Kmotr Mrázek II - Krakatice

kniha od:

Kmotr Mrázek II - Krakatice https://www.databazeknih.cz/img/books/65_/650/mid_kmotr-mrazek-ii-krakatice-Eqh-650.jpg 4 320

Kmotr Mrázek série

Volné pokračování strhujícího příběhu o vládci českého podsvětí Františku Mrázkovi, jehož zabil nájemný vrah v roce 2006. Kniha vůbec poprvé do nejmenších detailů odhaluje, jak prorostl organizovaný zločin do vysoké politiky. Autor čerpal z autentických podkladů včetně odposlechů.

Komentáře (46)

Komentáře 46 Recenze 0

alabra
alabra
31.08.2023 5 z 5

Dobu jsme prožili, ale skutečnost k nám nepřišla. Na politiku a politiky se už nikdy nebudu dívat stejnýma očima. Kam se hrabe Řím a středověk se svými mocipány.

perpe2a
perpe2a
12.08.2022 5 z 5

smutné, co vše prošlo některým .....

karelpeter
karelpeter
10.07.2022 4 z 5

Knížku zhlnete, protože nebudete věřit, co se tu všechno dělo .. Pak si otevřete dnešní noviny a zjistíte, že pravdědpodobně ještě děje, jen jména jsou jiná ..

Burák
Burák
28.02.2022 4 z 5

Moje smůla, že se mi tahle knížka nedostala do rukou aspoň o deset dřív. Obdivuju Kmentovu tvorbu a všechny jeho knihy patří ve svém žánru k tomu nejlepšímu co jsem četla. Příběh Mrázka je i po téměř 20 letech stále atraktivní, ale tento "dodatkový" druhý díl už je po těch letech opravdu jen pro fajnšmekry, protože doba vážně pokročila a pokud nejste pamětník, případně nemáte čas a chuť si vyhledávat kdo stojí za jmény o kterých se v knize píše, je to poměrně nudné a zdlouhavé čtení. NIcméně to není autorova chyba, věřím, že v době svého vydání vzbudila kniha pořádnou senzaci.

Poučení pro mě pro příště, číst Kmentovy knihy co nejdříve po jejich vydání! :)

Maki21
Maki21
18.02.2022 4 z 5

Autentická kniha která ukazuje jak to tenkrát opravdu bylo, a že ani politici kteří dodnes působí ve vrcholné politice nebyli tenkrát tak nestranný. Kniha poukazuje nádherně jak někteří podnikatelé přišli ke svému jmění a že tu jsou s námi dodnes aniž bychom si to uvědomovaly.

Mánička178
Mánička178
29.01.2022 3 z 5

Trošku rozpaky, protože prakticky téměř celá kniha obsahuje hlavně přepis odposlechů Mrázka a jeho okolí, což člověka někdy týrá do úmoru :D Prostě totální gauneři... Každopádně postrádám víc analytické části od autora, což mě trochu mrzí... Snad bude trojka lepší :)

janka2000
janka2000
12.07.2021 4 z 5

Tento díl se zabývá Mrázkovou politickou aktivitou, tedy spíše tím koho ovládal. Nikdo nebyl čistý. Mezi jmény, co tam zazněla, byl například Zeman, Ivo Svoboda a mnozí další. v knize je popsáno, jak mladý Mrázek tuneloval české banky a další hnusy o české politice. Pokud chcete vědět, jak to bylo prohnilé, doporučuji přečíst.

Rolada88
Rolada88
30.05.2021 5 z 5

Neuvěřitelný co se tu dělo chvílemi jsemse až ztrácel s jmény a přezdívkami v odposlechu. No co napsat mafie se vším všudy těším se na trojku tam by měl už figurovat Krejčíř tak sem zvědavý. Na jednu stranu se divím ze jsme díky knize v prostředí vlivných lidi a jejich milionových firmách ale nikde zmínka o třeba nedávno zesnulém Kellnerovi vždyť taková Smetánka co se v knize píše se musela pohybovat v blízkosti.

kopeceli
kopeceli
03.03.2021 5 z 5

Pro mě zajímavé čtení, přepis odposlechů mi problémy nedělal. Zato ten obsah! Všichni potřebovali Mrázkovu smrt a taky jí využili, jako každou příležitost. Jsem ráda, že sice s odstupem, ale přece jsem se k této knize dostala.

