Klíč odvahy

Klíč odvahy https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/25802/klic-odvahy-25802.jpg 4 237 29

Tři klíče série

< 3. díl

Hra osudu, díky níž se ocitly pohromadě tři mladé a krásné ženy Malory, Dana a Zoe, se chýlí k závěru. Právě teď je řada na Zoe, aby se pokusila získat klíč odvahy, třetí z magických klíčů k záhadné schránce duší...

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Alpress
Originální název:

Key of Valor , 2004


více info...

Přidat komentář

PetraN17
15.02.2024 4 z 5

Jsem ráda, že jsou u mě v knihovně ještě nepřečtené knihy od Nory Roberts, tyto minisérie mi vždy přijdou vhod :))). A pokud je v nabídce magie, tím líp .

jarkaska
02.11.2023 5 z 5

Konečně jsem se dostala ke třetí části této série. Kniha opět nezklamala. Líbilo se mi, že všechny tři dvojice zde opět vystupují společně. Pěkná série, moc se mi líbila.


Evkaha
15.08.2023 4 z 5

Dobré zakončení série. Možná mohl mít závěrečný boj o klíč o dvě stránky víc, ale jinak autorka opět s celou sérii nezklamala.

Kudík
22.01.2023 4 z 5

(SPOILER) Konec magické trilogie byl asi nejvíce akční a ze Zoe byla slušná bojovnice, jen nemusela být tak často sama po zkušenosti Malory a Dany. Taky se měla za co rvát, ať již za Simona s Bradem, své přátele nebo zakleté sestry. Závěrečné přání jsem očekávala.
Zoe se dočkala pergamenu s nejdelším textem: „Krása a pravda jsou ztraceny bez odvahy, která je podrží. Avšak jeden pár rukou může svírat příliš silně a poklad vyklouzne z prstů. Ztráta a bolest, smutek a vůle osvítí krušnou cestu lesem. Na této cestě zůstává krev, smrt nevinnosti a přízraky toho, co mohlo být. Jakmile se cesta rozdvojí, víra zvolí správnou stezku, ale pochybnosti ji zatarasí. Přijde zoufalství, nebo radost? Existuje naplnění bez rizika ztráty? Bude to konec, anebo začátek? Vyjdete na světlo, nebo se vrátíte do temnoty? Na každé straně stojí jeden s otevřenou náručí. Vyberete si, nebo v pěsti na prach rozdrtíte to, co už jste získala? Strach je lovec a jeho šípy zasahují srdce, mysl i tělo. Bez léčby se rány zanítí a jizvy zatvrdnou do podoby štítu, který brání očím prohlédnout. Kde stojí bohyně s mečem v ruce, připravená na každou bitvu? A stejně ochotná složit zbraň, když nastal čas míru. Najděte ji, poznejte její moc, víru a nezdolné srdce. Protože až se na ni konečně zadíváte, získáte klíč k její svobodě. Naleznete ho na cestě, kde před vámi žádné dveře nezůstanou zavřeny.”
Trochu mě mrzí, že nedošlo ještě na nějaké uzavření v rámci galerie, knihovny a Jamese. Otevřením Požitků sice nastala nová životní etapa hrdinek, ale přesto mi k tomu něco málo chybělo.

Jaklová.katka
19.04.2022 5 z 5

Bombastické zakončení série

Zelený.úval
28.02.2022 5 z 5

Všechny tři knihy v sérii jsou super! :-)

petulik330
30.01.2022 5 z 5

Závěrečný díl, který mě rozhodně nezklamal. Podle mě byl asi nejlepší s celé série. Zoe to měla že všech mladých žen nejtěžší, protože nebyla sama, ale měla malého syna.

georginaa
11.08.2021 3 z 5

Souhlasím se všemi co tu píšou, že tato série plná magických chvil je prostě skvělá.. konečně jsem dočetla třetí díl se Zoe a určitě se po letech k této sérii vrátím.

pip11
14.06.2021 5 z 5

Celá trilogie se čte naprosto skvěle a než jsem se nadála, pro další díl jsem sahala :). Příběh třetího klíče byl krásným zakončením a výborným čtením, u kterého jsem se ani trochu nenudila.

Aranel15
15.02.2021 5 z 5

Celá knižní série je perfektní a spojuje se v ní odvaha, láska, přátelství a tajemno. Poslední díl byl krásným završením. Škoda, že není ještě nějaký klíč, klidně bych si ještě jeden dva dílky střihla :)

petraj30
15.10.2020 5 z 5

Nádherný konec nádherné a neobvyklé série. Jen si myslím, že tahle kniha byla trochu jiná, něž ty ostatní. Ani horší, ani lepší, zkrátka jiná. Možná celý příběh opanovala jiná atmosféra než na začátku, ale příběhu to vůbec neuškodilo.
Trochu jsem očekávala, že se Zoe se svou minulostí popere o něco víc a postaví se více lidem, ale to je jen další můj scénář...:-). Možná by ten konec mohl být o pár stránek delší, ale já bych prodloužila každou dobrou knížku nebo sérii:-)
Všichni hrdinové byli skvělí a moc se mi líbilo hledání klíčů a odpovědí. Teď mě moc mrzí, že se s nimi musím rozloučit. Byla to úžasná série. Trochu jiná, ale prostě skvělá.

