Kniha magie

Kniha magie https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/448867/bmid_kniha-magie-8dC-448867.jpg 4 9 2

V nové antologii navazující na úspěšnou Knihu mečů přichází slavný editor Gardner Dozois s příběhy plnými magie, protože za každého Froda je tu Gandalf… a spolu s ním i Saruman. Za každou Dorotku je tu Glinda… a vedle ní také Zlá čarodějka ze Západu. A kdo by byl Harry Potter bez Albuse Brumbála… či Severuse Snapea? Kouzelníci a čarodějové jsou plní moudrosti, nadaní takřka božskými silami, přesto stále zůstávají pouhými lidmi, a tak mohou dojít nejen slávy, ale i prokletí a zkázy. Kniha magie představuje dosud nikdy nevydané příběhy hvězdné sestavy moderních mistrů žánru, z nichž mnozí se vracejí do svých nejoblíbenějších světů. Čekají na vás příběhy od George R. R. Martina, K. J. Parkerové, Scotta Lynche, Gartha Nixe, Elizabeth Bearové, Tima Powerse, Megan Lindholmové, Johna Crowleyho a dalších. V příbězích plných čar a kouzel navštívíme světy, v nichž vládne magie, světy nepředstavitelně vzdálené… ale i ty, které jsou blíž, než si myslíme... celý text

Žánr:
Literatura světová , Povídky , Fantasy

Vydáno: , Argo
Originální název:

The Book of Magic , 2018


více info...

Přidat komentář

Luigi1
19.02.2024 4 z 5

Zajímavé čtení u kterého jsem se nenudil

Finn69
25.06.2023 4 z 5

Já už teď fantasy nějak moc nevyhledávám, jelikož mi to začalo připadat všechno na jedno kopyto. Ten mainstream už mě nějak přestal bavit, potřebuju aby tam bylo něco navíc, ať už je to třeba humor, nebo aby mě to trochu šokovalo jako třeba Chmurný Válečník. Takže jsem zas tak moc nečekal.
Ale tahle sbírka není vůbec špatná, je tady docela velký procento zajímavých a chytrých věcí. Většinou nechybí humor a občas ani ten nezbytný masakr. Chytila mě už hned na začátku povídka "Návrat prasete". A když se mi líbila i "Veřejná služba" a pak i "Masquelayne Neporovnatelný", bylo už celkem jasno, že tohle bude trefa. A přes pár slabších míst to trefa skutečně byla :)
Dávám 4,333 hvězdy a doporučuji.