Bohemians
Bohemians
13.11.2020 2 z 5

BEZ SPOILERŮ, AUDIOKNIHA:

Poslechnuto jako audiokniha. Mnohem slabsi, nez prvni dil. Naprosto drtiva vetsina knihy jsou “pouze” prepisy z odposlechu. Nicmene i tak se jedna o velmi zajimavou nedavnou historii a cloveka se bohuzel jima bezmoc, kdyz zjisti, ze se vlastne nic z toho nevysetrilo. Je to smutne, az zarazejici a neuveritelne. V audioknize mi chybi zenske hlasy - muzske dabovani zen je komicke, ackoliv takove byt nema. Zaverem dodam, ze nektere pasaze jsem prakticky nepochopil, natoz souvislosti. Kazdopadne vrhnu se i do tretiho dilu, protoze ten je dle recenzi mnohem zajimavejsi.

J.P.S.
J.P.S.
09.11.2020 4 z 5

Prostřední díl trologie se čte nejhůře, přestože jeho informační hodnota je nejvyšší. Autor totiž nabízí samotný surový zdroj - výňatky z policejního spisu Krakatice. Protokolované odposlechy autor doplňuje svými komentáři, aby čtenáři vysvětlil kontext.
Děsivý je zejména důkaz o někdejším propojení Františka Mrázka s Miroslavem Šloufem, což je člověk, který stál za vzestupem našeho současného prezidenta....

reign
reign
01.11.2020 5 z 5

Druhý díl Mrázkova příběhu mnohé zklamal formou - mně však právě přepis odposlechů velmi oslovil, přijde mi to velmi svižné. Celkový dojem z knihy (kromě hrůzy z dosahu podsvětí do ovládnutí společnosti) je pro mně obdiv vytrvalé práce hrstky neúplatných policistů a lítost nad zmařením jejich práce zkorumpovanými parchanty. Jaroslav Kmenta dělá přesně to, co žurnalista dělat má - díky takovýmto počinům ta práce hrdinů nakonec vniveč přijít nemusí. Krakatice je tvor hlubinný a takovéto svícení do očí ji do karet zrovna nehraje.

Warty
Warty
21.10.2020 4 z 5

Velice zajímavé ale smutné čtení. A tak nějak mám pocit, že to i teď funguje nějak podobně.

Pumpkin
Pumpkin
04.03.2020 4 z 5

jako jo, to téma je pořád zajímavé, ale je to prostě náročné číst. Před třetím dílem zase sáhnu po jiné knize na odlehčení :)

Kopta
Kopta
08.12.2019 4 z 5

Druhá část, která by mohl asi nejednoho unudit k smrti. A asi si dokážu představit proč. Já vlastně ale kupodivu z touto větší knihou ani moc velký problém neměl. Kniha dost hrubě a tak jak jen může ukazuje přesně, co se dělo. S každým písmenem a s každou tečkou. To může být v celku dost unavující, ale já to bral jak v celku hrůzné, ale odpočinkové počtení. Bohužel jsem si z toho asi neodnesl ani 50% obsahu, ale to důležité jsem v sobě měl. A dalo mi to dost. Četlo se rychleji, příjemněji a svižněji než první knížka. A to dokážu ocenit.

smrtka12
smrtka12
05.11.2019 5 z 5

Pro milovníky literatury faktu a pro znalé problematiky, je kniha nepostradatelný exemplář. Přímé přepisy odposlechů jsou mrazivé!

jprst
jprst
09.10.2019 1 z 5

Zvládl jsem i druhý díl a skončil jsem opět otázkou Co s tím p. Kmenta udělal, když měl tolik důkazů, námětů a podezření, které mu budou stačit i na vydání pokračování .Trochu mi to připomíná s odstupem času plácnutí do vody, kruhy se rozplynou, Kmenta zinkasoval honoráře a výsledek? Nula, velké ticho a dobrý kšeft na další díl.

