Kniha mytologie

Kniha mytologie https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/423458/bmid_kniha-mytologie-hIj-423458.jpg 4 19 2

Další titul ze série přehledových oborových publikací představuje zasvěcený úvod do studia mytologií stejně jako materiál pro pokročilejší zájemce o tento obor, a nepochybně zaujme i všechny milovníky vypravěčského umění a skvělých příběhů. Využívá atraktivní formu mozaiky a prostřednictvím textů, doprovodných ilustrací a názorných schémat vytváří plastický svět mytologických příběhů a jejich hrdinů, nabízí klíč k interpretaci jednotlivých příběhů a ukázky jejich uměleckých ztvárnění z různých období.... celý text

Literatura světová Mytologie Příběhy
Vydáno: , Universum (ČR)
Originální název:

The Mythology Book: Big Ideas Simply Explained


více info...

Přidat komentář

Jitty82
19.11.2020 4 z 5

Kniha shromažďuje mýty z různých kultur uspořádané podle regionů a je doplněna užitečnou informační grafikou, křížovými odkazy a časovými osami. Zpracované jsou zde známé příběhy z řecké a skandinávské mytologie spolu se zajímavými a (alespoň pro mě) méně známými příběhy z afrických a oceánských kultur. Je obzvláště zajímavé sledovat mnoho témat a symbolů, které se opakují napříč mytologiemi geograficky odlišných kultur. Například různé mýty o stvoření sdílejí mnoho věcí, ale také se od sebe fascinujícím způsobem odchylují. Křížové odkazy uvedené v textu jsou užitečným nástrojem k provádění srovnávací studie těchto příběhů.

Stručně řečeno, jedná se o vynikající úvod pro každého, kdo hledá širší znalosti o světové mytologii.

Chmur
26.12.2019 4 z 5

Jako základní přehled mytologií různých oblastí poslouží kniha dobře, pokud se však člověk v mytologii příslušných národů trochu vyzná, tak se nic moc nového nedozví. Nejpodrobněji je zpracována řecká mytologie. V té se vyznám velmi dobře a nic nového jsem se nedozvěděl. Dokonce jsem našel dvě drobné chybičky. Ostatní mytologie jsou zpracovány stručněji. Například germánská mytologie a mytologie přední Asie a Indie byly na můj vkus až příliš stručné. I tak jsem se obohatil o drobné základy mytologií indiánských národů, Japonska, Koree, národů Oceánie. V knize je hodně obrázků a schémat. Celkově doporučuji.


Štítky knihy

mýty a legendy mytologie

Autorovy další knížky

2016  88%Kniha náboženství
2019  77%Kniha mytologie

Kniha Kniha mytologie je v

Právě čtených3x
Přečtených29x
Čtenářské výzvě4x
Knihotéce44x
Chystám se číst63x
Chci si koupit54x
dalších seznamech2x