Klub zneuznaných mužů

Klub zneuznaných mužů https://www.databazeknih.cz/img/books/63_/63415/bmid_klub-zneuznanych-muzu-uqR-63415.jpeg 4 20 7

Protagonisté Chestertonových povídek, členové Klubu zneuznaných mužů, mají všichni na svědomí něco, čemu se běžně říká zločin. Pan Hume postřelil do nohy svého představeného, doktor Judson dal zavřít do blázince svého přítele, třetí se dal na dráhu lupiče a kapsáře a čtvrtý zradil své spoluspiklence. Ale všichni autorovi hrdinové spáchali tyto činy jen proto, aby zabránili jiným, mnohem horším zločinům. ať již je to vražda, justiční omyl či společenské nešvary.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Povídky

Vydáno: , Vyšehrad
Originální název:

Four Faultless Felons , 1930


více info...

Přidat komentář

KaLiBi
13.04.2022 3 z 5

Náměty příběhů jsou velice zajímavé a napínavé. Dojem z knihy mi nejvíce rušila předlouhá souvětí, ve kterých se velmi těžko orientuje a jen zřídkakdy jsem během jejich čtení neztrácela pozornost.

aktijnov
09.03.2020 3 z 5

Jsem spíš na rozpacích. Podivné příběhy posle stále stejného mustru. Mladý inteligentní a velmi zvláštní muž a v blízkosti nějaká dívka zrovna na vdávání... Celý text se mi nečetl dobře.


kamibe
12.05.2019 5 z 5

Já si tohle čtení užila, a to i přesto, že jsem libě usínala u některých dlouhých a velmi rozkošatělých souvětí, v nichž mě autor často odvedl někam stranou, aby se zase navrátil a bohatým slohem vypodobnil místo, okolnosti děje i vzezření postav. Nejvíce se mi zalíbil učitel z prvního příběhu. A názvy prvního, druhého a čtvrtého příběhu splňují jednu ze Čtenářské výzvy, jen škoda, že netvoří název celé knihy.

marmota-b
16.11.2015 4 z 5

Na Chestertona se mi to zdá spíš jedna z těch slabších, hlavně proto, že povídky tak trochu jedou všechny podle stejného schématu - vždycky je tam nějaký mladý muž, který se začne chovat podivně, a mladá žena, a vždycky je všechno jinak a ti dva pochopitelně nakonec skončí spolu.
Ovšem Chesterton psát uměl, příběhy vymýšlel nejpodivuhodnější, takže i tak je to na čtyři hvězdy. :-)

mgeisselreiter
04.12.2013 4 z 5

Z počátku mi trvalo, než jsem se chytil (nějak špatně se to četlo a nemohl jsem se soustředit; autor píše dost košatě, hodně dloukých souvětí...), ale pak se mi to líbilo pořád víc a víc. Příběhy jsou moc pěkné, chce to si zvyknout na autorův styl a pak naprostá spokojenost. Hodnocení kolísalo od nějakých 50% až k 80%, celkově dávám 75%. 4.12.2013.

Amaranta
27.03.2012 5 z 5

Chesterton je mistr pointy, a to nikoliv té překombinované a ryze detektivní, ale oduševněle překvapivé (jen v posledním příběhu byla linie romantiky trochu nadbytečná).

WEIL
01.12.2011

Všichni chlapci, co jsou v těchto povídkách prožili zajímavé životy, které nikdy neprožije člověk, co se drží a žije jen jako "bílý límeček".