když je použijete v kuchyni při vaření. Dozvíte se, že pivo v připravovaném pokrmu nenahrazuje pouze tekutinu, ale že vhodně zvolený pivní druh je naprosto nepostradatelnou ingrediencí. Více než 20 nejlepších receptů pro knihu o pivu vybrala a připravila Marcela Titzlová.... celý text

Přidat komentář

hippiesak
21.10.2020 5 z 5

To byla nádhera. Ano, jsem pivní fanda a sám provozuji web o pivku "Drboss Pivní Degustace", ale já jsem zkrátka jen fanda, nic víc. Tato kniha skvěle popíše drtivou většinu pivních stylů, se kterýma se můžeme setkat. Věnuje se celé přípravě piva, jeho degustování. Hned jsem si dle receptu i upekl pivo s černým pivem :) Takže za mě určitě doporučuji jak fandům, tak veřejnosti a protože chci pracovat v pivovaru, nebo jakkoliv s pivem, tak tato knížka vlastně splňuje i čtenářskou výzvu 2020: vysněné povolání :)

Radka17
08.04.2019 5 z 5

Přehledná a moderně napsaná kniha, která čtenáři přináší vše, co správný pivař potřebuje. Je zde nejen popsána technologie vaření piva, ale i správný postup degustace piv. Dále se zde nachází specifikace jednotlivých pivních stylů a popisy pivní kultury v různých zemích světa. Nechybí ani kuchařka plná jídel, která se k pivu hodí. Kladně hodnotím opravdu hezké zpracování knihy. Navíc je zde pospolu plno hodnotných informací, které jen tak nikde nenajdete. Jedna z nejlepších knížek o pivu, co doma mám.


Štítky knihy

pivo pro muže

Autoři knihy

Marcela Titzlová
česká, 1964

Kniha Kniha o pivu je v

Právě čtených1x
Přečtených16x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených3x
Knihotéce9x
Chystám se číst4x
Chci si koupit4x