Průvodce dámy nepřístojným chováním

Průvodce dámy nepřístojným chováním https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/167603/pruvodce-damy-nepristojnym-chovanim-167603.jpg 4 101 14

Klub dobrodruhů série

< 2. díl >

Znala zásady etikety. Raději by ale věděla, jak se chovat v přítomnosti muže, který je pravým opakem gentlemana. Theresa Wellerová je dobře vychovaná mladá dáma z vysoké společnosti. Pravidla společenské etikety nejen výtečně ovládá, ale samozřejmě předpokládá, že je budou dodržovat i lidé v jejím okolí. Jaké je tudíž její pohoršení, když poručík Bartholomew James svým nepřístojným chováním naruší poklidnou večeři! Ten muž je učiněným protikladem gentlemana! Stačí ovšem jediný jeho polibek – a Theresa už nedokáže myslet na nikoho jiného. Rázem se tak ocitá v zapeklité situaci: mohla by si vybírat ze zástupů zdvořilých ctitelů, kteří se ucházejí o její ruku, ale ona má oči jen pro Bartholomewa, který si rozhodně nebere servítky. Takovéto jednání Theresu znepokojuje a mate. Kéž by existoval jakýsi průvodce nepřístojným chováním, který by jí pomohl lépe se v tom vyznat... Navzdory všemu, co jí bylo při výchově vštěpováno, ho pozve na projížďku v kočáře, dokonce ho vyzve i k tanci a k návratu do vysoké společnosti. A Bartholomew? Ten ví, že by Tess chtěla být nazírána jako slušná slečna, ale coby zkušený muž už také rozpoznal, že ona je ta jediná a pravá, která v něm dokáže zažehnout jiskru vášně. Tato dáma je totiž podle všeho schopna si užít i to nejvíce nepřístojné chování...... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Domino
Originální název:

A Lady´s Guide to Improrer Behavior , 2010


více info...

Přidat komentář

moudivlacek
02.03.2023 4 z 5

Námořní kapitán ve výslužbě Tolly je těžce zraněný a život ho moc nebaví. Nechce být s nikým v kontaktu, ani s rodinou. Pořád si vyčítá tragédii v Indii. A v tu ránu mu přijde nečekaně do života mladá dáma Tess. Ta nejenže nereaguje na jeho "vrčení", ale časem ho svou neodbytností a upřímností vtáhne zpět do života. A Tolly je připraven pro ni udělat možné i nemožné....
Krásný příběh, i z největších smutků lze dojít ke štěstí.... Stačí jen chtít...

Maruš.D
23.01.2021 4 z 5

Nevím čím to je, ale vždy když čtu knihu, kde je hlavní hrdina zraněn a tím pádem docela bručoun, tak je to hezké čtení :D
Tolly byl zajímavý, tvrdohlavý chlápek, kterého bych si vzala sama. Theresa mi byla nesympatická. Chápu že se chtěla řídit tím, co sama napsala a tak, ale vytáčela mě, jak byla nerozhodná a celkově mi moc nesedla. Konec byl sladký, jako ostatně vždy. Příběh byl zase ozvláštněn nějakým tím dobrodružstvím a tak se kniha četla o trochu lépe.


Jass
08.11.2020 3 z 5

Je zajímavé, jak opačné emoce ve mně druhý díl probouzel. Ze začátku jsem vůbec nebyla přesvědčená. Hlavní hrdinka posedlá pravidly mi nepřišla nijak zvlášť zajímavá a nápad s válečným veteránem byl originálnější a zaujal mě daleko víc, ale... celkově zkrátka velmi vlažné pocity. Čím dál jsem se ale dostávala, tím víc si mě dvojice získávala. Prostředek příběhu byl skvělý, závěr ale zase opanovala obvyklá klišé... přesto vcelku příjemná oddechovka a poslední (?) díl si přečtu.

alabra
11.01.2019 1 z 5

Celkové zklamání, téma i provedení mě nenadchlo, ani jako oddechovka, musela jsem se nutit, abych knihu dočetla.

