Klobouk za půl milionu

Klobouk za půl milionu https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/153650/klobouk-za-pul-milionu-153650.jpg 4 5 3

Hrdinkou detektivního románu polského novináře, překladatele a spisovatele pro mládež (nar. 1918) je dívka s chlapeckými sklony, která v přímořském letovisku, kde je s rodiči na prázdninách, začne pátrat po muži, který vkavárně vyměnil jinému muži klobouk. Výsledek pátrání, ve kterém jí pomáhá kamarád z pláže, je ohromující a nakonec oba mladí lidé pomohou odhalit bandu podloudníků a dobrodruhů.... celý text

Žánr:
Dobrodružné , Pro děti a mládež

Vydáno: , Albatros (ČR)
Originální název:

Kapelusz za 100 tysięcy , 1969


více info...

Přidat komentář

Ivan F
14.08.2022 4 z 5

Veľmi príjemné prekvapenie. Teda na záver dvojtýždňovej dovolenky, kedy som si užíval svet bez internetu, mobilu a počítačov, som sa úplne vžil do sveta bez týchto propriet. A svet to bol úžasne príjemný - k nemu príbeh určený detskému čitateľovi. Je nutné napísať, že výborne napísaný a pútavý. Dušu hladkajúci jemný humor prebleskujúci zo žltých strán bol tým pravým balzamom, ktorý síce pôsobí infantilne, no pritom láskavo. Jediné, čo mi vadilo (aj viackrát predtým pri iných knihách), sú zle preložené slová a výrazy z poľštiny.

Tretia dovolenková kniha roku 2022 - super relax bez elektroniky - teda okrem fotoaparátu.

tenax
11.08.2013 2 z 5

Typická dětská detektivka, určená skutečně jen dětem. Prolistoval jsem ji nyní znovu a už bych ji nedokázal znovu číst. Přesto bych i dnes ocenil humorný styl vyprávění a logickou zápletku.


Ječmínek
16.05.2013

Moc pěkná detektivka pro děti. Četl jsem ji asi v 11 letech a hodně mě bavila. I teď po létech můžu směle napsat, že byla lepší, než většina detektivek, které jsem četl v dospělosti.