Kluby NHL 2013

Kluby NHL 2013 https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/263975/mid_kluby-nhl-2013-263975.jpg 5 4 1

Kluby NHL série

< 7. díl

Čtenáři si tedy mohou přečíst o důležitých trejdech a jejich pozadí, o ekonomických i personálních poměrech v jednotlivých organizacích NHL. A díky této knize si například mohou tipnout, jak se klubům či jejich oblíbeným hráčům může v blízké i té o něco vzdálenější budoucnosti dařit. Kluby NHL 2013 doplňují nádherné záběry z hokejových akcí i unikátní snímky z šaten a širšího hokejového prostředí.... celý text

Přidat komentář

1amu
18.06.2020 4 z 5

NHL je nejuznávanější hokejová soutěž světa, která zaměstnává a velmi dobře platí zároveň i nejlepší hráče zejména z Kanady,USA,Ruska,Švédska,Finska, České republiky, Slovenska, Švýcarska, Německa a dalších méně hokejových evropských zemí.
Jednotlivé týmy jsou rozděleny geograficky na Východní konferenci (t.č.16 týmů) a Západní konferenci (t.č. 15 týmů, připravuje se nový tým ze Seattle).
Logika rozdělení je zejména z finančních důvodů, protože přesuny týmů jsou zejména leteckou dopravou. Zjednodušeně lze říci, že týmy v konferenci odehrají zhruba dvě třetiny zápasů v základní části což činí 82 utkání od října do začátku dubna mezi sebou, tedy ve své konferenci a zbytek tvoří vždy 2 utkání doma a venku s týmy druhé konference.
Zvláštností NHL je 6 týmů t.zv. ORIGINAL SIX, která hrají od založení NHL ve městech Boston, Detroit, Montreal, New York, Toronto a Chicago.
Týmy mají atraktivní názvy, krásné dresy a hraje se na špičkově vybavených stadionech. Ty jsou zařízeny tak, aby i za vysokých teplot ovzduší v měsíci červnu byla vždy připravena kvalitní ledová plocha. Finále o Stanley Cup se hraje na 4 vítězné zápasy až v červnu běžného roku.

Kniha Kluby NHL 2013 je v

Přečtených4x
Knihotéce2x