vcielka
01.08.2018 4 z 5

No v jednotke bol Tolly akosi prezentovany podla mna inak i ked vlastne sa tam len mihol. V podstate sa chodil do klubu vyspat a vlastne stale len spal alebo predstieral, ze spi, kdezto v dvojke akoby utalo. Od uvodu ako ho zobudil jeho ukecany kolega z klubu uz oka nezazmuril. Co sa tyka zranenia, lekar mu zlomil nohu, plus mal dochramane cele koleno. Sadra? Dlaha? Nic? Jedna palica, ani nie barla, ktorou si pomahal, to bolo vsetko? S tymto by mu robilo problem viac veci nez len tie schody. A uz vobec si neviem predstavit jazdu na koni so zlomenou nohou a s takym kolenom, obvaz neobvaz. Co som sedela na koni ako zaciatocnik, tak v cvale som sa musela spolu s konom nadvihovat. K tomu som potrebovala zdrave kolena a vlastne celkovo nohy. Plus este kon sa nohami riadi. Nad tymto sa ale viac nebudem zamyslat, pretoze predsa len nie som profesional, ale jednoducho mi to prislo divne. Mozno sa mylim.
Hrdina inak sympaticky. Jeho surodenci malo vykresleni. Teresa ani neviem. Obcas mi liezla na nervy, obcas bola fajn. Jej brat a babicka mali pekne vykreslene charaktery. Jej rodina sa mi naozaj pacila. Dokonca sa mi pacil jej napadnik Markiz a to ze z neho neurobila autorka nejakeho pomstychtiveho hlupaka. Jeho uprimnost bola super.
Pribeh o nieco lepsi nez jednotka. Hlavne hrdina je lepsi. Aj ked nieco mi tam chybalo. Inak velmi prijemne pohodove citanie.

Lembac
22.02.2018 3 z 5

Líbilo se mi, jak Theresa vzkřísila v už dost rezignovaném Tollym chuť k životu a podporovala ho v boji za pravdu a čest. Trošku divné však bylo, jak lehce hodila za hlavu všechna svá pravidla slušného chování a zraněného hrdinu neustále navštěvovala v jeho pokoji, holila ho, asistovala u operace(!), stříhala mu vlasy a vůbec si se svou dobrou pověstí nedělala hlavu. Stejně tak Tollyho představa léčby zlomené nohy byla docela zvláštní - vždyť na ní pořád někam pajdal, potom padal, omdléval. Hm.
Příběh by mohl být kratší o neustálé zpytování svědomí hlavních hrdinů, ale jinak celkem ušel. Průměr = tři hvězdy.

Kiwicatko
23.05.2017 3 z 5

Pro me trosku ctivejsi nez predchozi dil.

kacaaba
20.07.2016 5 z 5

Mě se kniha líbila, další milé a klidné počtení.

Ditules
08.02.2016 3 z 5

Vtipné...i na svůj žánr.

havrmoni
21.09.2015 5 z 5

To bylo úžasný, ze začátku to vypadalo,že to bude hrůza jako první díl. Jenže pak se ukázalo proč se hlav.hrdinka chovala podle pravidel,která ji sloužila jako štít. Moc hezky vykreslené postavy i jejich vztah.

miruska1
23.07.2015 5 z 5

kniha sa mi veľmi pačila

modranka
25.04.2014 1 z 5

Je mi ľúto, ale toto bolo naozaj hrozné. Hlavná hrdinka mi nebola vôbec sympatická. Nepochopila som, prečo ju autorka predstavila ako dobre vychovanú dámu, keď v skutočnosti taká nebola. Niektoré scény boli akési nezmyselné, vymykali sa z dobovej spoločenskej kultúry. Tess si kedykoľvek vtrhne do spálne slobodného muža, dokonca asistuje pri operácii... bože taká KRAVINA !!!!
No a klub dobrodruhov? Keď ich najviac potreboval, keď sa cítil sám a odstrčený, vtedy ho majiteľ klubu upozornil, že v klube nie je vítaným hosťom. Tak o čom je ten klub?
Jednu hviezdičku som dala len preto, že autorka "kedysi" písala aj lepšie príbehy.

Ellesime
22.02.2014 3 z 5

O stupínek lepší než první díl, ale i tak to nedosahuje "šmrcu" dřívějších knih...

machrus
19.11.2013 4 z 5

Tak 2.díl se mi teda určitě líbil víc než první ze série Klub dobrodruhů.Uvidíme jak se spisovatelka popere se třetím dílem ze série,ale zatím se mi líbí,že spisovatelka se víc zaměřila na průběh přiběhu a kniha už není plná jenom erotických scén.Nechybí tam,ale už není půl knihy jemom o sexu.Má to i nějaký ten děj.

Štítky knihy

Anglie romance historické romance zranění jizvy

Autorovy další knížky

Suzanne Enoch
americká, 1970
2006  85%Lekce lásky
2010  86%Pokořený svůdce
2008  83%Plamen v srdci
2011  88%Anglický hrdina
2009  82%Hříšné tajemství

Kniha Průvodce dámy nepřístojným chováním je v

Přečtených164x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených12x
Knihotéce131x
Chystám se číst34x
Chci si koupit11x
dalších seznamech1x