Klinická smrt

Klinická smrt https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/447932/bmid_klinicka-smrt-64f328b02dba3.png 4 80 28

Mariin bezstarostný a také trochu bezohledný život se poté, co jsou odhaleny její četné nevěry, otočí o sto osmdesát stupňů. Její manžel neunese skutečnost, že ho podváděla, což vede k tragické konfrontaci. Marie během partnerské roztržky utrpí vážný úraz, v jehož důsledku upadne do stavu klinické smrti. Vidí zpětně celý svůj život a potkává svou osudovou lásku, o kterou ji před lety připravily katastrofické povodně. Svět za prahem smrti ji fascinuje a ona se nechce vracet do poničeného těla, nemá však na vybranou – její cesta ještě neskončila. Má před sebou důležitý úkol, jemuž se nemůže vyhnout, a který úzce souvisí s její minulostí. Marie se probouzí na oddělení ARO a musí čelit všem svým bývalým prohřeškům - jako bumerang se jí vrací sobecké činy, kterých se dopustila. Výlet za hranice smrti změní Mariin náhled na svět i sebe samotnou, a hrdinka se pokouší napravit napáchané škody. Není to ale nijak jednoduché, protože vrtkavý osud se s ní ani trochu nemazlí a času je málo…... celý text

Přidat komentář

Angelicca
17.03.2024 5 z 5

Autorku jsem si již dala mezi své oblíbenkyně. Její styl se mi moc líbí a opět nezklamala, co se popisu myšlenek lidí v příběhu týče. Tato kniha mě od začátku tak pohltila, že jsem ji přečetla za víkend. Hlavní postava byla doopravdy hustá:), hodně mě bavila:).Přesně v polovině knihy však nastal velký zlom. Příběh se změnil o 180 stupňů a byl na mě hodně smutný. To čtu nerada. Ale zase člověku otevřel oči a mohl o tom přemýšlet. Já však preferuji žánry, u kterých přemýšlet nemusím. Přesto doporučuji k přečtení a dávám plný počet hvězd.

janina66
19.05.2023 3 z 5

Musím říci, že s touto knihou jsem dost bojovala. Už jsem četla od autorky hodně knih, tak vím, co mám čekat. Zpočátku se kniha velmi táhla a pak už byla velmi zajímavá, tím něčím mezi nebem a zemí.
Mně se nejvíce líbila kniha Černá vdova a Jak chutná strach.


Aghatte
16.04.2023 2 z 5

Rozcapená, citově plochá panička se nudí, tak mává zlatou kreditkou svého příliš zaměstnaného manžela a užívá si, kde to jen jde a s kdekým.
Je sice adoptovaná, ale určité povahové rysy si nese od svých rodičů. Jak lze postřehnout, její matka pronesla, že první láska ( chudý obyčejný kluk ) naštěstí zemřel
Pak nastane obrat a Marie dostane šanci rozhřešení a vykoupení. Bohužel jí to nevěřím a ani nepřeju. Vidím v tom opět její sobecký zájem.
Jediné, co hodnotím vážně kladně, je její sterilizace. Když se žena necítí být matkou, nemá mít děti. A málokdo si to přizná. Společnost je tak nastavena - žena = matka. A kdo to odmítá, je rázem odsouzen. Spousta lidí si myslí, že až se TO narodí, příroda a hormony zapracují, ale ve spoustě případů to tak není. Chudáci děti, které jsou takto přivedeny na svět. Žena, která nahlas říká, že nechce děti, jakoby byla prašivá. Já si myslím, že je zralá na metál. O nešťastnou dušičku méně.
A co ti chlapi?! To je vážně každý hned připraven v pozoru, když kdejaká zmalovaná nána houkne? Vážně hned stáhnou kalhoty a jdou na to? Já bych ji hnala, že by nestačila počítat schody.

kneslova
05.02.2023 5 z 5

Tahle kniha se prostě velmi dobře čte . A tudíž dávám 5 hvězdiček ..

Arcis2
11.01.2023 5 z 5

Moje první setkání s autorkou a ráda si přečtu další její knihy. Děj má spád a je dobře a poutavě napsán.

DodyF
23.08.2022 5 z 5

Skvělá oddechová literatura, která potěší mnohem více, než kdejaký seriózní umělecký počin. Příběh má spád, dialogy jsou živé a uvěřitelné a kniha má i přesah. Určitě si přečtu i další knihy od autorky.

P3_tis
08.04.2022 5 z 5

Začátek knihy nás seznámí s Marií, která postrádá veškerou pokoru, a jejím povrchním životem. Jako manželka bohatého muže nemusí hnout ani prstem a má vše, na co si vzpomene. Po čase se však začne nudit a manžela podvádět. Její přístup k životu změní až nehoda, při které prožije - jak již název knihy napovídá - klinickou smrt.
Od té chvíle vidí sebe i svůj život úplně jinak. A kromě toho se jí začnou dít zvláštní věci...

M.Harasimová je spisovatelka, která vás dokáže okamžitě vtáhnout do děje. Její knihy jsou nesmírně čtivé. A tahle má v sobě určité poslání. Po jejím přečtení, se chtě nechtě, musíte zamyslet nad svým životem. Opravdu krásná kniha...

barbora6886
07.03.2022 5 z 5

Úžasná kniha.