Jája92
21.07.2020 3 z 5

Úspěšné zakončení série, které se dobře četlo.

mariva
07.07.2020 5 z 5

Díl jsem už četla před spoustou let, ale teď se mi dostala do rukou celá trilogie a tak jsem si ho přečetla znovu. Pořád stále dobrý příběh, romantika, tajemno - příjemné zakončení série.

Skalara
15.11.2018 5 z 5

Celá série je skvělá.

moudivlacek
04.09.2017 5 z 5

Tak jsem přečetla tuto sérii za dva dny, hodně mi to připomíná sérii Ostrov tří sester či sérii Zrození. Všechny se mi moc líbily - i když pro někoho to budou jen pohádky pro dospělé.
Já si z toho beru něco víc - první díl - Flynn musí připustit, že i když ho někdo dřív opravdu nemiloval, neznamená to, že v budoucnu nemůže najít opravdovou lásku. Ve druhém díle Jordan a Dana musejí pochopit, že některé věci a události chtějí čas, aby ten druhý vše pochopil správně - i vzájemnou lásku. A v tomto případě je to hlavně Zoe, svobodná matka, která se bojí uvěřit, že ne každý bohatý chlap si chce jen užít a zneužít ji, a že když tomu druhému důvěřuje a odevzdá se mu v tom pravém smyslu, může získat víc než ztratit.
Moc se mi to líbilo - a tak s čistým svědomím doporučuji celou sérii.

PeťkaW.
18.08.2017 4 z 5

Celou sérii jsem četla asi před 12 lety, takže můj názor na ni může být hodně ovlivněný věkem, ale pamatuju si, že jsem z ní byla tenkrát nadšená. Romantika, silné ženské hrdinky, magie, tajemno, láska... zkrátka všechno, co jsem v té době od knihy požadovala. Knihy mám dokonce ve své knihovně a nejednou jsem si říkala, že bych si je mohla přečíst znovu, ale znáte to - je to podobné jako se seriály vašeho dětství (viz Xena, princezna bojovnice) - v určitém věku je hltáte a žijete jimi, pak je vidíte v dospělosti a nejradši byste si strčili hlavu do písku za to, že se vám to kdy líbilo. A přesně z toho mám trochu strach i v případě těchto knih :D

ospalaa
05.08.2017 4 z 5

A do třetice všeho dobrého... knížka opět nezklamala.

EvikU.
06.04.2017 4 z 5

Mě se moc líbila. Opět povedená série. Hodnotím určitě kladně. ☺

msjadepaton
11.02.2017 4 z 5

Z celé série pro mě byl tenhle díl rozhodně nejzajímavější. Díky určitým náznakům v prvních dvou knihách už se dalo odhadnout, že Zoe toho má za sebou hodně a postupné odkrývání té minulosti byla na téhle knize jedna z nejlepších věcí.
Hledání klíčů jako takové mě na knihách až tolik nezajímalo, ale aspoň se dá říct, že u Zoe nebyla ta skrýš tak průhledná jako u Dany, takže jsem neměla tendenci chytat se u čtení za hlavu. Ta fantasy zápletka na mě působila spíš jako nástroj, než jako něco plnohodnotného. Přestože byla neustále v popředí, ve skutečnosti ta kniha o tom nebyla. Bylo to spíš takové koření a ani mi to nevadilo.
Ze všech tří dívek měla pro mě Zoe i nejlepší romantickou zápletku. Jednak proto, že jsem mezi nimi cítila jistou chemii už od začátku, a navíc tam ještě figuroval Simon, takže už tam šlo o víc než u Malory a Dany.
Tenhle díl byl určitě nejlepší. Na rozdíl od druhého dílu nebyl tak zbytečně natahovaný (doteď jsem nepochopila proč byla ta dvojka tak dlouhá) a první díl byl spíš ještě rozjezd a navíc byl příběh Malory takový obyčejný. I tak pořád dávám 4 hvězdy (ale tady je to spíš 4,5), protože některá klišé mi moc nesedla a občas byly některé věci až přehnaně dramatizované. Jasně, já vím, je to Robertsová, je to červená knihovna, atd., ale tu půlku hvězdičky prostě nedám a nedám. Líbilo se mi to hodně, ale na zadek jsem si úplně nesedla. Co se týče porovnání v rámci žánru navíc nejsem moc kvalifikovaná, protože to není úplně má typická četba.

Laf
28.11.2015 4 z 5

Asi nejlepší díl z celé série. Neustále se něco děje, takže dát knihu z ruky je opravdu těžké.

Autorovy další knížky

Nora Roberts
americká, 1950
2000  86%Smrtící nahota
1997  89%Nebe mé lásky
2000  87%Past na dobrodruha
1997  86%Zrozená z ohně
2011  82%Kouzlo okamžiku

Kniha Klíč odvahy je v

Přečtených433x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených17x
Knihotéce153x
Chystám se číst27x
Chci si koupit4x
dalších seznamech2x