Klinická neuropsychologie v praxi

Klinická neuropsychologie v praxi https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/323319/bmid_klinicka-neuropsychologie-v-praxi-7o2-323319.jpg 5 4 2

Publikace je aktuálně nejrozsáhlejší práce představující stav aplikované klinické (neuro) psychologie a diagnostiky v této oblasti u nás. Kniha je členěna do tří částí. Úvodní část zahrnuje příspěvky týkající se neuroanatomie, zobrazovacích metod mozku, základních kognitivních funkcí a diagnostiky poruch v těchto oblastech. Další, speciální část zahrnuje neuropsychologickou diagnostiku u neurologických a psychiatrických onemocnění a také příspěvky o rehabilitaci kognitivních funkcí u těchto onemocnění. Třetí oddíl obsahuje některé další oblasti aplikované neuropsychologie, jako je např. problematika dětského věku, vojenská neuropsychologie a problematika terorismu, forenzní neuropsychologie. Jeho součástí jsou i příspěvky experimentální a neurovědní.... celý text

Přidat komentář

hu_87
09.05.2020 4 z 5

Tuhle krásku mam doma a rozhodně se za to nestydim. Navíc dlouho nebyla k sehnání v tištěné podobě, teď už je (ale na jak dlouho, že). Je to opravdu obsáhlá bichle. Ale co mě na ní neskutečně irituje je to, že některé kapitoly (a pro mě zvlášť zajímavé, třeba emoce nebo problematika ADHD) jsou psané jinak, než česky; v tomto případě se setkáváme se slovenštinou - to by se dalo oželit, ale prostě... PROČ? A taky se setkáváme s angličtinou. Myslím, že když už je uveden na hlavní obálce český autor a název knihy je normálně česky, měl by se toho držet celý zbytek knihy. Ale jinak dobrý. Asi nejlepší dostupná knížka z tohohle oboru.

Shindo
30.04.2019 5 z 5

Prečítať toto monštrum mi trvalo hádam mesiac (ak nie viac), no rozhodne to stálo za to. K neuropsychológii som pričuchol naposledy niekedy na vysokej škole, odvtedy sa to usadilo niekde v hlave a po rokoch som sa dostal k tejto knihe.

Obrovské množstvo informácií od rôznych autorov, českých, slovenských a dokonca aj jednej zahraničnej (hoci ma prekvapilo, prečo text nepreložili do češtiny ale nechali ho v angličtine).
Niečo málo som vedel. dozvedel som sa ale aj mnoho nového vrátane oblastí využitia NPs, o ktorých som dovtedy nemal ani šajnu. Kniha je navyše prehľadne členená do piatich častí .

Jedinou nevýhodou je mäkká väzba, obal sa veľmi rýchlo znehodnotí a ani sa nenazdáte a máte na knihe rozstrapkané rohy.


Štítky knihy

neuropsychologie

Autorovy další knížky

Petr Kulišťák
česká, 1949
2006  88%Neuropsychologie v psychiatrii
2017  95%Klinická neuropsychologie v praxi
2006  100%Neuropsychologie v neurologii
2011  83%Neuropsychologie
1997  0%Afázie

Kniha Klinická neuropsychologie v praxi je v

Právě čtených2x
Přečtených7x
Knihotéce11x
Chystám se číst7x
Chci si koupit4x