Jenny46
31.01.2022 4 z 5

Moje první setkání s autorkou bylo příjemné překvapení. Kniha byla dobře rozdělená psychologický příběh a tajemno - mezi nebem a zemí ...
Opravdu poutavé čtení, ráda si přečtu další knihy.

Jurajovamaka
28.01.2022 5 z 5

(SPOILER) Zaujímavo prepracovaný dej knihy. Túto autorku mám veľmi rada. Vždy zaujme čitateľa.
Mladá slečna sa vydá za bohatého muža...užíva si život plnými dúškami, strieda mužov až kým jeden jej milenec povie jej manželovi pravdu do očí...on sa rozhnevá a vo vzájomnej hádke ju nechtiac zhodí zo schodiska. Pri páde Mária stráca vedomie a ocitá sa na druhom svete...kde sa stretáva so svojou bývalou veľkou láskou, s jej mamou, ktorá umrela ešte pri pôrode, so starými rodičmi...
Uvedomuje si, akým nevhodným spôsobom žila, prehodnocuje svoje správanie, mení sa...
Príbehom sa snaží autorka poukázať na to, že v živote sú hodnotnejšie iné veci, ako tie materiálne...ktoré sú len do času, ale čo potom?
Kniha je v českom jazyku.
ODPORÚČAM

Olous1
22.01.2022 5 z 5

Tak ani nevím co napsat. Velice emotivní příběh, velmi dobře zpracované a napsané. Četbu jsem si opravdu moc užila. Závěr, peníze nejsou všechno, důležité je prožít svůj život naplno a dobře. Paní autorku řadíme do oblíbených. Za mě 100%.

Dandy1
18.01.2022 3 z 5

První půlka je klasické čtení pro dámy, druhá zavání esoterikou. Dohromady je z toho celkem dobrý příběh.

Allla9
12.01.2022 5 z 5

Kniha na mě hluboce zapůsobila. Nikdo neví, co pro nás má osud přichystaného, ale hodně ve svém životě můžeme ovlivnit sami.

Klárka30
21.12.2021 5 z 5

Moje první kniha od této autorky, koupila jsem si ji jako první e-knihu a za mě úplně super, zhltla jsem ji jako nic. Určitě doporučuji. Moc se mi líbila

harena
20.12.2021 5 z 5

Moje první setkání s paní Harasimovou a dávám si ji do oblíbených, protože Klinická smrt se mi bez výhrad moc líbila. Tak si představuji napínavý thriller pro ženy, kde je i trošku duchovna a tajemna. Díky příjemnému stylu psaní mě příběh hned vtáhl do děje, a navíc pro mě vše bylo i uvěřitelné.
Až po přečtení knihy jsem se o paní Harasimovou začala zajímat a s překvapením zjišťuji, že je to česká spisovatelka, scénáristka a také nakladatelka. Třeba bude i něco z její tvorby zfilmováno.

stajka
02.08.2021 4 z 5

Psychologický román o tom, že peníze nejsou vše. Popis klinické smrti mi přišel uvěřitelný, ale předpovědi tragédií už méně, za to odebírám jednu hvězdu.

Ann98
20.06.2021 5 z 5

Velmi povedené. Už jen díky tomu, že se autorka odklonila od svého tradičního scénáře. Upozadila zde detektivní zápletku, naopak upřednostnila zde duchovno a "život po smrti". Líbí se mi to takto moc. Sice se jedná a klasický, všední příběh, kdy si mladá dívka vezme staršího prachatého muže a v manželství s ním není po čase spokojená. Ale i přesto zde nechybělo napětí a pocit mrazení, na které jsem z autorčiných knih zvyklá. Autorce jsem věřila každé slovo, ať už se jednalo jednalo o běžné věci nebo nadpřirozeno. Až tak moc autenticky působí. Překvapilo mě, jak málo postav zde vystupovalo. Ale rozhodně to nebylo na škodu, čtenář se tak mezi jmény neztratí a může se soustředit primárně jen na ty hlavní.
Kniha se velmi dobře čte, doslova jsem se odtrhla až s otočením poslední stránky.

Prateri
03.06.2021 5 z 5

Kolikrát nás musí osud srazit na kolena, abychom pochopili, že jsme sobci, že ubližujeme.
Mariin život nabere úplně jiný směr, když ji osudová náhoda, v tomto případě prožitek smrti, dá šanci uvědomit si, co byla za zbytečného člověka. A bude mít dost času, aby svá jednání napravila, aby se od základu změnila?
Pěkný příběh, moc pěkný.

ANATS
30.05.2021 5 z 5

Ten, kdo nevěří, ať tuto knížku ani nečte...

A my ostatní....no musím říct, že to byla pecka.
Vše barvitě, procítěně a věrohodně popsáno. Způsob psaní vám pomůže k tomu, že se vžijete do hrdinů a téměř na vlastní kůži prožíváte to, co se jim děje. Četbu jsem si užívala od počátku až do konce.
Za mě excelentní a trochu překvapivý konec....i slzy jsem měla v očích.

Týká se to nás všech, i když tomu nechceme věřit....

xena2711
20.03.2021 5 z 5

Čekala jsem delší dobu na e-book a teda vůbec nelituji. Super psychologický příběh, který se nedá odložit. Přečteno za dva večery. Pěkně vykreslené téma klinické smrti. Určitě doporučuji.