KrYtikLsdDxz
KrYtikLsdDxz
06.05.2018 4 z 5

Těžké čtení...opravdu těžké. Díky pane Kmento ;)

Albertos
Albertos
16.04.2018 4 z 5

prní díl byl psaný zajímavějším a čitelnějším stylem ,ale to té knize neubírá na kvalitě. Jako u v podstatě všech kmentových knih člověka mrazí. A když si představí, že většina z toho asi byla pravda, tak je mu až úzko.

m.valova
m.valova
18.01.2018 4 z 5

Četla jsem delší dobu než první díl,velké množství informací,jmen a přezdívek,opět záslužná práce pana Kmenty,obdivuji,že se v takovém množství informací dokáže orientovat,nejlepší je závěr kdy dané osoby nic neví a nic si nepamatují!

nai.ivka
nai.ivka
08.01.2018 5 z 5

Dokument, pro mě čtivé a zajímavé téma, i když po přečtení mám trochu depku. Kam všude se hajzlíci dostanou, Mlha až na Hrad.

Stanča
Stanča
03.01.2018 4 z 5

Pobavil mne závěr knihy, kde jsou rozhovory s aktéry ( osobnostmi ). Nikdo s nikým nemluvil a nikdo nikoho nezná.
Fajn čtení.

ecila13
ecila13
09.11.2017 4 z 5

Docela vtipná knížka, kdyby to nebyla realita.

... Mlha (Zeman), Prófa (Klaus),
Vodník (Šlouf), Pták (Stehlík), Počasí (Nečas), Špacír (Procházka), Když chceš psa bít (Klacek), Ptáci (ODS) ...

"Kdyby se začali rejpat v minulosti, tak si tam kriminálka může otevřít celý patro." Tomáš Pitr o IPB

Sajdeman
Sajdeman
27.09.2017 5 z 5

To, že je druhý díl víc o přepisu odposlechů, než o vyprávění, dle mého názoru jen přidává na autentičnosti.
Po takovéhle knize přeci nesáhnu ve chvíli, kdy se chci nechat unášet na pohodové vlně vyprávění autora, ale když chci pochopit, co se to kolem nás děje za svins*vo.
No a až si to přečtete, tak zjistíte, že to prostě nepochopíte, že to co se děje kolem Policie, Politiky, Mafie, ..... je tak úplně někde jinde, mimo chápání průměrného člověka .... že se seberete a začnete číst díl třetí.
Alespoň já to rozhodně udělám.

iampatrik
iampatrik
13.05.2017 2 z 5

Pokračování Mrázkové trilogie druhým dílem Krakatice mé velké nadšení z předchozí knihy hodně zarazilo. Kniha se točí především kolem jediného případu, což by nebyl problém. Problémem je styl, jakým je událost vyprávěna. Přepis zaznamenaných odposlechů, který zabírá drtivou většinu textu, se čte těžce a nepřehledně. Po první třetině knihy už nastávala nechuť pokračovat.
Pozitivem naopak opět příloha, která obsahuje rozhovory s některými zúčastněnými a také radost z toho, že jsem druhý díl přelouskal a můžu se pustit do závěrečného dílu.

28401
28401
24.01.2017 5 z 5

zajímavé čtení...doporučuji

St.Evelin
St.Evelin
30.12.2016 5 z 5

Když se lidé dostanou ke zlatému koryto, tak to dopadá přesně takto :-( Z knihy se mi udělalo až fyzicky nevolno po zjištění, jak to vlastně celé může fungovat a funguje. Kniha mi vzala chuť jít volit, jelikož ve mě vyvolala silný pocit, že to opravdu nemá cenu... Petr nebo Pavel... je to fuk...

Lenka8418
Lenka8418
13.11.2016

Chvílemi mi bylo z knihy nanic a to z toho důvodu, co vše jsou lidé schopni udělat pro peníze a ani se kvůli tomu necítit špatně. Hnus. Ale jsem ráda, že jsem si jí přečetla. A taky je hrozné, že s tím nikdo nic nezmůže, vždy jsou lidé, co to zametou pod koberec a nikdo není potrestán

papajapa
papajapa
03.07.2016 5 z 5

Musim priznat, ze jsem se o politiku nikdy nezajimala a o to vetsi je me zdeseni. Ruzove bryle jsou definitivne pryc. Jeste treti dil ...

misowi84
misowi84
26.06.2016 5 z 5

Ještě třetí díl a pak rychle na nějakou pohádku. Potřebuji žít v naději, že alespoň v pohádce dostane bubák přes prsty.