Krvavý kámen

Krvavý kámen https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/14692/krvavy-kamen-14692.jpg 5 8 3

Kniha Kaneova série

< 2. díl

2. kniha série Kniha Kaneova. Fantasy příběh s mystickými prvky o nesmrtelném válečníkovi Kaneovi, který je volným pokračováním knihy Předivo tmy. -- zdroj: legie.info --

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Mustang
Originální název:

Bloodstone , 1975


více info...

Přidat komentář

ludek.n
05.04.2024 4 z 5

Když Kane oživuje moc gigantického krystalu ve zříceninách Arellarti, netuší, že zároveň s jeho probuzením se stane i jeho otrokem. Prozření pro něho bude bolestivé a ponižující. Pokud se ale nepostaví pravdě, bude svět, jak ho zná, zničen. Karl Edward Wagner dělá další mohutný zářez do pažby heroic fantasy a daří se mu to o chloupek lépe, než v případě prvního Kaneova dobrodružství v Thovnosijském císařství. Krvavý kámen je totiž, co se příběhu týče, sevřenější, strukturovanější a údernější. Z pohledu zvnějšku je možná také o něco temnější a obludnější, což v kontrastu k přemýšlivější zápletce, vytváří pnutí, ne nepodobné natlakovanému hrnci. Sám Kane je dost komplikovaná postava - na jedné straně hora svalů, ohánějící se mečem, nesmrtelný válečník, na straně druhé přemýšlivá, inteligentní bytost, hledající vedle divokých dobrodružství i poznání - aby vzbudila pozornost a zájem. A pokud mu autor ušije příběh na tělo, je radost se s ním vydat třeba až na kraj světa... anebo ještě dál.

MM1979
25.01.2019 5 z 5

První díl je Předivo tmy (více u nás bohužel nevyšlo, což je velká škoda). Zajímavý fantasy příběh s mystickými prvky o nesmrtelném válečníkovi Kaneovi.


Fox85
12.05.2012

Přestože se mi první díl série až tolik nelíbil, začal jsem číst i díl druhý. Nakonec jsem ho sice dočetl, ale že bych z něho byl nějak zvlášť odvázaný, to se říct nedá. Hlavní hrdina mi byl snad ještě méně příjemný než v díle prvním. Z mého pohledu se potom nemůžu divit nad tím, že to vydavatelstí utnulo, přestože autor napsal dílů víc.