Sychravá Středa

Sychravá Středa https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/11367/bmid_sychrava-streda-twD-11367.jpg 4 110 6

Klíče od Království série

< 3. díl >

Artur Penhaligon prožívá jedno dobrodružství za druhým. Bojuje proti pirátům, bouřkám, explozím a obrovské, všepožírající obludě. Pod polštářem našel pozvánku: LADY STŘEDA, Architektčina Správkyně a vévodkyně Hraničního moře, s nesmírným potěšením zve Artura Penhaligona na vybraný oběd o sedmnácti chodech, doprava zajištěna, odpovědi není třeba! Takové pozvání nemůže odmítnout. A tak se z nemocničního pokoje vrhá do dobrodružství na širém moři a po celou dobu je stále hlouběji vtahován do ústředního tajemství Domu. Artur musí najít třetí část Vůle a získat Třetí Klíč – nejen pro sebe, nýbrž pro miliony lidí, kteří budou v opačném případě trpět. Jaký bude jeho první krok?... celý text

Žánr:
Romány , Fantasy , Pro děti a mládež

Vydáno: , Triton
Originální název:

Drowned Wednesday , 2004


více info...

Luigi1
Luigi1
18.05.2023 4 z 5

Tento díl se mi moc líbil a jdeme na další

ludek.n
ludek.n
15.12.2021 3 z 5

Potřetí se Artur Penhaligon vydává za dobrodružstvím do podivuhodného Domu se sedmi královstvími. Tentokráte má co do činění s vodním světem Sychravé Středy. Na rozdíl od předchůdců se do Hraničního moře nemusíme složitě probíjet ani čelit nátlaku vyslaných pochopů, neboť Artur byl Sychravou Středou pozván na oběd o sedmnácti chodech a dokonce pro něho byla speciálně vypravena loď, trojstěžník Létající kudlanka, aby ho přivezla. Ta dobrá zpráva je, že hned prvním krokem jsme v onom podivuhodném divnosvětě, kde platí úplně jiná pravidla, než na které jsme zvyklí, naopak špatnou zprávou je skutečnost, že děj nám malinko usnul a z dynamického vyprávění nabitého nápady se nám proměnil ve statické divadelní představení - sice se zajímavými kulisami, snaživými herci, ale s provařenými tématy strašlivých pirátů, čelících Jonášovi a ukrývajících se ve velrybě. Nix kouzlí a vymýšlí si zápletky, seč mu síly stačí, ale k velkým výšinám svůj příběh stejně nevytlačí (i když čutaná s useknutou hlavou je docela originální, byť ne zrovna pro děti a mládež).


vlkcz
vlkcz
11.03.2021 4 z 5

Pokračuje v linii nastolené předchozími díly. Spousta fantastických nápadů, děj, který pádí kupředu a klasický konec. Ale zdá se, že Arthur se začíná měnit, respektive jeho přístup k věcem Domu.

Hadati
Hadati
12.06.2017 3 z 5

Třetí příběh z Domu se dá popsat asi jako dobrodružství na moři, ostrově a s piráty. Přesto je tu novinka v přístupu třetího dne, Sychravé Středy, vůči Arturovi. Čte se to stejně dobře jako předchozí díly, jen jsem měl pocit, že je to spíše výplňový příběh do počtu.

Alma-Nacida
Alma-Nacida
03.10.2016 4 z 5

Zatím asi nejlepší díl Klíčů, už se těšíme na další! :)

superjohny.cz
superjohny.cz
26.10.2014 4 z 5

Další úžasná knížka ze série Klíče od království. Moc se mi líbila a četla jsem ji jedním dechem.
Netušila jsem co všechno se v Hraničním moři může stát a i konec byl nečekaný.
Doporučuji si přečíst. :D