Kleopatřina pomsta

Kleopatřina pomsta https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/395046/mid_kleopatrina-pomsta-mtL-395046.png 4 14 4

Klub stopařů série

< 7. díl >

Sourozenci Callenderovi, členové Klubu stopařů, opět v akci. A zase tajemné dobrodružství v Egyptě. Se svými rodiči přijedou zkoumat zříceniny paláce královny Kleopatry. Seznámí se tam s dvojicí podivných archeologů, kteří chtějí objevit její hrobku. A Klub stopařů je na této cestě s radostí doprovodí!

Detektivky, krimi Dobrodružné Pro děti a mládež
Vydáno: , Sun
Originální název:

La veganza de Cleopatra , 2018


více info...

Přidat komentář

Misty-K
04.07.2023 4 z 5

Repost hodnocení z mého instagramového účtu:

Čekala jsem větší podobnost se sériemi typu Klubu tygrů, název k tomu koneckonců svádí. Nesplnění tohoto očekávání nicméně dělá Kleopatřinu pomstu vlastně lepší.

Ústřední hrdinové jsou vážně malé děti, které se jako malé děti chovají. Jejich interakce jsou přirozené a vtipné, a i když většinu práce zastávají dospělí kolem, též každý ze sourozenců Callenderových umí být užitečný. Plus je tu samozřejmě bonus v podobě zvířecího "brášky" Thovtíka.

Styl psaní je jednoduchoučký tím správným způsobem, kdy je pochopitelný pro nejmladšího čtenáře a zároveň skutečně zní jako slova holčičky z rodiny archeologů. Autenticky působí i barevně zvýrazněná slovní spojení v textu - jako obtahování gelovkou či fixou.

Počítá se s tím, že se čtenář ve staroegyptských záležitostech trochu orientuje, například že ví, co jsou kanopy, a ostatní věci jako zajímavosti z historie se nenásilně dozvídá společně s postavami.

Jedná se tak o knihu roztomilou, poučnou, vtipnou, pro děti jistě napínavou a napsanou s velkou kompetencí. Malého čtenáře bere jako sobě rovného. Jedinou výtku mám k ilustracím, které, ač líbivé stylem, mohou působit implicitně rasisticky - záporáci jsou jediné postavy zobrazené s viditelně tmavší pletí. Může jít o náhodu, rozhodně nechci nikoho z ničeho obviňovat, ale přehlédnout se to nedalo, takže to nepřehlížím.

Kleopatřina pomsta je správná volba, pokud chcete udělat radost sourozenci či potomkovi zblázněnému do staroegyptské kultury. Nebo, jako v mém případě, je tím malým nerdem vaše vnitřní dítě.

baji42
20.08.2021 4 z 5

Tak toto je spíš knížka pro děti, nechala jsem se zlákat obálkou a čekala trochu něco jiného.


Piskot007
25.11.2018 5 z 5

Je to hodně napínavý pribeh

hogo
20.11.2018 5 z 5

Lidi, tato kniha je tak dobrá, že překonala i mou oblíbenou knihu Karlík a továrna na čokoládu. V této knize je ale spousta věcí, které jsem nepochopil.
Např.: Zloději vědí, kde je Kleopatřina neobjevená rakev v ceně 1 miliardy, ale místo toho ukradnou pár šperků v ceně 1 milionu korun. Vysvětlí mi to někdo?